Образователен Говорилник - bug 4. We are working on it.

• 18 570
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
Андариел, хората не се делят на умни и тъпи. Има и нюанси. Както и нива на компетентност. Защо се слагаш всяка година при майките, които се вайкат? Изказвай се съобразно своите компетентности и вълнения, а не обяснявай какво всяка година искат да кажат мамите на седмокласниците. Още повече, че с всяка изминала година, все повече се отдалечаваш от тези вълнения.
Ти на мястото на МОН... няма как да си министерство.

# 136
  • София
Ох, сега тази плоча ли завъртя! Ако имаш нещо да казваш, казвай по същество. Всяко година се разиграва същият танц с втората дата, дори съм сигурна, че ако направя една случайна извадка от темите през последните десет години, но махна годината, то няма да познаеш кой цитат за коя година се отнася. Има си модел развиването на нещата при родителите и децата, просто участниците се сменят. И, да изказвам се съобразно своите комтетентности, а вълненията ги описвам като типове вълнения, повечето майки ги изпитват през този период. То е като с майките на бебетата - когато са потопени в ситуацията с имането на бебе, се появяват определени вълнения и въпрос, ситуации и проблеми и радости. Всяка година жените, които родят го минават в по-голямата си част. Има модел, колкото и да не ти допада, ситуациите рядко са уникални, ние ги смятаме за уникални, защото сме емоционално и всякак въвлечени в тях и всичко се върти около нашите вълнения. Да, ако аз съм на мястото на МОН. За поставяне в "обувките" на другия не си ли чувала като начин да проследиш нещата? Да, МОН няма как точно в тази ситуация да се съгласят на втора дата, защото това поставя в риск всички участници в тази ситуация. Не ми се вярва да не го осъзнаваш, но ако ще си играем, ок.

# 137
  • София
Ох, сега тази плоча ли завъртя! Ако имаш нещо да казваш, казвай по същество. Всяко година се разиграва същият танц с втората дата, дори съм сигурна, че ако направя една случайна извадка от темите през последните десет години, но махна годината, то няма да познаеш кой цитат за коя година се отнася.
Всяка година, освен нашата /2018/. Нас ни въртеше танцът с N на брой класирания - "първо" първо класиране, "второ" първо класиране и т.н. Joy

# 138
В нашия, 2017, и да е имало вълнения, свързани с 2-ра дата поради заболяване, те са били слаби, не като в пандемия.
При нас чертежът беше сбъркан.
Всеки випуск с перипетиите си и всички седмокласни майки - с проблемите си.
Дано с дружни усилия заинтересованите страни намерят възможно най-доброто решение за повечето деца.

# 139
  • София
Warwick, остава ни само да им пожелаем тази година поне да нямат други перипетии покрай НВО (сгрешени условия, втори първи класирания и т.н.). С тази пандемия са най-уникалният набор за момента. Дано не се повтаря скоро подобна ситуация.

# 140
Последно време се замислям, кое е по-доброто ( от гледна точка на бъдещето)? Дали да си в слабо училище, но да си в топ училище, или в силно училище, но да си на опашката. Кое е по-доброто?
Имам приятели, които избраха пътвият вариан. Заради добрите резултати на детето в посредственото училище, детето влезе в прекрасен убиверситет. Не че не бяха го преместили в топ училище и успеха му не беше в челните.
Друг пример, върнаха детето да се състезава в България...стана национален шампион, с тези спортни резултати се отвориха вратите на университетите (за съюото дете, със същите резултати тук беше кауза пердута дори да бъде забелязано, заради огромната конкуренция)

# 141
Последно време се замислям, кое е по-доброто ( от гледна точка на бъдещето)? Дали да си в слабо училище, но да си в топ училище, или в силно училище, но да си на опашката. Кое е по-доброто?
Имам приятели, които избраха пътвият вариан. Заради добрите резултати на детето в посредственото училище, детето влезе в прекрасен убиверситет. Не че не бяха го преместили в топ училище и успеха му не беше в челните.
Друг пример, върнаха детето да се състезава в България...стана национален шампион, с тези спортни резултати се отвориха вратите на университетите (за съюото дете, със същите резултати тук беше кауза пердута дори да бъде забелязано, заради огромната конкуренция)
Няколко пъти го прочетох, но нищо не разбрах. Сигурно съм много уморена, щом и от примерите не ми стана ясен казуса 🙂

# 142
  • София
Спортистите това постоянно го правят - от последен в града (силен клуб, но стоят на резервната скамейка и шансовете да станат звезди там е никаква) отиват пръв на село (в по-слаби клубове и там стават звезди). 
Обаче ако е чисто академично, не бих рискувала със слабо училище заради високите резултати, защото така се губи форма, човек клони към средното ниво и в случая сваля нивото, за да се нагоди към групата. А иначе който има качества се справя в силното училище, там всички гонят висок успех. Различно ми се струва от спорта, когато или си звезда, или си никой.

# 143
  • софия
Уоруик, Титина просто е допуснала грешка, повтаряне на дума. смисъла е слабо училище, но топ позиця и в последствие топ избор.
Или обратното.
Това е една от драмите на учениците в силните училища.

# 144
Благодаря ти, Амели!
Топ избор - ако е без изпит/интервю. Иначе трябва да си остане на село.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 16:12 от Warwick

# 145
Аз виждам, че оставането на село (образно казано) и завършване с топ резултати (защото да кажем критериите за оценка са по-ниски), се оказва печелившата стратегия.
За кандидатстване в университет, където се гледат оценките, детето от "село" ще влезе наравно с топ класиралите се от града.

# 146
  • София
Всъщност каква е целта - университет или спортна кариера?

# 147
Университет, разбира се.

# 148
Това, което виждам е влизане в добър университет и то безплатно. След това за спортната кариера въобще не се споменава.
Говоря за щатски университети, където си има определени бройки за определени спортове - например тенис, футбол....че дори и голф (спомням си, че  слушах коментари на треньори, че т.к. в момента има много израещи тенис, шансовете да те забележат е много малък, та се преориентирът към голф)

# 149
  • София
Значи гоните успех, а щом е по-лесно да се постигне на село - значи на село. Обаче с малкото условие - ако пак училището е добро, средата е добра. Вие нали щяхте да учите тук?

Общи условия

Активация на акаунт