Образователен Говорилник - bug 4. We are working on it.

• 18 820
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
  • София
на всичко отгоре много гимназисти изобщо не пушат, рядко пият.

# 346
  • София
Е, Санака, нормално повечето тийнове са диви. И ние сме били, но за други неща, като че ли малък си беше процентът на реално правилните секс, а не само на приказки. Joy
А сега да не мислиш, че е много голям? Пак основно е в късните гимназиални години или след това. По-свободни се чувстват да говорят обаче.
А за бунта, не знам дали имат по-малко възможности, но имат по-малко причини за бунт. Няма нещо голямо, значимо, институционализирано, каквото беше социализмът, срещу което да се бунтуват.

# 347
на всичко отгоре много гимназисти изобщо не пушат, рядко пият.

Много, много, колко да са много 😂

# 348
  • София
Абе, и аз съм с впечатление, че по-малко са пушачите сега, отколкото по наше време.

# 349
Скрит текст:
И ние бяхме задръстени, Мецане. В Лозенец явно са били друга бира Joy

Това горното е в кръга на шегата.
Аз коментарът на Аутър го разбрах по друг начин по-скоро - че забраниха на децата да ползват площадките и веднага ги налазиха тийновете, та не е като да не се ползват Joy Иначе, ясно, че ще говорят, то сега основно говоренето им остана с тези родители вкъщи Joy
А, да, в този смисъл си права. Тийновете никога не са спазвали това ограничение, обаче, и в Борисовата висяха по пейките дори и в дните на най-строгите ограничения. Нали знаеш, на тази възраст ти се струва, че си безсмъртен, а болестите винаги се случват на другите Simple Smile
За какво, за какво си говорехте? 😉
Ееех, това по соца го нямаше...
Ха-ха, точно Laughing

И ние бяхме задръстени, Мецане. В Лозенец явно са били друга бира Joy

Това горното е в кръга на шегата.....
Абе шега, колко да е шега... Нали помните кой имаше достъп до хубави цигари и алкохол?! Е, то и с Арда може да пропушиш, предполагам, ама като готиният ти съученик, току-що върнал се от някъде на Запад, ти подаде кутия Боро, как да откажеш?!  И после как да му откажеш да ти покаже плочите си на Бийтълс на тавана Wink "Такова беше времето..."

Гадният телефон ми прави номера. Исках да напиша, че имаше страхотно българско Боро по 2,40, което обаче беше много пара. Най-скъпите български цигари, БТ кутия, бяха 1,20, а БТ пакет беше 90 Ст. Е, един съученик, баровец, пушеше само Лорд, баш английски си бяха, 3 кинта, и всички му викахме Лорда.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 16:19 от Татко Мецан

# 350
Абе, и аз съм с впечатление, че по-малко са пушачите сега, отколкото по наше време.
Впечатленията ни основно са от елитни ДУ и ЧУ. 😉

# 351
Ама да се разберем - Аутър говори за пубери на 13-14, които ГОВОРЯТ за секс, а не го правят на площадката, все пак. Нещо, което и по наше време беше така, поне от моя опит.  А че в момента по-голяма част от тях го и правят, отколкото по наше време, е отделен въпрос.

Мецане, няма две-пет, цигарите и уискито бяха от Кореком, Ротмънс, Кент и Боро основно се размятаха, те и дънките бяха от там, и касетофоните, и грамофоните, (помни ли някой тези съоръжения Laughing), и гъзарските вталени ризки, а пък плочите на Бийтълс директно от Запада идваха, къде ти ще се продава упадъчна музика у нас Laughing

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 16:26 от Анонимен

# 352
И като пушехме Боро в кварталната градинка, си спомням, че говорехме за задачи, как еди-коя задача излизала на два реда с косинусовата теорема, няма майтап. Говорехме за САЩ и Рейгън, и за английски, и ако можем, който можеше, и на английски, за Пърпъл и за ЕЙ Си Ди си. Честно казано, за кекс май не сме говорели, хеле пък вулгарно просто никога.

