Образователен Говорилник - bug 4. We are working on it.

• 18 820
  • 770
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Чакай, Мецане, ти на колко години си?

# 361
  • София
Даам, а ние само за Шекспир, Гогол и Моцарт си говорехме в пубертета. Накъде отива днешната младеж! Joy
Определено пропусна Толстой, ама айде Joy
И косинусовата теорема, ама Мецан ме поправи. Joy

# 362
Чакай, Мецане, ти на колко години си?

53 направих онзи ден.

# 363
  • София
Честито!
(изненада ме, мислех, че си на 40 някъде) Младееш, значи.

# 364
Благодаря. Телец, братче.

# 365
  • софия
Жив и здрав да си Мецане! От добро да не се отървеш и приятели за опора винаги да са наоколо!

# 366
И ние бяхме задръстени, Мецане. В Лозенец явно са били друга бира Joy

Това горното е в кръга на шегата. Аз коментарът на Аутър го разбрах по друг начин по-скоро - че забраниха на децата да ползват площадките и веднага ги налазиха тийновете, та не е като да не се ползват Joy Иначе, ясно, че ще говорят, то сега основно говоренето им остана с тези родители вкъщи Joy
Коментарът беше в отговор на Нотариус и вметката на това как баща се провикнал на децата да стоят на два метра разстояние едно от друго, а по площадките е пълно с групички младежи насядали на по една - две пейки по 5-6 човека, че даже и един връз друг (момиче седнало в моче). А от много време на междублоковите градинки могат да се видят само тийнове и строители ( тези вторите са в повече поне при нас, понеже Артекс изграждат град в града).
На коментара на Попея за неодобреннието за пиене на алкохол мога да кажа поне, че децата не пиеха такъв, имаше  модерния 'Monster'  и нещо като ice tea. Поне на такова ми заприлича от люлката на която люлеех малкия.
Но пък пушеха цигари.  А за същността на самия разговор, не се впрягам особено. И преди, по наше време, и сега, а и след години винаги ще има по-напреднали в някои отношения младежи както и по-изостанали такива, както в 'кекса', така и с алкохола и цигарите.

# 367
Аз се извинявам на OuterSpace за глупавия си коментар, който веднага още тогава изтрих. Понякога ми се случва да не съм у ред.
Всичко е наред,
напълно нормално е човек покрай постоянните спорове частно vs. държавно да си помисли, че някой е решил да троли дадена система Simple Smile

# 368
  • София
Е, как, бе Санака Simple Smile Има си такова нещо като пубертетски бунт в психологията, не е свързано задължително с поводите Joy Съвсем нормално явление си е при прехода към възрастен. Всеки знае, че тийновете са си друг вид Simple Smile Аз като се сетя каква бях, започвам да изпитвам огромно уважение към майка ми. Не знам как ме е изтърпяла Joy Че тя е и непушач, сигурно с повече Бело Joy

# 369

Всичко е наред,
напълно нормално е човек покрай постоянните спорове частно vs. държавно да си помисли, че някой е решил да троли дадена система Simple Smile

Благодаря!

# 370
Определено разликата в поведението при тийновете се дължи и на факта,че говорим за различни години.
При нас класът беше разделен на готини и смотани. Някак не бяхме задружни,абе кофти работа. Хубаво е,че и “смотаните” си бяха компания и бяхме 2 големи сплотени групи. Аз бях единствената дошла от провинцията след 7ми клас и, въпреки че очаквах да ми се подиграват доста, се оказах най-големият хейтър и набързо завладях територия.
Абе сега, като се замисля, много задружни купони е имало с всички съученици,явно не сме били толкова разделени. На настоящия ли мъж съм му ученическата любов, колко стихотворения имам написани и оставени след купони:) Още си ги пазя Simple Smile Иначе с него и с още 2ма от класа бяхме вечна 5 годишна конкуренция по математика. Само се опитвахме да се прецакаме, все искахме да се докажем кой е по-по-най Simple Smile
Ех, колко хубави години бяха

# 371
Е, Санака, нормално повечето тийнове са диви. И ние сме били, но за други неща, като че ли малък си беше процентът на реално правилните секс, а не само на приказки. Joy
А сега да не мислиш, че е много голям? Пак основно е в късните гимназиални години или след това. По-свободни се чувстват да говорят обаче.
А за бунта, не знам дали имат по-малко възможности, но имат по-малко причини за бунт. Няма нещо голямо, значимо, институционализирано, каквото беше социализмът, срещу което да се бунтуват.
Не съм много сигурен дали едно време се осъзнаваше изобщо в какъв строй сме. Освен родителите ни, може би.
Ученици, гимназиално и про-гимназиални може да са имали някакви леки представи, но не е имало и толкова много бунтари които да ги поведарт. Имаше, факт, но бяха много малко. Помня в нашето училище, синът на директорката ни тогава подпали пионерската стая. Аз понеже бях знаменосец се бях впечатлил много защото всичките ни знамена бяха изгорели. Тя беше 'изритана' от училището, но нищо повече не се чу. Такива 'бунтове' бяха потушавани бързо на локално ниво.
Имаше разни групички сред тогавашните комсомолци, от които ни беше страх, но те си бяха просто квартални хулиганчета, за нищо по-сериозно..
Сега обаче си мисля, че с целия поток от информация и свободата която се има ако решат могат да спретнат цяла революция. Но са мързеливи, предпочитат да играят WoW или CounterStrike Simple Smile

# 372
Е, недоволствахме си, но може би си прав, че не е било масово, но ние от "елитните" гимназии говорехме по тези теми и в знак на на протест учехме английски и слушахме хард рок, а английският никак не беше масов тогава.

# 373
  • София
Абе, аз пак да повторя, че соца много не го помня, даже си спомням баща ми ми разказваше, че като завършвали гимназията техният клас се строили от двете страни на коридора в училището и пеели "Боже, царя ни пази". Отне ми време докато зацепя кое му е толкова бунтарското на това Joy

# 374
  • София
А цигарите Стюардеса помните ли? Истински кенеф на мирис...
...

А  култови моменти като гаджето на дъшерята на директора да играе брейк и после директорът да го порицае пред строя сутрин? ...
...
От "всичкото" връстници в темата аз пак излязох най-голяма с февруарски рожден ден.

Общи условия

Активация на акаунт