Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 006
  • 784
  •   1
Отговори
# 630
Минавам малко да помрънкам при вас. Вече 45 дни не спирам да се изчиствам след МА.
Скрит текст:
Пих първо противозачатъчни, с които не спрях да си зацапвам постоянно през целия прием. Имах "цикъл", веднага след него имах преглед, почнах фемостон от петия ден на МЦ и в първата седмица с хормоните кафявото остана само бледо бежово зацапване. И изведнъж - еднократно - червено-кафява кръв с менструални болки в средата на цикъла. От тогава вече 10 дни си е пак средно по интензитет, непрекъснато, но тъмно кафяво към черно. Сори за палитрата.
Споделих с доктора няколко дни след червеното прокървяване, каза - нормално е. Ами аз имам чувството, че никога няма да се свърши и че е и на хормонална основа, освен че и лигавица имах още за изчистване. Имала съм веднъж подобно кървене в средата на месеца, тогава ми изписаха дуфастон, но беше квартално АГ и не беше след аборт, разбира се. Сега се доверявам на репродок, но и много се изнервям вече. Чак пък толкова лигавица 45 дни да ме тормози... Ето, и тази вечер съм с ПМС, а имам още 11 от прогестероновите таблетки за пиене. Дали фемостона ми е слаб, какво ли... Sad

# 631
Аз знам, че ако противозачатъчните са слаби за организма, постоянно зацапва.

# 632
vikim23 тихичко честито! Много се зарадвах като видях хубавата новина и искрено се надявам този път всичко да е наред!🍀

bonibon_ и аз съм в подобно положение от 3 месеца. Моят цикъл започна да закъснява с 5-10 дни и е много оскъден. Миналият месец бях при АГ и на ехографът всичко е ок, предположи че е хормонално и пуснах хормони - там се оказа, че малко са се разместили, включително и ТСХ, въпреки че си пия Л-тироксина.. та от следващия цикъл съм 3 месеца на противозачатъчни + ендкоринологът ми увеличи дозата на хормона за ЩЖ.. дано после всичко да е наред.

# 633
Аз знам, че ако противозачатъчните са слаби за организма, постоянно зацапва.
Вероятно е така, а бях с по-силния вариант на линдинет (30). И преди съм ги пила за задържани фоликули, тогава не съм имала такива странични реакции.
ПМС и неочаквано кървене явно са нежелан ефект от фемостона. В повече ми е почти 2 месеца без нито един чист ден Sad То ако допълнителните хормони не улесняват нещата и не вкарват в ред системата, колко ли време ще чакам да се стабилизирам...

# 634
Аз преди бях на Ясмин, имах сърбежи по тялото, бях изнервена, не ми се отразяваха добре. Те са едни от най-силните. Сега съм на Линдинет 20, предупредиха ме, че може да зацапвам. Но няма такива неща, явно са добре за мен. Нито други странични ефекти имам.

# 635
  • София
Благодаря ви за положителните мисли, днес бях на лекар и се установи бременност в матката в около 4 седмица. Вика ме след 3 седмици, за да се чуе сърчицето. Назначи ми кръвни изследвания - Време на кървене;
Пресяващи тестове:протромбиново време;APTT; Пресяващи тестове:фибриноген; Химично изследване на уринастечниреактиви(белтък,билирубин,уробилиноген) и ТСХ и според тях ще ми назначи фраксипарин през ден или всеки ден(за тромбофилията). Препоръча да не правим секс поне до 10гс 🤷🏻♀, за да няма кървене и проблем с бремеността. Това за първи път го чувам, но и моят предишен лекар беше стар и без много препоръки. Мисля да си намеря още един лекар, който да ме следи платено, а тази да е по ЗК на другите две седмици, но не мога да се спра на никого още. При Русев не съм ходила никога...в общи линии докато не мине скрининга и заветната 12 седмица(миналия път нещата приключиха в 11гс), няма да успея да се отпусна много. Дори се шегувах с мм да кажем на висчки на Коледа, не искам пак да изпреварвам събитията...пожелавам на всички скоро да видите двете чертички и да “треперим” заедно Simple Smile))

