Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 011
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, много ми е намаляло количеството на МЦ през последните 3 месеца.  Като дни си се влачи цяла седмица, но е оскъдно. Дали трябва да ида на лекар? Напомням ви, че съм след 2 кюртажа от ноември и януари след недобро изчистване от първия. Подновяваме опитите от месец, но се чудя това количество на МЦ трябва ли да ме тревожи и да ида на лекар?
И при мен е така. След два кюретажа. Един миналата година октомври и един тази година март, като втория път ми правиха и лапароскопия, защото имаше съмнение за извънматочна бременност, за радост не беше. Първите два месеца ми идваше нормално и ми беше 5-6 дни, последните няколко месеца не само, че е по 3 максимум 4 дни, а е и много слабо и отделно идва през 24, 25, 26 дни. Почти всеки път различно. Аз също имам дърпане в яйчниците и болки, а преди нищо не усещах. Аз също не знам какво да мисля и правя. Моля, ако на някой му се е случвало и е открил проблема да сподели какво да правя.

При мен също е така, на прегледите нищо не казват относно болките в яйчниците..аз понеже съм с ПКСЯ, казват че се дължало на това,пък знам ли

А при вас нещата как са, подновихте ли опитите, пускахте ли изследвания, че при нас все още няма никакъв резултат близо 5-6месеца правим опити , като 3месеца стимулация с фемара и 1м. С овитрел, и пак нищо..
Последно Аг каза, че оставяме нещата така, живот и здраве януари месец ще пуснем пак изследвания и ще ми види тръбите..

# 616
Съжалявам момичета. И аз изгубих бременност по-рано тази година. След кюретажа, при мен също се промени много цикъла. Започна да идва на 24-26 дни и беше ужасно дълъг, примерно 7 дни вместо обичайните за мен преди 3-4. Тоест се чувствах почти непрекъснато в цикъл. Приятелки ми казаха че кюретаж / късни аборти често водят до голяма промяна на цикъла..

# 617
Криска, съжалявам за това, през което си преминала. Мисля, че остра прорязваща болка не може да е от имплантация.
Ми и аз мисля, че не би трябвало, ако има болка да е толкова сулна, ама ще видим след 10на дни ще се чуе. Надявам се скоро пак да гушнем бебче, имаме син, който ще направи скоро 5г. и почти всеки ден казва на някой, че мама има бебе в коремчето и мен това малко си ме тормози.
Скрит текст:
Здравейте момичета, не съм от най-честите посетители тук, но сега имам нужда от вас. Като цяло щяхме да си имаме близначета, забременях нормално, но в 8ма седмица се установи, че ембрионите са спряли развитието си преди около 3 седмици и нямат пулс. Наложи се кюретаж на 30 април т. г.
Имам лека форма на хашимото и правихме и изследвания за тромбофилия и уж всичко е наред.
Пазихме се каквото се пазихме 2 цикъла, продължавам си с дуфастона, така като съм с поликистоза и не ми идва без хапчета и така до днес.
Не следя овулация, но като цяло по усещания беше около 22-23ти. съответно от 2-3 дена имам болки в гърдите и днес ме проряза изключително силна болка в корема, до там, че да не мога да стана, до цикъл имам още около 7 дни, та дали в възможно това да е инплантация, защото не знам на какво друго може да се дължи.

При мен също миналия месец имаше такава силна болка..2 часа не успях да мръдна, цикъла ми закъсня с 7 дни, след което посетих Аг ..неговото мнение е че най-вероятно е спукал се фоликул ..
определено не беше фоликул, всеки месец ми се пукат големи и малки фоликули, кистите които правя са именно задържани фоликули, болката беше подобна, но не беше точно същата. То ще се чуе
[/quote] момичета, имам още 5 дена до цикъл, но на теста се появи прозрачна чертичка без цвят (вижда се къде трябва да е чертата) , знам, че избързвам, ама симптомите са ми много разпознаваеми, все пак след 2 бременности (едната от която както разбрахте не свърши добре) мога да ги разпозная. Та страх ме е да се зарадвам, страх ме е от евентуалната бременност и като цяло знам, че този път нещата няма да са като в първия. Със сина ми имах прекрасна бременност, до последно не разбрах, че съм бременна. Качих само 9 кг. които ведбага след раждането свалих, не повръщах, не ми прилошаваше и киселини имах чак в 9ти месец ( бременност мечта) сега от 2-3 дена ми прилошава сутрин, спя като за световно, гърдите ми ще се пръснат. Ще изчакам разбирасе да чуя сърчице и чак тогава ще се радвам, вече ме е страх и да се зарадвам.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 14:08 от kriskata1991

