През ЮЛИ радост най- голяма, ще бъда горда мама! - Тема № 6

• 37 873
  • 687
  •   1
Отговори
# 495
Аз пък лягам в 22,ставам до wc много рядко. Но от няколко дни ме мъчи жегата, снощи щом вратата на балкона отворихме.... Отделно едва едва се обръщам в леглото,боли ме таза,краката са ми подути... нямам търпение да влезна в 9 месец и да се свършва 😂

# 496
  • София
ivi1988 регистрирана преди 4 дена, с 3 мнения във форума, които са агитация за тъканна банка... много грозно!
Аз вярвам изключително много в съвременната медицина, но това извиване на ръце на всяка лекция и скрити реклами за съхранение на стволови клетки ми идва в повече. Говорят и рекламират някакви процедури, които са на етап клинично изпитване и едва ли не е панацея и не си обичаш детето, ако не дадеш едни 5-6-10000лв и нагоре.

Не мисля, че трябва да се оправдавам , но.......!
Това ще е третото ни дете, за предните две не сме използвали тази услуга, а ги ОБИЧАМЕ ужасно много!
И точно защото и ние със съпруга ми вярваме в медицината, а тя се развива неимоверно бързо, решихме да го направим. Явно вече ако недай си боже някой реши да изкаже мнение или суперлативи към някого или нещо, се счита за агитация. Живеем в демократична държава и всеки е свободен да изкаже каквото си поиска!

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 15:53 от ivi1988

# 497
Абсурд е да го проспиш Simple Smile Ще го чуваш и на сън, дори и то да си спи сладко, сладко Simple Smile Няма да те линчуваме. Аз също ( за сега ) спя добре. Лягам към 12-1. ставам в 4 до 00 , после в 8 и ставам. Следобеда поне 1 час трябва да направя сън иначе умирам!

# 498
  • au bout du monde
И аз съм от много спящите. Лягам към 1ч и спя направо до 11-12 Laughing Но от скоро се будя за тоалетна.Disappointed

# 499
Детето заспива в 11 напоследък, аз лягам към 12.30, ставам до вц, жега ми е, хем на отворено спим, въртя се, будя се по 277372 пъти, и в 9 трябва да ставам, за да я оправям за онлайн градината.

Ужасно съм изморена, по цял ден съм с нея, сега и в жегите я извеждам сама и откачам вече без помощ. А като знам, че тепърва предстои изобщо да не се спи, ми иде да ревна в някой ъгъл.

# 500
И аз имам проблеми със съня от 2-3седмици Sad Заспивам към 11-12 и към 4-5 ставам до тоалетна и краййй.. няма повече спане

# 501
  • Бургас
Здравейте и от мен. Днес започваме 33 г.с. и бяхме на тонове. Всичко е наред. Започнахме ги малко по-рано тъй като расте мъника с две седмици напред и дори каза, че нищо че термина е 03.07 може след средата на юни да почваме да го очакваме. Ще ходя всяка седмица на тонове каза, а на 27.05 ще правим пак ехограф, че предния беше на 27.04 и да видим колко е пораснал и дали пак ще каже нещо за очакван термин според размерите.
Купихме вече кошарка, матраче, видеобебефон и някои малки неща (като обем) като чаршафи, дрешки, протектори за матрака. От големите останаха ваничка и количката, но за количката нещо ни е доста трудно да изберем.
Спането е добре, докато не се наложи да се завъртя или стана, направо си е ужасно.
Пак стана един дълъг пост...

# 502
Тинити количката, която съм харесала на jane epic от продавалник, ще си я взема. Хареса ми модела, но е абсурд да дам около 1100 лв за нова.
Ще рискувам с продавалник.🙂
За спането, напоследък спя, обаче все едно е леко, стряскам се на сън, кошмари, някакви, които не помня сутрин.
Да и аз си мислех да взема 10тина пелени, да има и за легълцето и за количката.
Да ви питам колко памперси би трябвало да имам като за начало? На ФМ лекарката каза, че бебче ще се роди около 4 кг, ако расте със същите темпове.
Чудя се дали да не взема 2ката направо.

# 503
Най-добре като се роди таткото да купи, няма нужда презапасяване с памперси, и аз бях взела двойка, после търча за единичка.

# 504
Ехее, момичета не съм влизала скоро, че ми се наложи да поработя от вкъщи (ти да видиш!) и наистина нямах време да ви чета с удоволствието, с което по принцип го правя! Heart Eyes
Относно залъгалките - ще взема предварително и ще нося в болницата - за всеки случай. Не съм фен, но....да има.
Относно съня - спя си до 10-11 сутрин, няма проблем, ставам веднъж на нощ около 4 ч. Завъртането вече е трудно, спя с обикновена възглавница между краката, но чат-пат ме боли опашката. Поне болката в тазобедрените стави изчезна, мисля, че е благодарение на възглавницата.
Скоро сме на последната фетална, започвам 30 г.с. и съм щастлива!
Очакваме леглото+скрин, имаме ваничка за къпане със стойка, помпа, памперси мокри кърпички и стерилизатор. Избрали сме количка, въпрос на време е да я купим физически, имаме и сгъваема кошара. И до тук!
Викам си "Останаха малко на брой и дребни неща, имаме почти всичко" - да, да.....друг път! Направих си списък с "малкото" неща и се оказа, че доста неща имам да купувам: нощници за болницата, бельо и още 2 сутиена за кърмене, протектори за матрак, чаршафи за легълцето, дрешки за малката, бебефон, подложка за повиване, одеалца, хавлийка, шишета и нокторезачка/ножичка.... Смятах, писах.....една сериозна сума си трябва още Satisfied
Относно възглавничката на бебето - пак от лекция, на която е ходила приятелка, знам, че до първата годинка възглавница не е нужна. Необходимо е само да е леко повдигната главата на бебето (може с пелена, одеалце).
Спирам, че се отнесох, но ми е безкрайно приятно... Hug

# 505
Ние направихме списък с нещата за купуване и понеже в второ с близо 3 години разлика, не в дълъг списъка. Сега сме поръчали нов матрак за юношеското легло на голямото ни дете, а за бебо ще в кошарата, в която сега спи детето. Ще вземем нова подложка за ваничката, но ще я ползваме като стане на месец, до тогава ще го държим и така ще къпем. И повивалник нов ни трябва. Другото са чаршафи и протектор. И комплект за изписване.

# 506
Аз отдавна не мога да спя. Лягам към 12 ч. и се започва едно ставане до тоалетна, за вода, едно въртене, болки в таза, кръста, гърба и къде ли не, ама явно е неизбежно. Има още 2 месеца и със сигурност ще става по-трудно. Важното е накрая всичко да е наред.

# 507
Мамите с диабет ,дайте идея за закуска .
Царевичните вафли отпадат ,филия хляб (черен или бял)с нещо ми вдига захарта .
Намам идея какво...

# 508
Мамите с диабет ,дайте идея за закуска .
Царевичните вафли отпадат ,филия хляб (черен или бял)с нещо ми вдига захарта .
Намам идея какво...

Кисело мляко с овесени ядки или прясно мляко с мюсли, кисело мляко с парченца плод вътре (банан) или само кофичка мляко....

# 509
Спането и при мен вече  е проблем. Лягам към 12 часа и към 4,5 часа се будя, минавам през 00, пия вода и после по един, два часа се въртя. Напоследък ме болят и тазобедрените стави, а тези дни и схващания получавам... но явно така ще е до края.

Общи условия

Активация на акаунт