# 636
Здравейте! Незнам как да започна дали тук е мястото, дали сега е момента, но усещам, че трябва да излея цялата мъка която изпитвам, не мога да говоря с никой буца ми е заседнала! Това което изпитвам е неописуемо.. Срам, болка, тъга, яд и дори злоба.. След 2 години неуспешни опити успях да зачена.. Август видях най-чаканите най-мечтаните 2 чертички.. Щастието с таткото беше голямо.. В 6г.с бяхме на преглед всичко беше наред имаше пулсаций отговаряше си на седмицата.. Сватбата ни беше на 19 септември.. Всичко беше като приказка.. Моята сбъдната мечта.. И така до днес.. Вече 10г.с седмица решиш да посетя доктора ей така за успокоение! За мое нещастие ми постави диагноза "мисед аборт" не усазнах веднага какво точно ми се случва беше като шамар за мен.. Не исках да повярвам, посетих друг гинеколог и за съжаление той потвърди предната диагноза.. Сринах се психически (та аз каква жена съм, не стига че дълго не можех да забременнея та сега не мога и да износя дете..) предстои ми кюретаж.. Страх ме е не толкова от самата процедура, а от бъдещето което предстои! Май стана много дълго "писането ми" Обаче тук наистина е единственото място на което човек може да излее болката си без някой да го съди!

# 637
Здравейте! Незнам как да започна дали тук е мястото, дали сега е момента, но усещам, че трябва да излея цялата мъка която изпитвам, не мога да говоря с никой буца ми е заседнала! Това което изпитвам е неописуемо.. Срам, болка, тъга, яд и дори злоба.. След 2 години неуспешни опити успях да зачена.. Август видях най-чаканите най-мечтаните 2 чертички.. Щастието с таткото беше голямо.. В 6г.с бяхме на преглед всичко беше наред имаше пулсаций отговаряше си на седмицата.. Сватбата ни беше на 19 септември.. Всичко беше като приказка.. Моята сбъдната мечта.. И така до днес.. Вече 10г.с седмица решиш да посетя доктора ей така за успокоение! За мое нещастие ми постави диагноза "мисед аборт" не усазнах веднага какво точно ми се случва беше като шамар за мен.. Не исках да повярвам, посетих друг гинеколог и за съжаление той потвърди предната диагноза.. Сринах се психически (та аз каква жена съм, не стига че дълго не можех да забременнея та сега не мога и да износя дете..) предстои ми кюретаж.. Страх ме е не толкова от самата процедура, а от бъдещето което предстои! Май стана много дълго "писането ми" Обаче тук наистина е единственото място на което човек може да излее болката си без някой да го съди!

Здравей, искам да ти кажа, че с времето тъгата ти ще отмине, но никога няма да го забравиш

Миналата година и при мен беше същото положение, трудно забременяване, сватба и за край-спряло развитие в 7г.с последван кюретаж, който се наложи да се повтори.

Искам да те попитам, знае ли се причината за трудното ти забременяване?
Правени ли са изследвания на хормони?

Бих искала да ти пожелая да бъдеш силна, това де случва вече доста често, за наше съжаление..много бременности завършват с такъв край още в самото начало.

Вярвай, че всичко ще се оправи в най-скоро време, и че има безброй жени, преживели тежки загуби, който след тояа са забременели и износили здрави деца!

След кюретажа ти препоръчвам на 14ден да отидеш за контролен преглед, след първи цикъл на още един преглед и след 2нормални цикъла-да пуснеш изследванията от първа страница

# 638
Стискайте ми палци, при мен след кюретажа матката не е чиста, и ще чакам цикъл, с надеждата да се изчисти сама. Препоръчано ми е от лекар.Предполагам, ако не стане, каква е процедурата Cry
За съжаление всичко се случва, но е ужасно!

