Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 125
  • 784
  •   1
Отговори
# 360
Екатерина, виждам две мутации, които имам и аз. На база на тях, както казах, бях на терапия при втората бременност.
Наистина, погледни темата за тромбофилия и при възможност изследвай още факторите АСЕ и Фактор 13.
Можеш да изследваш и Антифосфолипиден синдром и НК клетки.
Другого е, което Дели ти е писала за витамините.

Това са изследвнията, за които се сещам аз.

# 361
Екатерина, виждам две мутации, които имам и аз. На база на тях, както казах, бях на терапия при втората бременност.
Наистина, погледни темата за тромбофилия и при възможност изследвай още факторите АСЕ и Фактор 13.
Можеш да изследваш и Антифосфолипиден синдром и НК клетки.
Другого е, което Дели ти е писала за витамините.

Това са изследвнията, за които се сещам аз.
Благодаря ти много още в понеделник ще отида при гинеколога ми да видя какво ще каже. 🤗😘

# 362
Здравейте, момичета! Направо не ми се почва, но знам, че тук ще срещна подкрепа и ще чуя някоя положителна дума. Имам едно мило момиченце родено през 2014г. След дълги колебания решихме, че искаме и второ детенце. Започнахме да правим опити още от началото на 2019г,но нещата все не се получаваха. В началото на 2020г мъжа ми си направи спермограма, която според мен излезе отчайваща. След преглед му изписах прахчета, които да пие и още през март месец 2020г забременях. Бяхме много щастливи, но за ужас се оказа кухо яйце. Ходих при няколко лекари, всички бяха на мнение, че това не се повтаря и, че всичко ще е наред и не е нужно да се правят никакви изследвания. След вакуум-аспирация гинеколохът, който ме следи каза, че може да правим опити още след първия цикъл. Аз му вярвам много тъй като той ме следи още от първата бременност и знае за какво става въпрос. Веднага забременях след манипулацията, но за огромен, втори ужас, днес се установи,че плода е спрял да се развива и отново трябва да направя ваккум-аспирация. Моя грешка беше тази, че не си направихме нужните изследвания още след първата неуспешна бременност, но сега съм решена да търся причината. Моял ви кажете откъде първо да започнем с изследванията. В главата ми е пълна каша, цял ден плача и не съм на себе си. Нямам идея какво се объркан чак толкова много, че да стигнем дотук. Никой не и дава обяснение на какво се дължат тези неуспешни бременности. Ще се по бъркам. 😢😢😢😢😢

# 363
  • София
Психея, съжалявам.

Причината в толкова ранен етап може да е всякаква - случайна грешка при деленето, проблем с яйцеклетката, проблем със сперматозоида, имунологичен проблем, хормони, лигавица - всичко.
Като начало бих препоръчала да направите поне 2 месеца почивка, за да може хормоните да се зациклят нормално и лигавицата на матката да се възстанови и заздравее. След това да провериш основни неща като инфекции, витамини и ЩЖ - всичко това е профилактика преди забременяване, няма връзка с "кухото яйце". Дай да видим тази спермограма колко е трагична. Ако е толкова зле, добре е да я повторите (в репродуктивна клиника) и да отидете на андролог.

# 364
Нека ви кажа как мина моя безплатен "преглед" в рамките на 30 дни след кюретажа.
Отидох на рецепцията в МД  София, много любезно ме насочиха към кабинет 210 в ДКБ на МД. Отидох там , някаква си женй незнайно каква,  явно не лекар ме разпитва какви са ми оплакванията,  аз обяснявам че ми е тръгнала пак кърма. Тя звъни на някой си доктор , за да се кама в отделението за преглед , при което доктора й назовава хапчета , които тя да ми напише рецепта да пия за спиране на кърма .
Без преглед . Нямала съм право да се качвам в отделенията без отрицателен тест за ковид, който аз трябва да заплатя.
И така даде ми рецепта незнайната жена , без преглед , без нищо . Каза чи ако има нещо пак да отида . И за какво , за едва консултация с доктор по телефона.

П.п Не знам дали писах,  но генетичните казаха , че ще пускат изследване за Синдром на Тар , но нямали микрочипове , с които се пуска и трябва да чакам доставка . Имам чувството,  че само ще ме мотат и накрая нищо няма да направят ..

# 365
Мис R, стискам палци всичко да е наред до финал!
Щом знаеш за тези проблеми и имаш терапия, всичко е наред! Спазвай хранителен режим и се оглеждай за по-стриктно проследяване! Flowers Hibiscus
Благодаря, Deli. Следя се на 2 седмици, спазвам и хранителен режим. 10 г. с. съм - 4кг.

# 366
МОмичета, обръщам се към тези които вече са имали поне 1 менструално кървене след К. Моят К беше на 12. 07 , 
На 07.08 имах кафяво прокървяване, придружено с болки в корема, както си е обичайно!  Обаче след като си направих душ нямаше и следа от кръв. Днес, 09.08 се събудих и установих отново кървене, придружено с обичайната болка в корема, Тъкмо сложих по-нормална превръзка от ежедневната , Усетих как шурна и така след един час видях че  кървенето е обилно,  сложих и тампон и след два часа като го премахнах  си имах още малко  но сега пак няма и следа от кръв!!  Нещо не ми е ясно, да го броя ли за менструално или не , не смятам в почивен ден  да безпокоя Аг за някакво еднократно кървене ПРи вас имаше ли такова?

# 367
  • София
МОмичета, обръщам се към тези които вече са имали поне 1 менструално кървене след К. Моят К беше на 12. 07 , 
На 07.08 имах кафяво прокървяване, придружено с болки в корема, както си е обичайно!  Обаче след като си направих душ нямаше и следа от кръв. Днес, 09.08 се събудих и установих отново кървене, придружено с обичайната болка в корема, Тъкмо сложих по-нормална превръзка от ежедневната , Усетих как шурна и така след един час видях че  кървенето е обилно,  сложих и тампон и след два часа като го премахнах  си имах още малко  но сега пак няма и следа от кръв!!  Нещо не ми е ясно, да го броя ли за менструално или не , не смятам в почивен ден  да безпокоя Аг за някакво еднократно кървене ПРи вас имаше ли такова?
[/quote. Здравей! Според мен все пак се консултирам с твоя АГ, въпреки че след кюретаж всякакви подобни явления уж се считат за "нормални"... При мен след кървенето след самия кюретаж минаха около 45 дни без цикъл и моят АГ ми предписва дуфастон, за да ми дойде. Дойде ми, трая около 6-7 дена и след това, след 10 дена(!!!) пак ми дойде. Бях се притеснила доста, но след консултация се успокоих. Сега чакам уж да ми дойде нормално, да видим... Ще се нормализират нещата, трябва си време да мине, за да свикне тялото, да се зациклят хормоните и т.н. И все пак те съветвам да отидеш на преглед, когато имаш възможност. Не се психясвай, но недей и да подценяваш прегледа! Успех!

# 368
Ninfa  Благодаря  Днес след тренировката пак се изсипа сериозно количество кръв и като че ли вече се нормализираха нещата, ту намалява ту се увеличава.

Опитах да се свържа с АГ то си но не успях,  ще го броя за менструация все пак е два три дни до  30 ден от  СА и процедурата по К. 
 Дано другия месец тече малко по-нормално

# 369
  • София
Ох, аз съм с обратния проблем  - два месеца минаха от аборта и никакъв цикъл. Явно хич не върви възстановяването ми и прием на хормони не ми мърда. Другата седмица съм на лекар.

# 370
Ох, аз съм с обратния проблем  - два месеца минаха от аборта и никакъв цикъл. Явно хич не върви възстановяването ми и прием на хормони не ми мърда. Другата седмица съм на лекар.
И аз бях така този път. Два месеца зацапваше само в дните, които трябваше да ми дойде. Изписаха ми Примолут Нор за 10 дни и ми дойде обилен цикъл 3 дни след като го спрях. Дано сега тръгнат нещата.

# 371
За завиждане сте, при мен нещата излизат от контрол , кървенето  е все по-силно и по-силно, взех си ампули метергин, след малко и Вит ц ще си купя!!!
: Ах е в отпуск и затова не ми вдига тел. си.     

Умирам от мъка.   СА не го преживях кой знае колко зле но последиците ме съсипват психически и физически. Това кървене сведе до минимум качеството ми на живот. Като за спортуваща не мога да тренирам качествено .

# 372
Здравейте, момичета. Включвам се и аз с два миседа😔. Един през 02.2019г.и един на 06.08.2020г.т.е. предната седмица. Въпросът ми е задължително ли трябва да се пият антибиотици след Мисед. Тук в Германия не изписват антибиотик. Първите дни нямах болки, но от 3 дена ме понабовлява кръста и яйчниците и имам страннно керемидено на цвят течение . Ходих при лекарката си било нормално, да съм пиела обезболяващи и ако вдигна температура над 38, тогава да търся лекар. Страх ме е да не направя възпаление и да имам проблем със следващо забременяване ( за което психически незнам кога ще съм готова).

# 373
  • София
Съжалявам за загубата.

Не е задължително да пиеш антибиотик, аз също не съм пила.

В коя седмица става проблема и с какви симптоми? Добре е да потърсиш каква е причината преди следващо забременяване. Виж първа страница на темата, има полезна информация и изследвания, които можеш да направиш.

Flowers Hibiscus

# 374
Emonka, съжалявам за загубите ти, и при моя кюретаж в Германия нямаше антибиотик, същото ми казаха, както и при теб. Зацапване имах 3 седмици след кюретажа. След два аборта здравната каса поема консултацията с генетик и изследванията за кариотип и тромбофилии, както и някои имунологични, които тук са страшно скъпи, така че поискай направление от АГто си. Никой няма да ти го предложи, ако не потърсиш сама консултация.

Общи условия

Активация на акаунт