СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 17

• 21 207
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Забравете да го подписваме с БГ мама! 😊
Ще ни отсвирят преди да са го прочели.

# 91
Имаше прецедент. Заради земетресението в Перник. А тогава дори не беше задължително да се кандидатства след седми клас.

# 92
Дидева, Много, много благодаря за съвета Simple SmileSimple SmileSimple Smile. Това ми трябваше, за да ми наклони везните към математическа паралелка.

# 93
Преди време гледах интервю на журналистката от БНТ Евгения Атанасова с министър Вълчев, в което тя спомена, че е майка на седмокласничка (след 3-тата минута го спомена)  и може би трябва да се обърнем за съдействие към нея:
https://bnt1.bnt.bg/bg/a/shche-se-udlzhi-li-uchebnata-godina-i-k … aksat-uchenitsite

# 94
  • София
Не е ли по-добре в понеделник?

Иначе може да се кръстим "инициативен комитет".
Това винаги звучи тежко, сложно и достатъчно неясно. 🤣

# 95
Да, по-добре в понеделник.

# 96
  • софия
Ако не са регистрирани, инициативните комитети не са много сериозни. Сигурно има и някакви законови изисквания, за да може нещо да е такъв комитет - подписи, други документи.
Сори, но съм на работа и не мога много детайлно да ви следя Simple Smile

# 97
Недей, че ще тръгнат да издирват сега де що комитети има и като не намерят нашия, ще  ни вземат за някакви въздухарки и шегаджийки:-))

# 98
Както Ви е известно (втория абзац), "ви" е с малка буква.

За подписа: Група родители на седмокласници

# 99
  • софия
Без група - "Родители на седмокласници".
Група звучи малко Simple Smile

# 100
  • Някъде в Европа...
Да споменем и градовете в подписа? Мисля, че ще е удачно да се изтъкне, че от цялата страна го искаме...
Нещо като : Родители на седмокласници от София, Пловдив, Варна, Плевен, Велико Търново и т.н.

# 101
  • sofia
За тежест след градовете може да се посочи лице за контакт от всеки град - име и имейл адрес или телефон за да не звучи анонимно. Аз така получавам служебно кореспонденция от голяма група хора.

# 102
  • София
Съгласна с предложението на Air.

Също така в копие може да са сложат телевизиите: БНТ, НоваТВ, бТВ - едно, за да видят, че сме писали и до тях, и второ, някоя от тях може да го отрази и даде гласност.

# 103
  • София
Ви, Вас, Вие - винаги с главна буква, когато обръщението е официално.
Това съгласно новите правила за правопис.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 18:19 от Red

# 104
  • София
Или може да сме с имената си - две/три имена и град.

Общи условия

Активация на акаунт