Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 37 022
  • 784
  •   1
Отговори
# 585
При болка 3х2 но шпа. Повече положителни мисли и почивка.

# 586
Fairh, от Стара Загора съм.
Лекар мога да препоръчам за нашия град - др. Иван Иванов.
Какви са ти резултатите от основния панел тромбофилия?

# 587
[

Аз съм от Русе. Колебая се към Плевен или София да се насоча. Чудя се и за изследванията.. Ами те са толкова много, дали след консултация да пусна, каквото лекарят каже или да съм подготвена вече с резултати.. Чета, че за София признават само 2 лаборатории, аз няма как да пусна в някоя от тях. Изобщо не знам откъде да започна.

# 588
Нормално е да има леки болки. В такава ранна седмица самата болка не означава нищо - може да се развива ок бременността, може да не е ок, леките болки ниско долу не могат да са индикатор, за което и да е от двете. Не се фиксирай в нея. Ако болката е силна - не е нормално и се отива веднага на лекар, дори и без час. Ако е лека, то тогава е много често срещано.  

Не е хубаво да си самопредписва сам човек нош па, особено когато не се знае има ли вътрематочна бременност и тя дали протича нормално. Аз лично не бих пила в никакъв случай без да са ме прегледали нош па. Единственото, което прави нош па е да отпусне гладката мускулатура, т.е. предотвратява евентуални контракции на матката, които са рядкост в такава седмица, освен ако тялото не се опитва да се изчисти и бременността не се е развила добре. В такъв случаи последното нещо, което иска човек е да пие нош па, защото тялот няма да може да се изчисти само. Освен това нош па сгъстява кръвта и не е много ок при тромбофилия и с него по-скоро може да се навреди на бременността, отколкото да се спаси, нищо, че масово го изписват като бонбони.

Faith88, имаш една мутация, която не е пряко свързана с кръвосъсирването, а с усвояването на витамини от Б групата и си хомозигот, т.е. генът изцяло не работи. Има тема за MTHFR във форума, съветвам те да се включиш в нея. Има много информация. При тази мутация има няколко жизненоважни неща за бременността и за твоето здраве в дълготраен план:
1. Приемаш само метилирани форми на фолиева киселина, т.е. само фолат. Обикновената фолиева е токсична за теб. Ако приемаш такава, спираш я незабавно и изчакваш известно време (3-4 седмици) да се изчисти организма щом не си бременна и след това започваш да си следиш нивата на витамините и приемаш метилирана фолиева (топ фолат, неофолик МЕТА и др. под.). Същото важи и за Б12 - приемаш само под формата на метилколбаламин, другите са токсични за теб. Приемът на неметилирани форми не само не помага за нивата на витамините, но при теб би маскирал недостик и ти пречи да усвояваш витамините от храната.
2. Внимаваш с всякакви комбинирани витамини, добавки, пробиотици, хранителна мая и дори храни като корнфлейкс и тн - четеш етикетите и ако има неметилирана фолиева или неметилиран б12 - не ги приемаш, защото масово ги обогатяват със синтетични Б-та. Търсиш такива без или с изцяло метилирани б-витамини. Масово витамините за бременни са с неметилирани форми и затова дори и да ти предпишат някакви такива, ако видиш че има в тях неметилирани б-витамини, не ги пий, избери си други с метилирани форми. В темата за добавките и тази за iherb Денис може да ти препоръча такива. В zdravis също има витамини за бременни с метилирани Б-та.
3. Следиш нивата на Б9 (фолат), Б12, Б6, вит. Д и хомоцистеин. Витамините трябва да са на горна граница (фолатът не трябва да я надхвърля). Хомоцистеинът води до проблеми в кръвоносните съдове и кръвосъсирване. Той не трябва да е над 7 (нищо, че референтната е 12) при бременност. Ако е висок е нужно да се приема Б6 (пак в хубава бионалична форма).
Натаспинът не знам дали би ти бил необходим при тази мутация. Може да си пуснеш по-разширен пакет тромбофилии, за да видиш дали там няма някоя.
Почти никога не може да се каже със сигурност на какво се дължи един аборт...

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 13:02 от Desii_123

# 589
Нормално е да има леки болки. В такава ранна седмица самата болка не означава нищо - може да се развива ок бременността, може да не е ок, леките болки ниско долу не могат да са индикатор, за което и да е от двете. Не се фиксирай в нея. Ако болката е силна - не е нормално и се отива веднага на лекар, дори и без час. Ако е лека, то тогава е много често срещано. 

