Кюретаж и забременяване след това - тема 84

• 36 534
  • 784
  •   1
Отговори
# 660
Доплер е да. Точно както може да се гледа кръвоток към бебето, може да се види и към матката и без бременност. Мен също са ме гледали така без да съм бременна.
Това е просто още един начин за диагностика, но разбира се много зависи и колко опитен е лекарят зад апарата.

# 661
Аз имам два МА с кюретажи след това. При първият МА нямах цикъл 3 месеца и се чивствах ужасно, започнах да вдигам кръвно, имах силни болки в бъбреците. Тогава видяха остатъка на ехограф, но той беше огромен. И ЧХГ беше много положително.
Вторият път бременността беше в по-малък срок и тогава ми направиха стандартната проверка за да проверят дали съм се изчистила - преглед с доплер и ЧХГ. Да кажа, че при вторият аборт остатъка се видя чак 2 месеца след аборта. И не е от недоглеждане на лекари, защото ме гледаха едни и същи лекари на едни и същи апарати. И аз го видях на последният преглед, а преди това нищо подобно не се виждаше. При вторият аборт си имах цикъл.

# 662
Бих искала да ви попитам, при установяване на бременност какви изследвания биха могли да се пуснат освен Прогестерон, като се има впредвид мисед преди 1г

Благодаря

# 663
Бих искала да ви попитам, при установяване на бременност какви изследвания биха могли да се пуснат освен Прогестерон, като се има впредвид мисед преди 1г

Благодаря

При установяване пуснах 3 пъти ЧХГ. Всъщност това беше преди установяването. Около 5-та седмица пуснах фолиева киселина. И сега в почти 12-та си пуснах стерилна урина, CRP, витамини Б12 и Д и фолиева киселина. Това е отделно от всичко, което ми пуснаха като задължително за първи триместър и регулярните за тромбофилия.

Прогестерон не съм пускала, тъй като така или иначе Утрогестана ми беше в кърпа вързан.

# 664
  • София

Благодаря
На мен ми пуснаха пълна кръвна картина, ТСХ, желязо/феритин(заради таласемия), аптт/фибриноген/Протромбиново време(заради тромбофилия) и урина. Доста неща, но искаше да назначи терапия, заради тромбофилията ори мен

# 665
Момичета, здравейте отново! 🙂 Кюретажа мина вчера! Днес вече съм доста по-добре психически.. И бих искала да чуя от хора които са минали по този път вече.. Какво предстои от тук на сетне?какви изследвания да си пусна? Какви хранителни добавки е добре да използвам за по-бързо възстановяване? Доктора каза да изследвам тромбофилия или нещо такова, но наистина не бях в състояние да усмисля думите му.. А и искам да чуя от "изстрадали" като мен кое, какво и защо.. 🙂

# 666
happy.women -  Съжалявам за преживяното  и бързо възстановяване !Прочети последните няколко теми и ще прочетеш за огромно нещастие много истории, но и много съвети - кое, как, защо. Ще ти се прояснят много неща. Аз даже записки съм си водила. На първа страница има изследвания, които е препоръчително да си пуснеш.

# 667
happy.women -  Съжалявам за преживяното  и бързо възстановяване !Прочети последните няколко теми и ще прочетеш за огромно нещастие много истории, но и много съвети - кое, как, защо. Ще ти се прояснят много неща. Аз даже записки съм си водила. На първа страница има изследвания, които е препоръчително да си пуснеш.

Страшно много ти благодаря! ❤️🤗

# 668
На мен много ми помогна темата и се самоизследвах стъпка по стъпка водена от препоръчаното в 1ва страница...
При мен се оказа тромбофилия причината за моя мисед, ако бях слушала лекарите трябваше да изчакам още 2-3 миседа, за да започнат да търсят причина, така че използвай времето за възстановяване като си направиш изследванията изброени там.

# 669
happy.women - съжалявам за загубата ти. Аз самата съм след скорошен кюретаж (21.09). Както вече са те посъветвали, има доста информация и доста за четене Simple Smile Мога да споделя какво реших аз: пуснах си тромбофилии по съвет на лекарката, въпреки, че тя се съмнява (при мен беше спряло развитието в 6с4д и доколкото съм чела, по-скоро на по-късен етап се появяват проблемите при тромбофилии, но знае ли човек - чакам резултати все още); за възстановяване на лигавица и изобщо хормони - чай от листа на малина и чай от коприва; аз си взех витД, Q10, Б12 (които са си добре да се взимат по принцип, не само от гл.точка на бременност)и селен (посленото заради щитовидната жлеза). Ако случайно не си си изследвала ЩЖ според мен е едно от най-наложителните неща, ако се чудиш къде да започнеш Simple Smile Успех!

Kalina - със сигурност ли ти потвърдиха, че е заради тромбофилия? Аз чакам резултати и подпитвам, да разбера максимално много Simple Smile

# 670
Happy. woman, съжалявам! 🤗 Важното, че вече К е зад гърба ти и се чувстваш добре. От моя опих бих те посъветвала да си дадеш време да се възстановиш психически и да си подредиш мислите, да не таиш нищо в себе си. Аз една седмица след К не исках да ставам от дивана вкъщи, чувствах се мн. зле психически и не исках да се срещам с хора изобщо. Лека полека се върнах към ежедневния ритъм. С изследвания започнах след 5 цикъла, но психически не бях готова явно и се върнах в изходна позиция 🙄 добре че сега правим ремонт, та съм насочила мислите си натам. Успех! ❤️

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 18:56 от caprice

# 671
Здравейте, след моя мисед направих изследвания за тромбофилия (отрицателен резултат) и имунологични, като те ми показаха леко завишен дял на нк клетките. Малко по-късно ги повторих и всички бяха в норма, заключението е: явяване на контрален преглед при положителен тест при имунолога при който съм. Незнам дали при самата бременност са се активирали, но Ви препоръчвам това да е стъпката, която да предприемете при последвал мисед. Желая успех на всички.

# 672
Loveparrot, какви са ти резултатите от тромбофилията?
Нито една мутация ли нямаш?
И на мен по телефона от лаборатория "Геника" ми казаха, че проблем нямам, но имунолога и гинеколога не бяха на това мнение.
Успешната ми бременност мина на НМХ от началото до края. Simple Smile

# 673
Rocket, да разбираме ли, че вече се гушкате? Blush
Ооо, сега видях лентичката. Много съм назад с новините. 😘☺️☺️☺️

# 674
Caprice, днес става на 4 месеца господинът! Hug

Общи условия

Активация на акаунт