# 618
Криска, съжалявам за това, през което си преминала. Мисля, че остра прорязваща болка не може да е от имплантация.
Ми и аз мисля, че не би трябвало, ако има болка да е толкова сулна, ама ще видим след 10на дни ще се чуе. Надявам се скоро пак да гушнем бебче, имаме син, който ще направи скоро 5г. и почти всеки ден казва на някой, че мама има бебе в коремчето и мен това малко си ме тормози.
Скрит текст:
Здравейте момичета, не съм от най-честите посетители тук, но сега имам нужда от вас. Като цяло щяхме да си имаме близначета, забременях нормално, но в 8ма седмица се установи, че ембрионите са спряли развитието си преди около 3 седмици и нямат пулс. Наложи се кюретаж на 30 април т. г.
Имам лека форма на хашимото и правихме и изследвания за тромбофилия и уж всичко е наред.
Пазихме се каквото се пазихме 2 цикъла, продължавам си с дуфастона, така като съм с поликистоза и не ми идва без хапчета и така до днес.
Не следя овулация, но като цяло по усещания беше около 22-23ти. съответно от 2-3 дена имам болки в гърдите и днес ме проряза изключително силна болка в корема, до там, че да не мога да стана, до цикъл имам още около 7 дни, та дали в възможно това да е инплантация, защото не знам на какво друго може да се дължи.

При мен също миналия месец имаше такава силна болка..2 часа не успях да мръдна, цикъла ми закъсня с 7 дни, след което посетих Аг ..неговото мнение е че най-вероятно е спукал се фоликул ..
определено не беше фоликул, всеки месец ми се пукат големи и малки фоликули, кистите които правя са именно задържани фоликули, болката беше подобна, но не беше точно същата. То ще се чуе
момичета, имам още 5 дена до цикъл, но на теста се появи прозрачна чертичка без цвят (вижда се къде трябва да е чертата) , знам, че избързвам, ама симптомите са ми много разпознаваеми, все пак след 2 бременности (едната от която както разбрахте не свърши добре) мога да ги разпозная. Та страх ме е да се зарадвам, страх ме е от евентуалната бременност и като цяло знам, че този път нещата няма да са като в първия. Със сина ми имах прекрасна бременност, до последно не разбрах, че съм бременна. Качих само 9 кг. които ведбага след раждането свалих, не повръщах, не ми прилошаваше и киселини имах чак в 9ти месец ( бременност мечта) сега от 2-3 дена ми прилошава сутрин, спя като за световно, гърдите ми ще се пръснат. Ще изчакам разбирасе да чуя сърчице и чак тогава ще се радвам, вече ме е страх и да се зарадвам.
[/quote]

Не се натоварвай с излишни притеснения, каквото е писано ще стане!
Безцветната втора черта не значи бременност, тя трябва да е като контолната черта
Понякога от мислене си внушаваме симптоми..
Изчакай закъснение и тогава си направи тест..

Знам, че всяка една от нас тук трепне да види втора черта
Успех и не го мисли толкова!
Пп: всяка брееменност е различна, няма база за сравнение с минала бременност

# 619
Скрит текст:

момичета, имам още 5 дена до цикъл, но на теста се появи прозрачна чертичка без цвят (вижда се къде трябва да е чертата) , знам, че избързвам, ама симптомите са ми много разпознаваеми, все пак след 2 бременности (едната от която както разбрахте не свърши добре) мога да ги разпозная. Та страх ме е да се зарадвам, страх ме е от евентуалната бременност и като цяло знам, че този път нещата няма да са като в първия. Със сина ми имах прекрасна бременност, до последно не разбрах, че съм бременна. Качих само 9 кг. които ведбага след раждането свалих, не повръщах, не ми прилошаваше и киселини имах чак в 9ти месец ( бременност мечта) сега от 2-3 дена ми прилошава сутрин, спя като за световно, гърдите ми ще се пръснат. Ще изчакам разбирасе да чуя сърчице и чак тогава ще се радвам, вече ме е страх и да се зарадвам.
[/quote]

