Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 36 550
  • 784
  •   1
Отговори
# 645
Така каза доктора, там където има сраствания лигавицата не може да се развива, съответно при много сраствания в края на месеца няма какво толкова да се “изчиства” като стара лигавица по време на цикъла.

# 646
Така каза доктора, там където има сраствания лигавицата не може да се развива, съответно при много сраствания в края на месеца няма какво толкова да се “изчиства” като стара лигавица по време на цикъла.
Деси, и аз съм така вече 1 г. след кюретажа. Предполагам,че са сраствания, защото лигавицата едва става 6-7 мм и няма оправия. Ти оперира ли се за срастванията?

# 647
Деси, и аз съм така вече 1 г. след кюретажа. Предполагам,че са сраствания, защото лигавицата едва става 6-7 мм и няма оправия. Ти оперира ли се за срастванията?

Много интересно, в случая от написаното, може да се каже че след кюретажа като ми е по-слаб Мц и по-къс, означава че имам сраствания!?

Четох че при такъв вид сраствания симптомите са слаба или липсваща менстеуация, крампи в таза...
 В случая може да се каже че 90% от жените ще си помислят че имат сраствания..ужас

# 648
Правих хистероскопия. Не съм имала никакъв физически дискомфорт от срастванията. Ако жената не цели бременност май няма и никаква нужда да се занимава с това, но иначе срастванията могат да попречат на захващането или доброто кръвоснабдяване на плода.

# 649
Срастванията не се виждат с обикновен преглед с ехограф, вижда се при преглед, който проверява кръвотока/ кръвоснабдяването към матката. При мен цикълът беше станал по-оскъден след кюртажа
Desi, какъв е този преглед, който проверява кръвотока. Всеки ехограф има ли тази функция или говорим за нещо съвсем различно. Помня че лекарката сменяше режима на ехографа и се виждаше всичко оцветено и пулса се чуваше, за това ли става дума?

# 650
Срастванията не се виждат с обикновен преглед с ехограф, вижда се при преглед, който проверява кръвотока/ кръвоснабдяването към матката. При мен цикълът беше станал по-оскъден след кюртажа
Desi, какъв е този преглед, който проверява кръвотока. Всеки ехограф има ли тази функция или говорим за нещо съвсем различно. Помня че лекарката сменяше режима на ехографа и се виждаше всичко оцветено и пулса се чуваше, за това ли става дума?

Хистероскопия, не е обикновен ехографски преглед

# 651

Хистероскопия, не е обикновен ехографски преглед

При хистероскопия доколкото съм запозната се оглежда вътре с помощта на малка камера/дано не казвам някаква глупост 😄/ Самият кръвоток предполагам по друг начин се следи.🙄

# 652
Деси ще се включи и ще каже какво е имала предвид,но аз мисля,че иде реч за доплер,с който гледст кръвотока към бенето на феталните морфологии. Инсче хисероскопии имам 2 преди аборта-и двете бяха за оглед,премахване ма полип и миомка и сраствания също така.
Мен просто ме е страх,че си е стъргане и явно с тази 6 мм лигавица вече нама какво да махат 😔 а лигавицата ми преди беше 11-13 мм...

# 653
  • Sofia
Най-вероятно Деси има предвид доплер.
Чрез доплер се проверява кръвотока.
Това е специално ехографско изследване, не всеки АГ го прави.

# 654
Devilche, чаят от малинови листа помага при тънка лигавица. Пие се от М до О.

# 655
Devilche, чаят от малинови листа помага при тънка лигавица. Пие се от М до О.
Мн ти благодаря. Миналия месец го пих,този пропуснах,но следващия пак ще включа и него. Иначе и детелини,вит е,сок от нар също пия. На физиотерапия ходих 10 дни,надраскване (леи) правих мин цикъл и то по-зле стана даже 😢

# 656
Аз също бях с много тънка лигавица поради други причини (прекомерна употреба на фоликостимулиращи препарати, от които се оказа, че изтънява) и едвам я докарвах до 5-6мм. И много ми помогнаха добавките от Денис, които тя препоръчва във форума за добавки (масло от вечерна иглика, омега 3, инозитол и още мн.други), имаше ефект още след първия месец прием....също така след моя кюретаж още след първия редовен цикъл и  овулация си имах хубава лигавица пак благодарение на добавките.

# 657
Какви са тези добавки? Може ли конкретно инфо или линк? Мисля, че ще са полезни на дамите в групата...

# 658
https://m.bg-mamma.com/?topic=1097036

Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ.

# 659
За прегледа -мисля, че е доплер, но не съм съвсем сигурна. На мен ми ги видя д-р Сигридов - той смени няколко режима на апарата (доплер с оцветяване на кръвотока, едно друго цветно вероятно 3д или 4д) и ми показа къде не е ок лигавицата. Не всеки АГ го прави и вижда - преди него бях ходила при поне 4 други АГ и те си ме гледаха само с обикновен ехограф и нищо не коментираха за матката и срастванията.
Хистероскопия правих за премахване на срастванията и за корекция на формата на матката (т-образна форма). Реално истинското положение на нещата се вижда само при хистероскопията - тя може да се ползва и просто за диагностика (ако примерно дълго време не става бременност, а видимо няма причина) и за корекции - хубавото е, че става на веднъж и не е особено травмираща.
Не би трябвало добре направена хистероскопия да ти вреди на лигавицата -напротив помага, лекарите препоръчват веднага след нея и цикъл опити, защото се забременява по-лесно.
За дебелината на лигавицата не съм много сигурна дали просто това, че е тънка е толкова голям проблем. То и твърде дебела пак не е ок. Има значение дали е равномерна, навсякъде и добре кръвоснабдена. Там където има срастване не се развива добре, няма добро кръвоснабдяване или ако има, то не е достатъчно - съответно или изобщо не може да стане бременност или бебето загива, заради това, че не се храни достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт