Любители на кучета - 104

• 27 263
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
Веронка, единственото което разбирам е че не искате кученцето и си търсите оправдания.   Имало дете - че те кучетата са  най добрите приятели на децата. Приятелят ви не го искал -  тук ще си замълча, всеки може да си направи извода. Правело бели, чудо голямо! Аренцето що бели направи - маси, обувки, кабели, счупи чисто нов телефон и пр. и пр.  И през ум не ни е минавало да го изгоним, да не говоря да го вържем на синджир! Така съсипвате животинчето. И ако си мислите, че те нямат сърце и душа и не усещат жестоко се лъжите.  Наистина се свъжрете с организация, която да го поеме и дано  намери истински хора.  Да изгониш една душица, която е свикнала в апартамент, на топло с много любов и нежност си е истинско безобразие.
Знам че съм рязка, но това е моето мнение.

# 181
Ние хубаво пишем, ама честно казано се съмнявам това куче и вътре в апартамента като е било да е получавало необходимото внимание. По "белите" съдв, че не. Извеждане за нужди и айде вътре. Наистина най-доброто, което може да направите е да го дадете на хора, които няма да им тежи отглеждането и грижите, които изисква едно куче.
petrova докато трае тази ситуация защо не влезете във фейсбук групата Питайте мама Еми. Ина добро съвети и насоки за обучение и справяне. Ще намеритв много материали и съвети как сами да се справите.

# 182
Благодаря, ще погледна и ще видя сами до къде ще я докараме. Ако все пак някой може да препоръча треньор в София, ще съм благодарна да, за да събера още мнения.
Вероника, намерете начин и форма това куче да бъде щастливо и да живее добре. Да гледаш куче е огромна отговорност, която изисква много търпение и любов. Имате малко дете, уверявам ви, ще направи много повече поразии от кучето, а него не можете да го изхвърлите на синджир на двора. Не бъдете егоисти,  по-добре се разделете с кучето и намерете подходящи стопани за него.

# 183
Много ви е хубава темата, чак сега я откривам. За сега се записвам да ви следя и ще се върна на първа страница за инфо. Основно ме интерува обучение на бебета кучета. Ето го и нашият Бейли 💙 Взехме го точно на Коледа. В момента е на 5м 💙

Това е от вчера

Прекрасен е Бейли!Добре дошли!

# 184
  • Sliven
Добър Вечер на всички.
Имам питбул на почти 3 години.
Не е агресивен,но е гледан в апартамент до днес.
Нашите го гледаха но вътре прави много бели ,купихме му колибка сложихме арматурно желязо да може да се движи,вързах го и цял ден бях при него и играхме.
В колибата не иска да влиза ,а съм сложила възглавници,одеално меко,удобно.
За капак заваля дъжд много скимти ,лае ,сърцето ми се къса.
Имам малко дете не мога да го прибера вътре,а и приятеля ми не го иска заради поразиите който сътворява.
На първо място как да го науча да влиза в колибата поне докато вали дъжд защото седи до нея и го вали(плача).
И ще свикне бързо с новия си начин на живот?
Знам,че не съм права но за да е при мен само това е вариянта.

А не е ли по-добре през целия ден да тича и играе на двора (който да е добре обезопасен), а вечер да си го прибирате да спи при вас, той спейки едва ли ще прави бели?

# 185
Отново се опитвам да спя, а ти само ме снимаш..

# 186
Ние нашата овчарка я връзваме само в понеделник вечер,защото във вторник сутринта минават за кофите за боклук,нашата е в двора и хората се страхуват.Тя има къща,зимата може да си изкара в нея,но я оставяме да си намери най-удобното местенце на двора.Спи пред вратата,покрай прага минават тръби на парното,или на един фотьойл на терасата.Яд ме е,че е целия в косми,но го чистя и мърморя и това е.
    Най-вероятно потребителката е притисната  от гадни обстоятелства,за да вземе решение да върже кучето на двора.Аз не бих я съдила строго,но нека се свърже с някой,който ще положи по-адекватни и добри грижи за животинката.
    А вчера ме оставиха дететгледачка на кучето,аз междувремнно приготвях вечерята.И докато мръдна за 5 мин. навън,нашата докопала 4 глави от  пъстърва ,сурови и ги изяла.Бях ги оставила на място,на което не предполагах,че ще стигне.
       ето я "престъпничката",така я заварих на дивана,скрила се и ме гледа само с крайчето на окото.Надявам се нищо да не й стане от суровите глави.Акото го затегнахме.
    И имаме напредък с овчарката-тя на повод,малката на повод и минаваме спокойно ,без да се закачат,покрай голямата.Тя се надига,тръгва към бебето,но при команда назад,застива и стои на едно място.
    И да питам нещо-защо режат ушите и опашките на кане корсо?Видях снимка на едно,егати зловещото нещо.Има ли основателна причина за това?

# 187
марулета режат ги, защото уж стават по-красиви и всяват респект. По принцип се режат уши и опашки на кучета, които ще се ползват за бой, защото им е слабо място, особено ушите къртят много при захапване и болят. А за куче на двор, едно е от малко да е отраснало там и то пуснатп свободно, а съвсем друго е куче, което след 3 години живот вътре да бъде изведено на вън и то на синджир. Поне ако стои пуснато цял ден ще си изразходи енергията и нощем ще спи. А и ще се приспособи по-бързо. Ще свикне в един момент, но за това трябва време. А в случая не виждам да има желание да се случват нещата поетапно, а директно на сиджира. За начало иначе Вероника би могла дс го оставя отвързано да си дивее. От време на време да го върже и нощем поне в началото да го прибира вътре. Всяка рязка промяна шокира и стресира кучето.