Всяка черта с различен от розовия цвят (от тестовете с розова или червена контролна черта) е отрицателен. Това с безцветната черта показва къде би трябвало да е чертичката, ако има бременност. Но това, че този тест е отрицателен не означава, че не си бременна. 5 дни преди цикъл е прекалено рано за тест, дори да си бременна на този етап няма да отчете. Изчакай закъснение и тогава направи тест. Успех!

# 620
  • София
kriskata1991аз съм в подобно положение. Вчера си направих тест, макар че не ми закъсняваше точно, понеже след кюретажа ми е на 31 до 34 дена. Първият беше с две чертички и не знам защо реших, че трябва да си взема още един, за да съм сигурна. На него пък излезе едва забележима чертичка. Понеже съм с открита тромбофилия и трябва уж да се започне веднага с терапия, писах на лекарката ми, която като видя теста ми каза да си направя кръвен...явно и нея я притесняваше втората чертичка. Сега излезе резултат на бета ЧгХ 768 и вече съм сигурна, че съм бременна. Обаче съм меко казана ужасена. Вчера ревах от радост и страх Simple Smile с предишната ми бременност(неуспешна) разбрах, че съм бременна на 29 септември и макар и тогава да имах съмнения, не посмях да повторя и натоваря датата отново със смисъл. Терминът ще ми е отново почти същия. Въобще ... стискам ги палци! Разбирам те много добре!

# 621
  • Sofia
Vikim, прекрасна новина!
Този път всичко ще е наред.
Не се притеснявай.
Стискам палци 🤗

# 622
Момичета, много ми е намаляло количеството на МЦ през последните 3 месеца.  Като дни си се влачи цяла седмица, но е оскъдно. Дали трябва да ида на лекар? Напомням ви, че съм след 2 кюртажа от ноември и януари след недобро изчистване от първия. Подновяваме опитите от месец, но се чудя това количество на МЦ трябва ли да ме тревожи и да ида на лекар?
И при мен е така. След два кюретажа. Един миналата година октомври и един тази година март, като втория път ми правиха и лапароскопия, защото имаше съмнение за извънматочна бременност, за радост не беше. Първите два месеца ми идваше нормално и ми беше 5-6 дни, последните няколко месеца не само, че е по 3 максимум 4 дни, а е и много слабо и отделно идва през 24, 25, 26 дни. Почти всеки път различно. Аз също имам дърпане в яйчниците и болки, а преди нищо не усещах. Аз също не знам какво да мисля и правя. Моля, ако на някой му се е случвало и е открил проблема да сподели какво да правя.

При мен също е така, на прегледите нищо не казват относно болките в яйчниците..аз понеже съм с ПКСЯ, казват че се дължало на това,пък знам ли

А при вас нещата как са, подновихте ли опитите, пускахте ли изследвания, че при нас все още няма никакъв резултат близо 5-6месеца правим опити , като 3месеца стимулация с фемара и 1м. С овитрел, и пак нищо..
Последно Аг каза, че оставяме нещата така, живот и здраве януари месец ще пуснем пак изследвания и ще ми види тръбите..
Опити правим, но при нас е по-сложно, тъй като прителя ми пътува и не всеки път,  когато трябва си е тук. Звънях днес до Щерев, за да помоля, когато лекарката, при която ходя е свободна да ми звънне. Цял ден чаках. Прибрах се от работа и минах през банята и имах пропуснато повикване. Звънях, но никой не ми вдигна. Предполагам е била тя 😔. Надявам се да звънне в понеделник. Искам да я питам, да правя ли изследвания или да ходя принея и ако ще ходя, то на кой ден от цикъла да е.