# 639
Стискайте ми палци, при мен след кюретажа матката не е чиста, и ще чакам цикъл, с надеждата да се изчисти сама. Препоръчано ми е от лекар.Предполагам, ако не стане, каква е процедурата Cry

Стискаме палци!  Следи го и ако не се изчисти не се колебай да предприемеш нужното, понеже може да станат сраствания останеш ли неизчистена.

# 640

Не бих искала да те подвеждам, но при мен след кюретаж, ми се наложи повторен заради недоизчистване, като преди това пробвахме с Топогин, но не стана нищо и варианта беше отново кюретаж...

Всеки организъм е различен, при теб може и да се изчисти от самосебе си, но колкото повече задържаш, толкова по зле става..

Успех и късмет, каквото и да е, всичко ще се оправи

# 641
  • София
Здравейте, момичета! Първо - стискам палци всичко да е наред! Второ, малко глупав въпрос, предполагам, но все пак да си попитам: как се разбира след кюретаж дали е изчистено всичко както трябва и дали има/няма сраствания? Предполагам, че АГ го констатира на преглед, но все пак - жената усеща ли, че нещо не е наред, нещо променя ли се в цикъл и т.н.? Питам, защото моят кюретаж беше този юни (бебчето беше 12 седмица, спряла сърдечна дейност). Според моят АГ лигавицата на матката ми е много тънка сега, но уж всичко е наред. Аз обаче му нямам кой знае какво доверие (напоследък нямам доверие особено на лекарите като цяло...) и предпочитам да чуя и мнение от жени, които са минали по този път. Благодаря ви предварително за отзивите!

# 642
Здравейте, момичета! Първо - стискам палци всичко да е наред! Второ, малко глупав въпрос, предполагам, но все пак да си попитам: как се разбира след кюретаж дали е изчистено всичко както трябва и дали има/няма сраствания? Предполагам, че АГ го констатира на преглед, но все пак - жената усеща ли, че нещо не е наред, нещо променя ли се в цикъл и т.н.? Питам, защото моят кюретаж беше този юни (бебчето беше 12 седмица, спряла сърдечна дейност). Според моят АГ лигавицата на матката ми е много тънка сега, но уж всичко е наред. Аз обаче му нямам кой знае какво доверие (напоследък нямам доверие особено на лекарите като цяло...) и предпочитам да чуя и мнение от жени, които са минали по този път. Благодаря ви предварително за отзивите!

Това се разбира при контролен преглед, дали всичко е Ок, и е хубаво да се направи ЧХГ след какъвто и да е аборт, за да е сигуено че всичко е приключило.

Щом не вярваш на това Аг, посети друг

При мен ситуацията беше следната и разбрах че съм недоизчиствна при посещение на друго Аг за втпро мнение.

След кюретажа ми,2 седмици по-късно аз имах някакво кафяво зацапване което ту спираше и почваше, ходих 2 пъти на котролен уж всичко беше ок , след това ми се появи сърбеж и зачервеняване..посетих въпросния Аг и ми каза сигурно са гъбички и изписа свещички, който аз така и не взех, защото някак си не повярвах

Мина се месец и повече а аз цикъл все още нямах, птидох за второ мнение, и този АГ още на 5мин видя че НЕ съм изчистена и беше изумен, че въпросния Аг не е видял това..

Това е много неприятно и неописуемо, но е истина, и за жалост доста лекари, се мислят за такива .

За това момичета, търсете си спокойствиептп, търсете отговорите, питайте, повтаряйте ско трябва, но никога не се оставяйте в невидение и чуденки.

Животът е един, да го изживеем какво трябва!
Успех

# 643
Срастванията не се виждат с обикновен преглед с ехограф, вижда се при преглед, който проверява кръвотока/ кръвоснабдяването към матката. При мен цикълът беше станал по-оскъден след кюртажа

# 644
Desii_123, а от какво по-оскъден? Причината сраствания ли се оказаха (извинявай не може да си писала)

Общи условия

Активация на акаунт