Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през април

• 38 188
  • 1 330
  •   1
Отговори
# 1 185
Добро утро! 🤗☕
На мен ще ми звъни госпожата от ДГ за някакви ябълки?! 🤔 Вчера видяла ММ в магазина и му казала,но той нищо не разбрал и казал да ми се обади.
Аз нещо не се наспах. 🙄
Това са от Училищния плод и Училищното мляко. Раздават полагащото се на децата от 13 март- 13 май. Полагащото се е 360 гр кашкавал и 3 ябълки.
На нас ни писаха за 9бр. по 30гр.🤔 кашкавал и 2 или 3 краставици.
Не мога да кажа защо са ви дали по-малко кашкавал, навсякъде виждам че раздават около 330-360 гр кашкавал.

# 1 186
  • Сф
Моята приятелка в Младост си е тръгнала с 4 торби краставици и 300 гр кашкавал Joy
Явно само тя си е взела , защото с тия торби краставици, никой не е искал и ги е мъкнала пеша..сега раздава краставици по блока.Е, викам що ги взе? Еми вика не знам, нали отидох, не се усетих.Joy

# 1 187
Моята приятелка в Младост си е тръгнала с 4 торби краставици и 300 гр кашкавал Joy
Явно само тя си е взела , защото с тия торби краставици, никой не е искал и ги е мъкнала пеша..сега раздава краставици по блока.Е, викам що ги взе? Еми вика не знам, нали отидох, не се усетих.Joy
Като гледам качеството на краставиците и ябълките разбирам защо не ги искат  😀

# 1 188
Нищо не сме вземали ние. Първо беше да си дадем адреса да ги носели на място - отказах. После не било така - да сме ходели в двора на училище в 12ч да си ги вземем сами - пак отказах.
Отбий номер е отвред...се отчетат само.
Кашкавали при нас никога не са давали - вадила съм от раница плод - банан, портокал, ябълка,  и някакви смотани плодови млека, които нямат мляко всъщност, а са пълни със захар. Вадила съм и някакви смачкани тестени закуски, които не мога да определя от кой вид са били точно - просто щото нямаха никакъв вид.
Краставици щеше да е добре, че моето само такова яде....

# 1 189
Нищо не сме вземали ние. Първо беше да си дадем адреса да ги носели на място - отказах. После не било така - да сме ходели в двора на училище в 12ч да си ги вземем сами - пак отказах.
Кашкавали при нас никога не са давали - вадила съм от раница плод - банан, портокал, ябълка,  и някакви смотани плодови млека, които нямат мляко всъщност, а са пълни със захар. Вадила съм и някакви смачкани тестени закуски, които не мога да определя от кой вид са били точно - просто щото нямаха никакъв вид.
Явно зависи общината или ДГ/училището с кого са подписали договор. Тук никога не е имало тестени закуски и кисело мляко с захар,  винаги е било или плод или зеленчук или кашкавал, сирене, все нещо такова.

# 1 190
  • Сф
Кашкавали при нас никога не са давали - вадила съм от раница плод - банан, портокал, ябълка,  и някакви смотани плодови млека, които нямат мляко всъщност, а са пълни със захар. Вадила съм и някакви смачкани тестени закуски, които не мога да определя от кой вид са били точно - просто щото нямаха никакъв вид.
То тогава сигурно ябълки щяха да ви се паднат. Joy и сиренце.
Друго не съм чула да раздават.Ама споделяйте де, моркови няма ли?Нещо за изхвърляне .. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 191
Те не могат и да обясняват като хората - елате да си вземете там онуй, дето ви се полага. Ама кое е туй онуй ??? Ми кажи таквоз и таквоз раздават, да прецени човек устройва ли го, не го ли...да не се разкарва напразно. Абеееее..конкретика липсва, конкретика. Само бла-бла-бла.....не могат да обясняват, не могат!

# 1 192
  • софия
Добро утро, момичета. Събудих се и от сутринта с ядове-кафемашината ми се прецака окончателно. Сега пия някакво смотано разтворимо нескафе и след малко ще гледам каквеи кафемашини има до 100 лв, че да оползотворя един ваучер от Технополис за нова. Всичкоп се разваля едновременно, аман вече.

# 1 193
  • Куциндрел
Директорът на училището беше пуснал анкета, в която родителите да отбележат искат ли си или не тези прословути закуски. Беше подчертал, че ще се дават в училище, а не по домовете. Аз отказах, дано да са си направили сметката да дадат порцията на отказалите се на такива, които наистина имат нужда.
Ако толкова много държах да взема краставици или нещо друго, щях да отида до училището.

# 1 194
  • тук и там
На  малкото парите за храната -предложиха или да ги върнат,или да останат за училището като дарение.За малка сума става въпрос.Така или иначе организират дарителски кампании за да подпомогнат пътувания или за някакви тържества през годината,та почти всички родители са оставили сумата за училището ,да я използват  при нужда.
Какви са тези кашкавали и краставици не знам..Пък и не е ли опасно да раздават храна ей-така..

# 1 195
  • Mediterraneo
При нас в начална степен има стол в училищата. Има и помощи за купоните, в различни категории и брой точки( зависят от годишната данъчна декларация).  Още в края на март дадоха на тези с 20 точки помощ( максимално, напълно безплатно им е храненето на децата) ваучери за пазаруване( електронни). Сега различните общини ще обхващат и останалите категории, ама да видим какво ще измислят. Аз съм с 15 точки, плащам по около 20 евро на месец, та все нещо трябва да ми се полага.

# 1 196
Те с тези храни при нас малко некоректно питаха - искате ли ги, ще се доставят до адрес. И си представих как всеки ден се екипирам, за да посрещна 30г кашкавал  и един неузрял домат, така, че им казах, че не искаме. Така им казаха и другите родители от класа. Не уточниха обаче, че наведнъж ще ги дават. Нямаше да откажа да ги взема наведнъж от училище. Ама сега вече е тъпо, а и сигурно не може да се променя решението. Вчера на колега на майка ми са дали 6! кг краставици. Ми що да не ги взема?

# 1 197
  • Куциндрел
При нас на малките ученици има безплатна закуска в училище. Та тези краставици, сирене и подобни са от това, решили са да ги раздадат. Има хора, които в момента са в много лошо финансово положение и тези неща ще са им от полза. Дано училището да не изхвърли непотърсените храни, а да ги даде на родителите в нужда.

# 1 198
  • София
Нашият клас дарихме безплатните закуски. Не беше малко количеството, като за два месеца.

# 1 199
Точно, Рали...да слизам 4 етажа без асансьор, или майка ми..за парченце нещо си. И да се вържеш да стоиш два дена в седмицата вкъщи..щото не се знае кога ще минат. Недомислено.

6 кг крастовици - няма нужда, те се спаружвят още на следващ ден като ги купя. За това кепувам по 2-3...после пак така.

Общи условия

Активация на акаунт