# 353
  • софия
Санака е била гаджето мечта! Всички са искали да са като нея!

В моя клас на пропаднало училище пушиха 3/4. Даже ярко си спомням за една мацка. В очите ми беше голямо тъпило, но пък учителите я тачеха, беше нечия си щерка. И това в 10 клас. Преди това, до 7-ми имаше няколко издънки в училището, категорично не беше масово. Когато бяхме втора смяна се събирахме поне час по-рано на училище и ....... играехме на ластика.
В 6/7 клас дойде една девойка от някъде си и се заформи първата двойка. Държаха се за ръце и момчетата бяха на контра щото приятеля им вече беше повече време с нея , като сме били на пейките в двора на училище.. Блус се танцува за първи път на мой купон за рожден ден, на метър разстояние и с айрян и боза. Дълго се говореше за тоз купон 😂😂😂 . Бяхме 5/6 клас.
После вече на купоните на тайфата имаше бира. Никой не пушеше. Бунта се изразяваше в пого в средата ня стаята.
Виж, купоните на художествената по практика бая се изпиваше. Но предимно от няколко човека в11/12 клас.
Сестра ми ходеше на бригади и с глас сме смяли на разказите и вкъщи за криеница и разходки от едното село до другото. Тя пропуши в училище( елитно) в последните класове. От келешлък. Аз не пропуших( в пропаднало училище)
Пропуших години след училище, от абсолютна немощ и трудности. Тъпо, но това ме задържа над водата Sad
Определено смятам, че поддаването на келешлъци е точно от келешлък.
От наблюдения върху връстниците на децата ми и особено така наречените популярни деца определено наблюдавам взаимовръзки мвжду поведение, среда и непременна потребност да са под процекторите. Със смесени чуства съм. Някои са наистина смели и реазлични, Отличаващи се със смело нарушаване, но добра продуктивност в сферите им. Смятам, че част от “провалеността” им е нужната доза дързост. Всичко щеше да е върха ако демонстрираха ум и култура надхвърлящу празна провокация. Възможноте изходи са два-или ще направят нещо наистина голямо и значимо с дързостта си или чисто и просто ще останат средностатистически, но популярни лекета. Истински се надявам да е първото, макар, че го допускам само за един двама.
Иначе, както стана ясно аз съм от задръстените.
Интересно беше години след училище при срещата ми с разни екземпляри да установя,  че в техните очи съм била нахакана и надута и те се били протеснявали да общуват с мен. Познайте дали аз не си мислех същото за тях. Толкова за популярността. Това е нещо като тревата на съседа. Винаги другия е по-нахакан, по-модерен, по-по-по-нещо си. Е, освн откровено смотаните, които нали, колко пък да са били смотани.... Абе, мани бегай... нищо ново няма под слънцето.....

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 16:32 от Амели

# 354
Аз не бях от смотаните. Simple Smile Пропуших в 8-ми клас, ходех с тупирана коса /с бира, лимон, крем за бръснене "Каро" и се молех да не завали Joy /, носех значки на Ленин наопаки /защото това беше начин да покажеш бунт срещу системата в късния социализъм/, престилката ми беше изрисувана с имена на групи, като Depeche Mode, както и с името на гаджето в момента, бягах от час и пишех фалшиви бележки, пишехме любовна поезия, свирехме на китара... Ех, хубави години бяха, въпреки сбъркания строй, в който живеехме. Е, на бала бях девствена, но не защото съм го целяла, а просто така се стекоха обстоятелствата /Иначе имах съученички, започнали полов живот на 12 години/. И стана човек от мен, въпреки прогнозите на съседите. Laughing Всъщност, винаги съм била разумна и, като изключим пушенето, не съм вършила никакви съществени глупости, но давах вид, че върша страшни страхотии. Joy Защото беше важно. Трябваше да покажеш, че си различен и се бунтуваш във времена на уравнивиловка. А възможностите за бунт бяха силно ограничени. И затова сега съм подготвена, но нито една от девойките не успя дори да се доближи до висотите на моя пубертет. Доста слабичко се представиха. Joy Сега чакам да видя дали номер 3 ще успее да ми отмъсти. Laughing

Санака, чудя се дали не те познавам от училище .... Много прилики откривам с една моя съученичка, която профуча през нашето училище за една година в 8-ми клас и беше много добра приятелка, тогава, с една покойна вече журналистка .... Но може и така да ми се струва...

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 16:56 от Pulitash

# 355
  • София
Смотаничка бях и аз, към 10-11 клас пропуших, тогава вече нямаше Корекоми и точно Боро пушехме, божее, с кой акъл?? И едни Честърфийлс ми се въртят, ама вече не знам дали не си ги измислям тях.
Иначе бях в една уейвърска компания, то черно, то тупирани коси, то Cure, Siouxsie, Depeche, Nick Cave, Sisters of Mercy, Laibach ... Ама само на фасон го докарвахме шантави, иначе си бяхме най-отличните зубърчета на езиковата в града ни хаха Simple Smile

# 356
  • София
Пропуших, макар и инцидестно, в края на 11-ти клас, спомням си на мода бяха ментоловите цигари, НВ. Обаче бяха скъпи. Можех да си позволя известно време да ги пуша, когато работех в завода. После дойдоха студантските гладни години и въпросът беше дали изобщо имаме цигари, а не какви. И Арда пушехме, и Стюардеса. Ужас!

# 357
Бърди, не си ги измисляш, имаше ги Simple Smile
Честърфийлд
https://en.wikipedia.org/wiki/Chesterfield_(cigarette)
И Филип Морис имаше.
И Дънхил имаше.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dunhill_(cigarette)

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 17:02 от Анонимен

# 358
Оф, и аз съм пушил Арда. Обаче дето не сте били във великия Съветски съюз, нищо не знаете. Като студент там съм пушил папироси, това е жива отрова, която завършва с един картонен мундщук, той се стиска със зъби и дърпаш. Беломорканал и Шахтьорские. Вервайте ми, Ардата е като най- висшият сорт на Филип Морис спрямо това. Ема студент, братче, папиросите бяха по 25 в кутия, а не по 20, и струваха 15 копейки. Та затова.

Но като чета сега как децата в Холандия излизали на кръчма 1 път в месеца само на по едно питие, като преди това си купували от супермаркета 6 бири за примерно 2 евро, за да си подложат, че в кръчмата скъпо и на един коктейл цяла вечер.... не знам, честно казано, кой е по-щастлив.

# 359
  • София
Даам, а ние само за Шекспир, Гогол и Моцарт си говорехме в пубертета. Накъде отива днешната младеж! Joy
Определено пропусна Толстой, ама айде Joy

Общи условия

Активация на акаунт