Не е хубаво да си самопредписва сам човек нош па, особено когато не се знае има ли вътрематочна бременност и тя дали протича нормално. Аз лично не бих пила в никакъв случай без да са ме прегледали нош па. Единственото, което прави нош па е да отпусне гладката мускулатура, т.е. предотвратява евентуални контракции на матката, които са рядкост в такава седмица, освен ако тялото не се опитва да се изчисти и бременността не се е развила добре. В такъв случаи последното нещо, което иска човек е да пие нош па, защото тялот няма да може да се изчисти само. Освен това нош па сгъстява кръвта и не е много ок при тромбофилия и с него по-скоро може да се навреди на бременността, отколкото да се спаси, нищо, че масово го изписват като бонбони.
Благодаря, много полезно! Докторът ме прие, чакаме чхг резултатите. За съжаление не можа да открие ембрийон в 5г.с, след два дни пак ще търсим. Опитвам се да не се отчайвам още, той не беше много позитивен..

# 590
eva, кураж! Дано всичко е наред! Hug

# 591
Здравейте, аз съм с биохимична бременна, установих я по падащото ЧГХ. Днес ми дойде и менструацията. Вчера бях на лекар, не видя нищо обезпокоително. Каза във вторник да отида пак за преглед и евентуално ще ми изпише антибиотик, за да не се стига до кюретаж, ако не се изчистя качествено. Въпросите ми са следните: Онзи ден изследвах и прогестерон, докато още се водех бременна. Според докторът си е бил добре. Не е ли нисък, въпреки че е в долните граници на референтните стойности? Мога ли да започна с опитите още този месец ?

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 14:08 от pavlina_kurteva

# 592
Ако не се налага кюртаж, можете още със следващия цикъл. Имам няколко приятелки които забременяха бързо след неуспешна бременност и имат живи и здрави деца.

# 593
Прогестерона определено е нисък.

# 594
Да, и аз така мисля. Хм... Възможно ли е заради него, въпреки че е в норма, да не се е развила бременността? Нямах кървене, докато се водех бременна. Гърдите съвсем леко ме боляха...
Прогестерона определено е нисък.

# 595
Здравейте пак момичета! Минаха два месеца след моят мисед. Дойде ми цикъл на 36 ден, като не беше обилен, но 7 дни имах кървене. След това изненадващо започна пак кървене след 14 дни и първи ден на този първи цикъл 🧐. Помислих, че е овулация, мерих, но няма нищо. Кървях 4-5 дни леко и спря. Сега съм в очакване по дата на нов цикъл, но може и да не дойде. Вече не знам. Имам пресни изследвания за тромбофилии. В първите излезе проблем и по съвет на гинеколога ми и лабораторията пуснах допълнителни. Ще ги приложа тук - има момичета от вас, които наистина са доста запознати с нещата, а не като мен 😔. Лекарката ми каза, че има малък проблем, но не каза какво, пък не ми се чака докато се добера до нея да чуя какво ми е

# 596
  • Горна Оряховица
Здравейте.Да ви попитам нормално ли е лекар да не може да намери яйчник при вагинален преглед с ултразвук и при въпрос от моя страна да казва,че е бил скрит сред червата?

# 597
Galq, абе не знам дали е нормално, но на мен ми се случи на един преглед.
Беше преди години и гинекологът обясни, че яйчниците са подвижни и в момента единият е явно зад матката ми, защото не се вижда.
Но това беше сигурно преди 8 години и ехографът беше средна работа.
Според мен направи още една консултация при специалист в хубава техника, за да си спокойна. Би трябвало да се види ако специалистът и уредът са добри, пък дори да е зад червата. Simple Smile

# 598
Галя, не ми се е случвало. Струва ми се доста странно.
Малко ъпдейт от мен-
Скрит текст:
малко се поуспокоих, чувствам се физически по-добре след АБ. Опитах се да запазя час за цито при същата лекарка, която ме наплаши, но никой не ми вдигна на рецепцията. Дойдох на друг акъл и реших да не ходя при нея. Сега чакам цикъл, след края на който ще посетя друг гинеколог за преглед и цито. Планът ми засега е да ида на лекар и да се уверя дали съм клинично здрава. Ако има някакъв проблем - да се лекува.
По-далечния план е да направя консултация в Плевен или София и според отговорите да преценя ще пробваме ли пак или не.
Но това, което съм решила, е да не се подавам на паниката и страха от казаното от тази лекарка и да си живея живота. Загубих глас от нерви, нямах никакво желание да правя секс с мъжа ми, дори само да ме докосне, бях постоянно ревлива и изнервена.
Четох много за хормонални те изследвания и реших да пусна отново след 2 цикъла, от стрес могат да варират стойностите, а последните 2 месеца при мен са всичко друго, но не и спокойни - смърт на близък, разправии с имоти и пари и т. н. За тия антифосфолипидни антитела, доколко разбрах има тестове на  прилична цена, така че може да се устави има ли ги или не. Разделила съм плановете на малки стъпки, за да не лудна 🙄

# 599
Здравейте, момичета. Прочетох на първата страница , но все пак да питам. Не съм правила преглед след кюретажа, мина ми първия цикъл , днес Съм на преглед при обикновен АГ да проверя дали всичко е наред. Дали е окей да искам цитонамазка и микробиология да ми пусне?
Кюретажа ми беше на 19.07

Общи условия

Активация на акаунт