Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 36 521
  • 784
  •   1
Отговори
# 135
  • София
На мен ми се е случвало 2-3 пъти прицапване, + няколко пъти доста болезнено (даже хапче съм пила) - питах АГ, каза че е нормално и няма нищо притеснително.

# 136
Момичета, мога ли да ви попитам дали всички чакахте 3+ месеца преди да подновите опитите? Това е стандартният период, който казват в Германия. Моят гинеколог каза че препоръчва 3 месеца, най-вече за да се възстановя психологичекси, а не защото има особен физически рисков фактор при ново забременяване след първи цикъл.

# 137
Момичета, мога ли да ви попитам дали всички чакахте 3+ месеца преди да подновите опитите? Това е стандартният период, който казват в Германия. Моят гинеколог каза че препоръчва 3 месеца, най-вече за да се възстановя психологичекси, а не защото има особен физически рисков фактор при ново забременяване след първи цикъл.

Да, ние чакахме и много внимавахме винаги с предпазни мерки, мисля че това е добре, в крайна сметка както организма ни, така и ние трябва да се успокоим и да се нормализират нещата, но всеки сам преценя!Щом имаш препоръка от Аг, слушай го..понякога времето е това, ковто ни помага🙏

# 138
  • София
Обикновено казват да изчакаш колкото е бил срока на бременността. То поне 2-3м трябва да се зациклят наново хормоните и да се възстанови лигавицата. Психическото оздравяване отнема повече време.
Flowers Hibiscus

# 139
  • Sofia
АГ, което ми направи абразиото, ми каза да изчакам 3 месеца.
Друго АГ ми каза да изчакам 6 месеца 😲! Нещо ми говореше за някаква плацентарна недостатъчност, не разбрах точно.
Е, решихме да изчакаме три месеца. Вече станаха три месеца опити - и едно голямо нищо.

Сдухала съм се отвсякъде.
ПКЯ се върна с пълна сила след аборта (и на двата яйчника).
Лигавицата ми е тънка. Започвам да се чудя дали не е нещо повредена заради абразиото.

За капак този мнооого дълъг цикъл съм и със ЗФ и няма никакви индикации, че ще ми идва скоро ...😤

Абе, изобщо хормоните ми явно са в плачевно състояние в момента. Само не знам на какво се дължи - още не могат да се регулират хормоните след аборта или вече ЕГН-то си казва думата.

Мрън, оплаках се.

# 140
  • София
Брин,
След този разказ аз бих заложила не теорията, че ПКЯ и ЗФ ти прецакват цикъла в момента. Трябва да го регулираш някак.
Консултирай се с репродуктивен АГ.
Flowers Hibiscus

# 141
  • Sofia
Консултирах се, тамън с две репродуктивни АГ.

Имат различен подход по отношение, на това какво трябва да се прави на следващия цикъл. Но за този цикъл нищо не предприеха. Едната ми каза, че фоликула ще се спука по време на М. То хубаво де, ама М няма. Ще изчакам още седмица и ако все още няма нищо, пак ще ходя на преглед.

И двете не пожелаха да ми пуснат хормони засега.

Аз все си мисля, че хормоните още не могат да се оправят от аборта. То и ТСХ след случката от 0.05 беше скочило на 12! Пълна каша...

При мен явно ще отнеме повече време, за да се нормализират нещата.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 21:46 от Brin de muguet

# 142
Моят АГ също ми каза да изчакаме 3 месеца преди нови опити. Цикълът ми идва редовно, но след аборта пак започнах да следя ТСХ и да го държа в граници до 2-2.5, започнах и прием на МВИ, Омега 3, Геритамин през 2 цикъла по 1 опаковка, селен, цинк.. та не знам дали и тези добавки не са допринесли за нормализирането.

Brin de muguet не се отчайвай - ще стане! Сега как е ТСХ? Преди да забременея и аз понякога бях с много дълги цикли и задържах фоликули - регулирането на ТСХ (беше ми около 4) много повлия и цикъла ми.

# 143
  • София
Брин, по време на объркан цикъл няма смисъл да ти пускат хормони.
На мен при ЗФ (4см) са ми давали лекарства за пукане във втората половина на цикъла.
Ако е по-малък, може да се надяват собствените ти хормони да се справят.

# 144
След 1 К изчаках половин година. Сега мисля поне 3 месеца. Най-малкото държа да имам поне 2 нормални цикъла, а и съм си записала час за д-р Русев за края на м. ЮЛИ, така че преди Август едва ли ще възобновим опитите. Искам и витамините да видя как са, няма смисъл от бързане. Но това при кюртеж. Приятелки с кухо яйце забременяваха веднага и родиха здрави бебета Simple Smile

# 145
  • Sofia
Butterfly, TSH си влезна в норма (под 2) три месеца след К. Помислих си, че това ще се отрази благоприятно и на другите хормони, но уви...

Deli, на 8-ми ЗФ беше 4см, сега не ми се мисли колко може да е пораснал. Но факт, на 12-ти бях при АГ и нищо не ми изписа за него. Ще си чакам явно.

# 146
Момичета днес пуснах хормоните за Щитовидната жлеза,като цяло са ми в норма само едното анти тяло ми е доста завишено.Ще прикача снимка,ако може да погледнете и да дадете мнение.Благодаря.

# 147
  • София
За мнение за хормони питай в темата за добавки. Денис ги разбира нещата и може да те насочи. А най - добре ендокринолог.
Вчера мина и моят кюретаж. В 11 г.с. спря сърдечната дейност. Това ми е трети пореден аборт в ранна седмица. Този път въпреки проведените терапии и въпреки перфектен пренатален тест. единствената ми успешна бременност е била без никакви терапии. Не знам...Сега ще пусна генетичен тест при повтарящи  се аборти в Геника.
Иначе добре се чувствам. Няма кървене вече, болки, никакъв дискомфорт не усещам. Чакам цикъл и след три седмици преглед да видим как се възстановявам. Не са ми казали нищо да пия. аз започвах витамин Е, Кю10, Омега 3 и витамин Д, защото ми е много нисък.

# 148
Циндил - Пиндил, много съжалявам. Two Hearts
Добре си се насочила към генетичните тестове, витамините и всичко останало. Изследвали ли сте гени преди това? По принцип терапията е една и съща за всичките (АП и или НМХ). Може дозите да не са били подходящи . На колко време следяхте дали е нужна промяна при тях?  Имаше ли обяснение от лекарите защо според тях се е получило така? Може би най-ясно ще стане ако изследвате самото бебче, плацента и тн, но предполагам сте го направили.

Пожелавам съвсем скоро нещата да се наредят и да имате успех до край!

# 149
  • София
Не знам за дозите и аз. Бях на Аспирин протект през ден преди забременяване /той си ми е за цял живот по принцип/ и след тест Фраксипарин 0,4. Получих хематом в 8 г.с. и ми спряха Аспирина. Слагах и 2х2 Утрогестан. Последните две бременности не успях да отида на консултация при проф. Паскалева, нито при Русев навреме. Другият месец имам записан час. Ще опитам сега да си пусна всевъзможни генетични и имунологични тестове и да имам готова терапия, защото после просто не дочаквам. Кръвни и хормони перфектни. Но при мен и годините си казват думата...

Общи условия

Активация на акаунт