Образователен Говорилник - bug 4. We are working on it.

• 18 549
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
  • в страната на чудесата
...

По Bulgaria on Air в момента - говорят за плановете относно връщането на учениците в клас.

Аш, казаха ли нещо смислено?

И аз искам кучееееее.
Ама няма. Мъж ми каза, че ще се съгласи да го подаря на майка ми. Ама и те не искат. SmileSmileSmile

# 91
Сега четох, че в Щатите верно доста хора били пили дезинфектанти след изцепките на оранжевия перчем. Чак не мога да повярвам! Бе толкова ли е зле образованието там?

А доцента днес пак се цепи при Цветанка Ризова. На въпрос, че майките се притесняват опасно ли е за децата, какви съвети би дал като педиатър, отговори, че децата и младите трябвало като най-здрави да се заразят, да играят заедно по парковете и да си обменят вирусите.
Детски лекар да говори, че децата трябвало да се заразят!
Аз съм потресен.
И ми се затвърди впечатлението, че той не може да говори, не става изобщо дума, че заеква, за това няма вина, но той си търси думите, няма речник! Думата "играят", че трябвало децата заедно да си играят, я търси три минути, докато му дойде на акъла. Нямам думи, но за такива изказвания.... не знам какво трябва да го направят, а не да обикаля телевизиите.

# 92
  • София
Сега четох, че в Щатите верно доста хора били пили дезинфектанти след изцепките на оранжевия перчем. Чак не мога да повярвам! Бе толкова ли е зле образованието там?
Просто масата е тъпа. Като всяка маса навсякъде.

# 93
Айде бе, навсякъде, у нас кой е пил дезинфектанти, и ромите са достатъчно интелигентни да знаят, че това ще ги убие.

# 94
Просто масата е тъпа. Като всяка маса навсякъде.
Или е просто екстрапулация на журналистите на база фантазиите на един шантав президент.
Не ми се иска просто да повярвам, че може да има толкова глупав народ. Просто отказвам.
Според мен е журналистическа измислица.

# 95
Ако генералът в 11 каже да се пие, може и да пият 😂

# 96
Няма да пият, те и онези не са пили.

Аш, честито куче. Големичко изглежда, ама двор нали има. Ние на 6 на девойката се сдобихме с един малък сладък бял померан. Аз бях против. Тя, разбира се, не го е погледнала, но пък е страхотен приятел на мама. И алиби до днес да кръстосваме парковете. И денонощна грижа, особено при пътувания. Абе, да ти е честит!

# 97
Парковете до днес и с куче бяха забранени 😄

# 98
  • София
Мецане, то точно това става - хората се смесват, днес пак гледам, докато пътувах, че народът страх няма - по улиците пълно, барабар с децата. Това са тротоарите покрай булевард, не е пешеходна улица. И не е като да не се събират - събират се по 2-3 деца по време на разходката по тротоара, ама няма полиция наоколо да ги спре. Самите възрастни вече попретръпнаха, все по-малко  им дреме, щом навън е толпо и слънцето грее. Природа, какво да я направиш, тя взема връх над разума. Дори ги гледам все повече младежи из градския транспорт, в тийн възраст, без маски, естествено, и с капаците на ушите, все повече деца също има по транспорта, а това допреди 3 дни го нямаше. Народът си щъка, няма спиране. (днес пак аз бях най-екипирана, определено изглеждах странно на започналата лятна мода и смъкнатите маски, а преди Великден повечето хора бяха екипирани и гледаха по друг начин, бяха по.сдържани.)

Не можах да повярвам, че някой ще приеме думите на Тръмп насериозно.

# 99
  • София
Айде бе, навсякъде, у нас кой е пил дезинфектанти, и ромите са достатъчно интелигентни да знаят, че това ще ги убие.
Няма да повярваш какви неща пият хората у нас /и не говоря за ромите/ и какви неща на какви места си слагат, защото някой /далеч не толкова авторитетен като Тръмп/ им е казал, че е много полезно и лечебно. Дезинфектантът е по-правдоподобен. Simple Smile

# 100
  • София
Повиквания: https://www.nbcnewyork.com/news/local/nyc-poison-control-calls-f … -comment/2389593/

От серията ужасии бях най-потресена от начина, по който девойките във Финландия се напивали (с напоен с водка тампон!). Да не лъхали на акохол...

# 101
Парковете до днес и с куче бяха забранени 😄
Бяха, ама на теория. На практика паркът си беше наш. Целият😂 Рай.
Днес врътнах един кръг с жената и кучето след 18,30, по инструкция. Огради, ленти. Много ограничено са измислени, вижте схемите, ще разберете сами. Влизаш, врътваш едно кръгче по две алеи и излизаш. Горната част откъм Лозенец отрязана от долната откъм южните квартали. Никой на практика не спазваше, ако се спазваше само по разрешените алеи, които са много малко, там щеше да има стотици хора един върху друг. Хора всякакви, с деца, с кучета, без деца и без кучета. Никой не седи по пейките. Нямаше групи, хората си се движеха нормално, разминаваха се на възможното разстояние.

# 102
  • София
Аз се изненадах доста, като чух за американците - маса, маса, но не вярвах, че наистина ще пият дезинфектант, а те са се оляли направо. Ужас, мъчно ми е за тях.

Днес Стаматов нищо не каза извън обичайните локуми. Говори за 7 кл. и за 12 кл., че ще имат изпит, но не каза нищо конкретно за връщане присъствено в училище и доколкото разбрах, в МОН нямат особено желание да има втора дата за НВО. Нарече инициаторите за втората дата “група хора, които всяка година имат подобни предложения, които са трудно осъществими” или нещо от този род.

Нотарис, помераните са много сладки Simple Smile

# 103
  • София
От МОН вече изпадат в ужас от бегемамите, особено тези от седмокласните теми.
За инициативата на седмокласните мами писах преди две вечери, но явно това се изгуби из обсъждането на други неща тук. То беше ясно, че няма да има втора дата, но те бяха длъжни да опитат. А и май не беше само за втора дата искането, а и да има изпити и да се определи материалът, на който ще се държи изпитът.

# 104
Всъщност Тръмп въобще не каза това. Точните му думи са:
"then I've seen the disinfectant where it knocks it out in about a minute 1 minute. And is their a way WE CAN DO SOMETHING LIKE THAT BY INJECTION inside or almost a cleaning cause it gets in the lungs and does a tremendous number on the lungs. IT WILL BE INTERESTING TO CHECK THAT so you're going to have to use medical doctors but it sounds interesting."
Всичко друго е интерпретация на журналистика с дефицити. Хора на които , четенето/ слушане с разбиране им липсва.

Общи условия

Активация на акаунт