СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 17

• 20 839
  • 770
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Привет и от мен в новата тема. Първо да не забравя да честитя рождения ден (с малко закъснение) на Оги! Да е жив и здрав и много късмет да има!
За материала – по мат. са на неравенства, а по литература на Българският език, но май го свършват и почват До Чикаго. За желанията – моят продължава да иска ФЕГ, но на мен ми изглежда като мираж с резултатите, които показва по математика, така че явно отива на план Б, В, Г … Там няма идеи. Ще пишем 35, 32, 18 и тем подобни. За мое съжаление 31 отпада, защото там балообразуващите са БЕЛ и ЧЕ, а той почти е сигурно, че ще има 5 по италиански. Та и аз не знам. Да видим какво ще изкара, пък ще го мислим. Но ще е нещо с езици, по възможност да не е АЕ. Но най се притеснявам да е здрав за тъпото НВО! 
Какво се случи с въпросите за предаването по БНТ? Явно Михайлова няма да идва, така че не искате ли тях да ги оформим като писмо, със задължително настояване за две дати и да пращаме?

# 31
  • София
За мене това е едното от двете добри ЧУ в гимназиален етап.
Кое е второто?
Е няма изненади тук - АК. Simple Smile
ПЧМГ е и едното от двете добри ЧУ в прогимназиален етап. Другото е СС.
На тема образование аз съм много консервативен човек явно. Изобщо не гледам сериозно на модата, предлагаща софт скилс, та ми се струва абсурдно човек да извади чак и пари за такова ЧУ. Но така ги виждам аз нещата, никак не твърдя, че съм права по принцип. 😊

# 32
Моят още няма 13. Не е много висок-около 175 см /има приятели, които са по-високи/, лицето му е нежно, но е с едни широки рамене,мутирал вече глас, говори вечно  на контра, така, както аз го правех на 15-16.
По математика са на неравенства, по БЕЛ на "По жътва". Лошо, че  оценката по БЕЛ е балообразуваща в 31-во. В 138 СУ май е същото... Явно и план Б отпада...
Не ми си струва честно да изпише безброй ОЛВ и преразкази и да няма никаква оценка от началото на извънредното положение. Вече много се ядосвам. Учителката е казала, че ще пише само двойки на тези, които са без домашно, а на останалите никакви оценки... Ще чака да им види тетрадките. ...

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 12:26 от Amanda.D

# 33
  • sofia
О, и моят син изведнъж започна да прилича на младеж. На 13.5 е, на височина има още доста да дърпа, но като тяло и лице много се промени последните месеци. Е, като си отвори устата бълва глупости на килограм, ама това е друга тема 😂
Че то това не е характерно само за тяхната възраст Joy

За НВО-то искам само да знам кога ще е и какъв материал ще се включва. Каквото - такова, отказала съм да се ядосвам!
С математиката го е закъсал, ама няма как да седна да решавам задачи вместо него.

# 34
За говоренето на "контра", пубертетът хич не е виновен. Моят е "на контра" откакто е проговорил 😞
Вчера спорихме за едни домашни по английски. Не ги бил пратил, защото срока за пращане бил през ваканцията, а когато отворил Moodle в понеделник вече пишело, че ги е просрочил и не знаел, че все пак може да ги прати. Ама спори вече. Бил във ваканция, щом бил във ваканция никой не можел да го задължава да праща домашни. И едни сравнения прави с нормалното присъствено училище. Един час спори, но това след като ги написа и изпрати, явно много лошо го бях погледнала.

# 35
И нашия седмокласник на външен вид си е мъж с всички екстри. На акъл само си е дечко Wink
Аманда, как 175см и не е висок? Моят също е някъде там, ама в класа повечто момчета са поне 20см. по-ниски. (айде да не са 20, ама 10...)

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 12:41 от MollyBy

# 36
Те само да не се изпоженят децата, докато се върнат на училище.

# 37
  • София
Биси -
🤣🤣🤣

# 38
Хаха, как, по интернет ли, Бисе?
MollyBy, ами има и по-високи приятели, ама те са и  малко по-големи. И от съучениците му в сегашния клас има много високи момчета.  Иначе като видях предишните му съученици на един ПИ на Регалия, направо ми се стори, че изглежда като десетокласник.