# 188
Sivi , аз съм абсолютно на твоето мнение.Като писах за овчарката,точно това имах предвид,въпреки,че е куче за навън,може да издържи на зима, ние пак сме дали свобода да си намери местенце за спане.
    Допреди 3 години,по независещи от нас обстоятелства,кучето стоеше вързано непрекъснато.Чистехме редовно при нея,водехме я да тича,прекарвахме някакво време с нея,но не всеки ден .От като живее пусната на двора,това куче ни гледа с други очи .Взехме я на 40 дни,защото дъщеря ми беше наплашена от едно съседско куче,имаше психологически проблем с тези животни и решихме,че така ще преодолее страха си.В последствие,поради роднина,която живя с нас,се наложи да я вържем.Въпреки,че си имаше едно огромно помещение,не кучешка колиба, беше като в клетка.
   Сега е толкова спокойна,гледа ни с такова обожание,усещо кога съм й сърдита.Миналата година дъщеря ми се омъжи.Обмисляхме какво да правим с кучето,когато се събере народ у дома,защото тя ще лае,ще се дърпа,хората ще се страхуват.Вързахме я близо до мястото на събитието,но достатъчно далеч,за да не притеснява гостите.това куче не мръдна,не излая.Стоеше в поза "седни" и като че ли разбираше,че се очаква от нея да е послушна.Не излая въобще.Много умни и чисти същества са,а когато ги обичаш,няма по-верни от тях.
   Аз горчиво съжалявам за всеки ден,в който е била вързана.До скоро се измъчвах и че не  е пускана на мъжкар.Но от прочетеното тук и в групата на мама Еми,вече не изпитвам такава вина.

# 189
  • UK
Това с рязането на опашки и уши е егати простотията. Преди време имахме тука в темата една жена с доберман ли беше, питбул ли, не си спомням, окепази си кучето. И какви безумни доводи даваше, 'Ама да се запазела красотата на породата', ама не знам си какво. Ще си взема аз куче, ще го осакатя нарочно, после ще се оправдавам като малко дете за тъпотията си. И снимки даже беше качила след 'операцията', кучето горкото нещастно, боли го. Айде моля ви се. Ако чете тази жена и сегашната тема, изобщо не ѝ се извинявам.

Ох, бая съм набрала! Grinning

Междудругото, на разходки забелязах, че Джинкс по своя воля идва при мен доста редовно. Даже се разминаваме с други кучета без никакъв проблем в 90% от случаите. Поглежда ме и в тръс пристига и върви до мен, да му дам наградка. Или вървим и почва да си гали главата в крака ми, ама главата му е много голяма и направо ме спъва като уцели сгъвката на коляното Laughing

# 190
Значи, аман от безотговорни стопани! Първо, за да прави бели кучето, значи е или още малко, или не е обучено добре. Второ, утре детето като хване едно червило и надраска стените вкъщи, и него ли ще вържете на двора?
Като се взима даден домашен любимец, то се мислят предварително плюсове и минуси и се гледа от всички точки, а не като спре да ни изнася, айде навън.

# 191
  • Bарна, морето, сините вълни
Стана ми мъчно за това питбулче, отраснало в апартамент и изведнъж вързано на двора... Това е огромен стрес. Дано намерите най-доброто решение за животинката.
Сега като сме навън из двора връзваме Ерос, защото цялата градина е засята, а по някое време се появява котката и му пада пердето. Иначе съм забелязала, че през другото време си върви по пътеките. Определено не му е комфортно да стои вързан, но все пак къщата на нашите техните правила. На обяд и вечер си го прибираме вкъщи, ходим си на дълги разходки, тича свободен.

# 192
Аз не съм против куче да се гледа в двора, както и това че има обстоятелства, които налагат то да бъде вързано, въпреки че най-добрия вариант е ограждение, в които да синима достатъпно място. Ама кучето трябва да е привикнало на този начин на живот. Ама едно апартаментско куче изведнъж да му поднесеш двора и то на верига си е огромен стрес за животинката. Рабизбирам потребителката, че иска да си запази кучето, но да действа постепенно, а не шоково. Аз е началото на всяка една връзка уточнявам, че вървя комплект с кучето и който не му харесва да си заминава докато е време, защото ако съм поставена пред избор мъж или куче, везната въобще няма да наклини към мъжа 😁
adorable помня я тази потребителка. Не се вясна повече, защото не получи овации и одобрение тук. Тази сега също няма да се появи, защото сме малко крайни, но е крайно време човек, когато тръгне да си взима куче/котка да си прецени възможностите и да знае може ли да се справи с този ангажимент. Това нр са играчки, а живи същества, които се привързват и страдат.

# 193
  • Бургас
Туиг, искам да ти стана куче и да ме запишеш на швепсовия фризьор!
Скрит текст:
Че като котарака Румен и прилежащото му лице Разсадников си поддържам прическата само с плюнка в последните месец и нещо

# 194
Сиви, именно и аз имам предвид това.
Аз съм казвала, че с ММ разделим ли се, Денис остава при мен и който иска да е с мен, да знае, че вървя в комплект. Ако ще.

Общи условия

Активация на акаунт