Паническо разстройство - 43

• 28 699
  • 785
  •   1
Отговори
# 615
Здравей Ели и от мен ! Щом се справяш само с билкови успокоителни значи си добре. Не бива много да четеш в интернет и да си търсиш диагнози. Така задълбаваш повече. Щом е останал само задуха, това е супер. Всички сме минали през фаза "задух" и все още го получаваме на моменти. Обърни внимание дали през деня когато се заемеш с нещо и се вглъбиш и не се наблюдаваш,  задухът ще изчезне. При мен беше така. Имах дълъг период на задух. Когато успявах да си отклоня вниманието като се заема с нещо, установявах че без да разбера как и кога , задухът го няма. После пак се появяваше.  С времето свикнах, не му се плашех, спрях да обръщам внимание и нямаше вече задух. Сега ми се случва твърде рядко, както при всички така наречени "нормални" хора , които живеят без да се наблюдават твърде много като нас. И на тях им става лошо, и на тях им пада кръвното или пък го вдигат, но приемат всичко като обикновен лош момент. Така трябва да сме и ние. Помисли, преди март месец нима не си имала тежки моменти, прилошавания...имала си. Всичко ще е наред. Ако ти помага споделяй тук, но наистина не чети твърде много в интернет. Самия факт, че си намерила наща група, показва че леко си се вкарала във филма. Ще премине. Сега не си на работа, почивай си повече. Успех!

# 616
  • Перник
Може ли да се пие Беналгин и Ксанакс? Говоря за еднократен прием.

# 617
Може ли да се пие Беналгин и Ксанакс? Говоря за еднократен прием.
Може, няма проблеми.

# 618
  • София
Това вътрешно треперене ме изкарва извън нерви. Легна ли с намерение да спя се започват 100 симптома. Дали мога да опитам с Мелатонин? Ремиртата не посмях да я пия, заради пулса.
Ели, ще се присъединя и аз към другите - не го мисли и ще отмине. Занимавай се с нещо приятно. И в никакъв случай не чети в интернет.

# 619
Здрасти, Ели! Хубаво е, че веднага си разбрала за какво става въпрос и си взела мерки. То май повечето сме с бърнаут от работа. Simple Smile
Както всички са те посъветвали - излизай, забавлявай се и задуха ще мине. Щом не са открили нищо лекарите - най-вероятно е от стреса. Simple Smile

Не знам кой е за темата и кой не е (то най-добре всички да сме си ОК и да я няма Simple Smile ), ама си ни е супер яка!  Имам значително подобрение, но ми е уютно и си стоя.

# 620
  • София
Тук получих разбиране, в темата. Ще си стоя. Възможно ли е след 4 коремни операции, 6 опита ин витро, 5 от тях в брак с човек, който осъзнал, че всъщност деца не иска. Шести опит с човек, с който не живеем заедно сега и не знае какво иска, но поне - успешен опит. Късно студентстване втора година, поради липса на ресурс по - рано - физически, емоционален и финансов. В момента неплатен, защото си гледам детето, което евентуално септември ще тръгне на градина. Та възможно ли е да съм дала "накъсо" след всичко това? Все си мислех, че съм много стабилна психически.

# 621
Тук получих разбиране, в темата. Ще си стоя. Възможно ли е след 4 коремни операции, 6 опита ин витро, 5 от тях в брак с човек, който осъзнал, че всъщност деца не иска. Шести опит с човек, с който не живеем заедно сега и не знае какво иска, но поне - успешен опит. Късно студентстване втора година, поради липса на ресурс по - рано - физически, емоционален и финансов. В момента неплатен, защото си гледам детето, което евентуално септември ще тръгне на градина. Та възможно ли е да съм дала "накъсо" след всичко това? Все си мислех, че съм много стабилна психически.
Абсолютно твоят бърнаут е от друго, не от работа. Но не се плаши и не го приемай като личен провал, виждаш колко сме така. Организмът има страхотно умение да се възстанови, търси някакви удоволствия и приятни неща за теб - дали ще  е пазаруване, разходки, каране на колело, рисуване, плетене, чистене, готвене  - неща които не те натоварват и по възможност да ги правиш без дечко, с които да се занимаваш и да ти дават смисъл и си гледай бебчо през другото време, защото времето минава а те растат толкова бързо.