# 623
vikim23, тихичко честито! Бъдете здрави и до пухкав финал 💙

# 624
Здравейте,  от скоро ви чета и пожелавам бързо възстановяване и успех на всички ви! И аз преживях ужаса, наречен МИСЕД и неуспешен медикаментозен,  а след това и хирургичен аборт през август Cry
Освен физическата болка, все още се възстановявам и психически.
Малко предистория - извънматочна преди 14 години, впоследствие лекувана уреаплазма доста време, около година. През годините съм била с обичайните за жена болежки - периодично гъбички и цистит. Миналата година при профилактичен гинекологичен преглед изследват по препоръка на АГ-то ми АМХ и при резултата бях в шок , 0.38. Решихме да започнем с опитите за бебе, въпреки ниската стойност и вероятността за нова извънматочна и след 4 месеца чудото се случи, но щастието беше за кратко. Нормално развиваща се бременност, но едва до 8 г.с. За съжаление бях дълга командировка в друг град и по препоръка  на следящата ме там лекарка избрах медикаментозен аборт, но беше неуспешен, а след кюретажа се оказа, че не съм изчистена добре. Прибрах се вкъщи и моята АГ реши да предизвикаме първи цикъл и след кървенето уж всичко е наред. Засега по мое настояване пуснах изследване мико- и уреаплазма и съм с + за уреаплазма. 
Момичета, изследвайте се, задължително! Не съм сигурна дали това е причината, но е възможно. След втория цикъл ще изследвам пак по мое настояване хормони и тромбофилия, лекарката ми смята, че когато излекуваме проблема, всичко ще бъде наред, но съм отчаяна Confused
Не плача заради ММ, който все повтаря, че всичко ще бъде наред, но вътрешно се тормозя много, често ходя на лекар от страх, а чувствам и ужасен дискомфорт физически, или съм с бактерия, или гъбички, а и уреата е кофти...
Дори се усъмних в лекарката, при която ходя от 10 години.
Кураж на всички и успех!

# 625
kriskata1991аз съм в подобно положение. Вчера си направих тест, макар че не ми закъсняваше точно, понеже след кюретажа ми е на 31 до 34 дена. Първият беше с две чертички и не знам защо реших, че трябва да си взема още един, за да съм сигурна. На него пък излезе едва забележима чертичка. Понеже съм с открита тромбофилия и трябва уж да се започне веднага с терапия, писах на лекарката ми, която като видя теста ми каза да си направя кръвен...явно и нея я притесняваше втората чертичка. Сега излезе резултат на бета ЧгХ 768 и вече съм сигурна, че съм бременна. Обаче съм меко казана ужасена. Вчера ревах от радост и страх Simple Smile с предишната ми бременност(неуспешна) разбрах, че съм бременна на 29 септември и макар и тогава да имах съмнения, не посмях да повторя и натоваря датата отново със смисъл. Терминът ще ми е отново почти същия. Въобще ... стискам ги палци! Разбирам те много добре!
А след кюретажа прави ли тест за бременност, да не би още да не си се изчистила от хормоните. Извинявай за въпроса ама в коя седмица беше, защото АГ ми каза, че така като хормона ми беше над 80 000 при моя кюретаж е възможно да се чистя от него до към 40- 40 и няколко дни.
Ако си си правила и е бил паднал, то тихичко честито. Аз ще изчакам все пак закъснение преди да се радвам, че тестовете ми са малко съмнителни а кръвен не ми се ходи да ме боцкат още, че имам много тънки вени и пак 3 седмици ще ходя диня, лилава, червена, жълта и прочие.

# 626
  • Sofia
kriskata, кюртажът на vikim беше миналата година.

# 627
Е в такъв случай и пожелавам пухкав финал, който ще я държи будна по нощите, но пък много щастлива

# 628
  • София
Е в такъв случай и пожелавам пухкав финал, който ще я държи будна по нощите, но пък много щастлива
Благодаря ти, както и на Бонибон и Brin de muguet, която правилно ти е казала, кюретажа ми беше ноември 2019г., утре съм на преглед за установяване на бременност. Стискайте палци, че още имам чувството, че сънувам и не мога да се зарадвам.

# 629
Стискаме палци!!! Всичко ще е наред!

Общи условия

Активация на акаунт