Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през април

• 38 777
  • 1 330
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз моите бих ги пратила на училище, ако изобщо се върнат тази година.

# 196
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Тете, и аз не искам да ги пускам, но това означава да напусна работа и да си оставя другите деца без учител месец преди края, а съм с тях 4 години и много, много си ги обичам ... Не ми пречи да напусна, въпреки ситуацията - учители в София се търсят постоянно и ще намеря работа - не е там въпроса. Но защо така се играе по нервите на хората - не разбирам? Ще се удължи, няма да се удължи. Ще разхлабим, ще затегнем ... Наскоро четох едно интервю с астронавт участвал в експеримент и бил затворен в изолация над 500 дни ... Казваше, че най-тегаво му е било, когато са започнали да му казват "Малко остана!" Той се е знаел дните, но това уж даване на кураж от другите за края на експеримента, му е било най-тежко.

# 197
  • софия
Аз се надявам да не отварят още училищата, защото майка ми е учителка и ще се притеснявам за нея ако се върне на работа.

# 198
Разбирам..да.
То и аз се предадох и вторник го пратих при майка. В началото бях решена да не го пращам заради нея- да я пазим. Въртяхме се с мм да си оставаме вкъщи. Но то безкрай не може...и с мен не мога да го вземам...то мога ама не бива сега с тези зарази, то няма и къде да ядем навън, трябва дисагите с храна отвкъщи ли да нося..и едно такова никакво...

Не може ли сам да го оставиш вкъщи...или е малък?

# 199
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
А, това е другото - 1/3 от колегите ми са пенсионери ... Няма хора, които да искат да го работят това в София, разбирате ли - няма ... Последните години съм била в екипа за интервюта през лятото ... Няма, бре ... Откровено луди идват ... Тази година назначихме и пет новозавършили ... Ами, три от тях просто не стават и няма да стават за тази работа, просто не е тяхното ...

# 200
  • Бургас
И аз се надявам.. Дъщеря ми е 7 клас. Матури, кандидатстване в друго училище. Как ще стане този номер идея си нямам.

# 201
Аз съм с четвъртокласник и също предстои кандидатстване. Добре, че поне гимназистката си мина по реда. Като си спомня какви драми бяха... Обявиха класирането, аз ѝ се обадих да я зарадвам и след малко хоп - скриха данните. Часове по-късно пренаредиха малко класирането тук-там и качиха наново. Помня, че някои майки от тогавашната седмокласна тема бяха откачили, защото след първоначалната радост после децата им се оказаха приети в съвсем различни паралелки.

# 202
Искрено се надявам да не отварят училищата. Вярно моят е 5 клас и може да си седи вкъщи сам. Вярно, че ми скъсаха нервите с ДО. Но ще треперя ако трябва да ходи на училище. Хич не виждам как ще сложат ред в училищата и детските градини. Деца са - каква дистанция, какви маски, каква хигиена.
Аз съм голям човек. Спазвам мерки почти педантично. Онзи ден на работа се усетих след 5 минути как съм се навряла в един колега да му обяснявам нещо на компютъра.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 20:38 от *PipiLota*

# 203
Няма такава държава. Няма.
С ММ ходихме до бакомата. И при тях са дали по 1000лв на 7-8човека.Той не е от късметлиите.
Но най големият куриоз е, че и на самият им шеф няма човека си е скъсал задника от работа да осигурява облекла дезинфектанти. Отделно си дава и редовни дежурствата човека.

# 204
  • софия
Аз си мислих, че на всички лекари са раздали, нали все говорят как тези на първа линия щели да получат. В София има лекари, които са ги полиучили, та мислих , че е за всички. Редно е, защото вие сте под доста по-голям риск.

# 205
  • SF
Благодаря за новата темичка.
Събудих се сутринта и гледам подуло ми се е едното око. Не знам от какво.Дано се оправи скоро.
Донси, и мен ме мързи. Мисля да се излежавам цял ден.

Оправи ли ти се окото?

# 206
Аз не знам дали бих пуснала моето. Мислех да си идем в родния град, мога и от там да работя.  поне двор ще имаме и няма да сме сами. Ама свеки е на години, кръвно. А и няма как да спра идващите на гости роднини. Щото там нищо ги не спира. За училищната хигиена нямам много наблюдения, ама като знам в дневния център какво мръкване удариха, че трябва да дезинфекцират повърхности по - често. А и с тия деца дистанцията е невъзможна.

# 207
  • sf
Лежерната ми следобедна разходка беше прекъсната от обаждане, с което един мъж ми съобщи, че кара сина ми в спешното, защото се е пребил с колелото. Как се извозих до там, нямам спомен, добре, че е на 5мин от нас.  Слава богу, няма счупване, но го е дълбока рана на коляното, няколко шева има, но леко се размина.

# 208
Няма такава държава. Няма.
С ММ ходихме до бакомата. И при тях са дали по 1000лв на 7-8човека.Той не е от късметлиите.
Но най големият куриоз е, че и на самият им шеф няма човека си е скъсал задника от работа да осигурява облекла дезинфектанти. Отделно си дава и редовни дежурствата човека.

Срам за тая държава.
Нелепо е пак да разединяват медици срещу медици, как така прецениха кои са заслужили, а кои не. Бюрократичен субективизъм.

# 209
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Лежерната ми следобедна разходка беше прекъсната от обаждане, с което един мъж ми съобщи, че кара сина ми в спешното, защото се е пребил с колелото. Как се извозих до там, нямам спомен, добре, че е на 5мин от нас.  Слава богу, няма счупване, но го е дълбока рана на коляното, няколко шева има, но леко се размина.
на коляното винаги шият. проверено е Sad.
функционална става е, при всяко сгъване-разгъване ще се разлепва ако е с лепило.
бързо да се оправя хАлата ти - малкото зло е било.

Общи условия

Активация на акаунт