Образователен Говорилник - bug 4. We are working on it.

• 18 550
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да бее, така интелигентно го казва човека, какво му връзват кусур само Sunglasses

# 106
  • София
Бърди, JoyJoyJoy

Титина, и какво "въобще" не е казал Тръмп?

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 23:54 от sanaka

# 107
  • София
Titina, факт, и аз го гледах после. Но и така казано, пак позволява интерпретации за съжаление и звучи нелепо. Все едно на специалистите никога няма да им хрумне решение, ами на него ще чакат. Joy Не му е работата да ръси  подобни неща на всеослушание. Разбира се, той има право и дори е длъжен да си разпитва експертите колкото иска и да предлага тъпи или умни варианти, и да се чуди, но когато е публично е друго. Иска ми се това, което показва като образ да е добре премислена роля, защото ако не е...
Абе, пак ми се потвърди тезата, че човек като не отбира от нещо е по-добре да си трае, особено ако е публична личност. Ние тук, например,нможе да си пишем всякакви глупости, но не ни гледа целият свят.

# 108
Sanaka, написах какво точно е казал.
Другото е дефицит на четящият/слушащият.Лощото е, че дефицитът е в медиите.
Мисля, че в 4-та минута пак се връща към това и обяснява за неразбралите, че е сарказъм.
Има много интересен подход между другото, агресивен е като търговски представител/сейлс. С тази пандемия има заложени много неща на карта, едното от тях е преизбирането му.

# 109
  • София
Титина, не е дефицит или поне не вярвам да е на всички. Съвсем умишлено си е даже от страна на медиите. Сама каза, че преизбирането му е заложено на карта. Как пък няма да изръси подобни неща (пък било и уж като сарказъм) и да не се възползват. Ами, че те журналистите само това чакат. Joy
 Не знам, не мога да го мисля сега и Тръмп Joy

# 110
  • София
Sanaka, написах какво точно е казал.
Другото е дефицит на четящият/слушащият.Лощото е, че дефицитът е в медиите.
Мисля, че в 4-та минута пак се връща към това и обяснява за неразбралите, че е сарказъм.
Има много интересен подход между другото, агресивен е като търговски представител/сейлс. С тази пандемия има заложени много неща на карта, едното от тях е преизбирането му.
Ама ти сериозно ли? Joy Аз знам какво точно е казал, защото го слушах /и за светлината и за дезинфектанта Joy /, но кое е дефицит на слушащия не разбрах. Цялото му изказване е меко казано олигофренско - и в цялост, и като отделни цитати /а Мецан на Мангъров намира кусури Joy /. След като цял свят го осмя, чак на следващият ден /а не на четвъртата минута/ започна да се оправдава, че било сарказъм. Joy На това евентуално биха му повярвали само тези, които са пили белина след неговото изказване. И собственият му екип не схвана "сарказма" - гледаха като ударени с мокър парцал. Навремето един друг се обясняваше, че не бил казал "танковете да дойдат", а "Станко да дойде" Joy И на него не му повярваха. И с право.
Човекът е кух като шеснайсет хралупи. Това е моята интерпретация. Laughing

Абе, пак ми се потвърди тезата, че човек като не отбира от нещо е по-добре да си трае, особено ако е публична личност. Ние тук, например,нможе да си пишем всякакви глупости, но не ни гледа целият свят.
Абе чак такива глупости никой тук не е ръсил. Дори Ежко. Joy

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 00:46 от sanaka

# 111
Ама е президент. Някои други са премиери. Не пречи явно.

# 112
  • София
Sanaka, аз затова писах, че се надявам да играе роля. Защото на нашите тук сме им свикнали и се успокояваме, че само тук са така Joy
Пък то какво се оказа? Пак не можем да ги стигнем американците Joy

# 113
Sanaka, хората го харесват и ако не беше Ковид, щеше да е преизбран.
Успя да задържи кризата, нещо, което аз лично не вярвах, че ще направи. Въпреки, че точно неговите мерки ми създадоха куп безсънни нощи.

# 114
Нещо сте зле с алтернативите, както и ние.

# 115
Наскоро прочетох "Surely you are Joking mr. Feynman",  автобиографична книга на Ричард Фейнман.
Та една от главите беше за момента в който получава нобелова награда. На церемонията в Швеция се
озовава в някаква приемна зала, в която е била кралицата на Дания (или както той се изразява "Princess Somebody of Danmark") с други висшестоящи гости. След като се наместил до тях на някакъв стол, тя се обърнала към него и го попитала с какво се занимава. Той и казал, че е физик, тя му отговорила, че за съжаление, не могат да си говорят за физика защото никой не разбира от физика там.
При което той я отрязал с думите, А не, проблема е, че има един човек който наистина разбира от физика, и за това Вие не може да говорите за физика. Иначе всички може да си говорим много за нещата които не разбираме, време,  политика, финанси.."  Пълна откачалка Simple Smile
Извинявам се за офтопика, но някак си веднага се сетих за това след коментарът Ви Simple Smile

# 116
На миналите избори се чудех за кого да гласувам. Другият кандидат съвсем не ставаше. И реших въобще да не ходя. Човекът е демократично избран, каквото им обеща го направи...та си мисля, че още 4 години ще е. За бизнеса обаче е кошмар, и то не само от него. Един ден....разсрочено плащане, след седмица-не става, ще плащате сега, след месец- утре е крайният срок да кандидатирате (последното публикувано в 5.30 вечерта)

# 117
От МОН вече изпадат в ужас от бегемамите, особено тези от седмокласните теми.
За инициативата на седмокласните мами писах преди две вечери, но явно това се изгуби из обсъждането на други неща тук. То беше ясно, че няма да има втора дата, но те бяха длъжни да опитат. А и май не беше само за втора дата искането, а и да има изпити и да се определи материалът, на който ще се държи изпитът.
Напротив, МОН не знаят какво да правят и търсят диалог с всички съсловни организации, вкл. "бегемамите".
Който има интерес, в седмокласната тема е отвореното им писмо, всеки може да го прочете (ако не му се четат вестници). Не е нужно да се опитваш да го преразказваш, неточно е, меко казано.
Още нищо не е ясно, вкл. за втората дата.
Може да е говорилник, но е образователен, малко уважение и подкрепа на усилията на тези инициативни мами.

# 118
  • София
Да, да - определено сме с тях. Аз ги подкрепям мислено. В темата за 7 кл имам и лични познати, чиито деца зная от бебе, и стискам палци на всички кандидати да се справят успешно тази година. Мисля, че подготовката им върви добре засега.

# 119
  • София
Warwick, тук сигурно всички се вълнуваме и ги мислим седмокласниците. На повечето ни предстои, други вече са минали и знаят емоциите, та се надяваме на най-доброто решение за тях. Хич не им омаловажаваме усилията, напротив.

Общи условия

Активация на акаунт