# 622
Благодаря на всички включили се! Силно се надявам да отмине всичко в близките месеци и да съм "нормална" отново! През месец март ми беше доста напрегнато, тъй като приятеля ми замина да работи в Англия и живота ми се преобърна на 360 градуса. Явно това е повлияло доста. През юли ще се върне за постоянно, дано той да е психичното ми спасение. Задуха минава само, когато работя нещо по двора или върша повече физическа работа. Тогава явно забравям. Когато остана сама или гледам филм той се връща отново и не спира през целия ден.. Не мога да повярвам, че ми се случва такова нещо. По принцип съм била винаги утеха за другите и се мислех за доста силен човек,но уви..

П.с: Какво мислите за Деанксита? Личната ми лекарка каза да го започна, ако не се чувствам добре. След колко време започва да действа?

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 13:27 от Ели Николаева 669237

# 623
Ели две грешки ти си силна и точно затова ти се случва. Очакваш  да правиш всичко сама, а човек не е робот.
Освен това тези па и кризи не те правят ненормална, ако считаш така ще влезеш в порочен кръг.
И за приятеля може да те подкрепи, а може и да не схване нищо и да се обърне срещу теб, защото очаква да си същата, а ти ще се промениш, самите състояния ни променят ш близките се притесняват и опълчват срещу промяната така че имай вяра и търпение - дано те подкрепи и разбере.

# 624
  • Перник
Хора, как сте днес? Аз не съм ок, прималяване, потене на ръцете налягане в главата и ушите/така го усещам/. Гадна работа, дари не е от спирането на деанксита, от времето или знам ри ама ми е зле...

# 625
  • София
Нежи, аз не съм добре всеки ден. Ама се опитвам да не го мисля. Иначе горещина в гърдите към врата, нисък пулс, едно гадно усещане в главата, световъртеж, звънене в ушите, дискомфорт в сърдечната област. Това е по цял ден. Пия по 1/2 Ксанакс, два пъти дневно, колкото да не е без никакво лекарство и си чакам петък за болницата.

# 626
Ели, Опелчето е права - силните и хората-бетон изперколясваме и се събираме тук в темата. Simple Smile Simple Smile
Наистина ли е толкова голяма промяната в живота ти след заминаването му или просто ти отдаваш такова голямо значение на тази промяна? Един месец бързо минава и ще си дойде, 4 седмици и е юли. Използвай го това време да направиш неща, за които не ти остава време като сте заедно или които не са му интересни на него. Излез по женски с приятелки на заведение или да пазарувате. Физическа работа ни трябва да нас. Като седнем уж да се отпуснем - веднага започват мислите и симптомите.

# 627
Лежа, потънала в екзестиални мисли. Правя дългосрочен ретроспективен анализ и си обособявам за мен нещата така:
Дългото самовзиране в дребните неразположения води до още по-големи. Резултатът бил с една десетохилядна над средната стойност, ускорен пулс за 15 минути. Трябва да се откъсне от това самовглъбяване, а четене за симптоми и болести от не специалист е абсурд.
Даже стана по-дълго, отколкото го мислих.

В един момент трябва да се откъснем от себе си, да се погледнем от страни и да разберем колко сме жалки, потънали във фобиите си!

Някой днес е във философско трагикомично настроение!

# 628
Еее Джери, как жалки, не сме жалки. Всеки човек има фобии, абсолютно всеки. Да речем че нашите са повече. Ама те затова са фобии. Трудно се борят и в повечето случаи си ги носим цял живот. Важното е да се научим да живеем с тях без да се считаме за ненормални и жалки и по възможност да не допускаме да контролират твърде много живота ни. Какво пък ако не можем да ги преборим, ще ги заобичаме.

Иначе и аз съм далеч по-добре от миналата година, но си стоя в темата, приятно ми е. Не си задавам екзистенциални въпроси. От повече от година напуснах работата която ме докара до бърнаут, започнах друга,напуснах и нея. Явно съм в такъв период, каквото дойде...🙂

# 629
Няма да се плашите и аз днес ми е много гадно, цял ден със стягане в гърдите и едно напрежение в главата гадно. Ама каквото стане, вече ми е дошло и до гуша от тия усещания. Имам си Jim Beam и водка Reyka, ще видим те как ще се разберат с тия усещания.

Общи условия

Активация на акаунт