# 39
Аманда, ми нищо чудно  в бъдеще това да се случва по интернет:) Така де, виртуално общуване, виртуално обучение, виртуални изпити, защо не и виртуални семейства.
Само платформа трябва да си изберат з а церемонията.

# 40
Хаха, как, по интернет ли, Бисе?
MollyBy, ами има и по-високи приятели, ама те са и  малко по-големи. И от съучениците му в сегашния клас има много високи момчета.  Иначе като видях предишните му съученици на един ПИ на Регалия, направо ми се стори, че изглежда като десетокласник.
Нашия тренира волейбол в "Черно море" т.е. събрани са високи, и той е от най-високите Simple Smile от набора. Затова се зачудих. В училище има едно момче само по-високо от него и то е доста едро.

# 41
  • София
Направих опит за някаква компилация на писмо до МОН. Ако искате дайте да поработим по текста и другата седмица да действаме. Най-вероятно няма да мога да влезна до понеделник в темата затова го пускам дори и в суров вариант.
ДО
Г-Н КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ
МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

ОТНОСНО: Провеждане на НВО след VІІ клас в условията на световна пандемия от Covid – 19

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

С настоящето писмо родителите на седмокласници, на които предстои явяване на Национални външни оценявания по български език и литература и по математика,  в условията на пандемия от Covid – 19 настояваме да предприемете своевременни навременни мерки за гарантиране на възможност всички ученици от седми клас да се явят на НВО, за да имат равен шанс за достъп до качествено образование.
 Както ви е известно през изминалите години бяха налице не един и два случая на деца, които не са успели да се явят поради здравословни причини или други форсмажорни обстоятелства. През настоящата кампания обаче е твърде вероятно този брой да бъде наистина внушаващ и да е налице голям брой болни или карантинирани седмокласници заради случай на Коронавирус, което при наличието на една единствена дата за явяване на НВО обезмисля седемгодишният труд, който децата са положили за усвояване на учебния материал през началния и прогимназиалния етап от тяхното образование. Обяснението на експертите от МОН до този момент, че тези деца имат право да участват в класиранията и с нула точки на НВО (т.е. с максимални 100 точки, колкото могат да получат от оценките от свидетелството за завършено основно образование) е абсолютно неприемливо, тъй като това не е реалното ниво на деца, готвили се по целенасочено 1–2 години за външните оценявания, а липсата на резервни дати им отнема възможността да го покажат. В ситуацията, в която сме поставени всички МОН би ли допуснало да има деца с бал 100 само защото тези деца или техните родители са се разболели в условия на пандемия?
НВО в 7 клас е входен изпит в образователната ни система, при който, ако детето е в невъзможност да се яви, то няма втори шанс. Това категорично дискриминира тези деца и проваля възможността им да попаднат на място, съответстващо на знанията и интересите им.
Абсолютно подкрепяме провеждането на НВО с оглед продължаване обучението на децата ни в гимназиалния етап, но категорично настояваме в условията на световна пандемия да бъдат определени допълнителни дати.
Наясно сме, че обстановката е динамична, но децата са подложени на неимоверен стрес, произтичащ от предстоящото НВО, дистанционното обучение и все още неясния учебен материал, които ще се включва в НВО, затова настояваме във възможно най-кратки срокове да бъде обявен окончателният учебен  материал, който ще се включи в изпитните материали за НВО?
Искрено се надяваме МОН да преразгледа позицията си и да подсигури допълнителни дати, така че всички ученици от седми клас да могат да се явят на НВО.

С уважение:

# 42
  • София
Мама Мони, много добре се е получило писмото, браво!

# 43
  • София
Благодаря за новата тема.

По математика при нас - неравенства между страни и ъгли в триъгълника
По БЕЛ - не ми се говори... Няма уроци, няма домашно - само праща материали... От 2 години никога не е имало домашно с тази учителка. Казва само - всичко, което давам като конспекти им стига, няма нужда от домашните и децата ще ви се справят, ама шестица няма нито едно дете от нашия клас...

# 44
  • sofia
Мони, много добре е формулирано!

Общи условия

Активация на акаунт