Любители на кучета - 104

• 27 260
  • 771
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Скоро не съм пускал снимки на Старк
ето една от днес

# 166
Много е пораснал младежа Heart

Дара, дано лечението даде резултат, успех!

Деспи, на село е най-хубаво за всички. За съжаление ние си нямаме село и благородно завиждам на всички, които си имат.

Ето така с главата надолу е най-хубаво да се спи

# 167
Дара, сурово яйце - само жълтък, белтъка не го усвояват суров и ще го видиш в същия вид на изхода. Аз слагам жълтък на гранулите понякога и разбърквам, деликатес е за прасето.
Старк голям мъж станал Simple Smile

# 168
Опитвам се да спя, а все някой тропа. Не се съобразяват тези хора...

# 169
Ти си учи, аз ще дремна малко. Sleeping Ако нещо те затруднява, питай

# 170

Така съм изморен от дългата разходкаа..ноооо трябва да пазя бебето

# 171
Включвам се набързо само да кажа, че идеята за кучетата и хората им в първия пост е много добра. Ще отнеме време, но се надявам до следващата тема да успея. 😃

# 172
Добър Вечер на всички.
Имам питбул на почти 3 години.
Не е агресивен,но е гледан в апартамент до днес.
Нашите го гледаха но вътре прави много бели ,купихме му колибка сложихме арматурно желязо да може да се движи,вързах го и цял ден бях при него и играхме.
В колибата не иска да влиза ,а съм сложила възглавници,одеално меко,удобно.
За капак заваля дъжд много скимти ,лае ,сърцето ми се къса.
Имам малко дете не мога да го прибера вътре,а и приятеля ми не го иска заради поразиите който сътворява.
На първо място как да го науча да влиза в колибата поне докато вали дъжд защото седи до нея и го вали(плача).
И ще свикне бързо с новия си начин на живот?
Знам,че не съм права но за да е при мен само това е вариянта.

# 173
  • Bарна, морето, сините вълни

# 174
  • Бургас
Вероника, какво значи "прави бели"?  Кучетата са като децата, имат нужда от умствени и физически занимания, за да си изразходят енергията и да бъдат спокойни. Трябва да бъде обучавано, достатъчно дълго разхождано, всяка промяна да става постепенно.
Не разбрах - преместили сте го от един в друг апартамент ли?
Трудно е за голямо куче да свикне с рязка промяна в начина на живот. За да влиза в колибата, трябва да я свързва с нещо хубаво за него - лакомства, които да се дават само вътре, специални играчки, които също се дават само вътре. И да влиза по малко, докато свикне.
Така ще страда и ще плаче. Ако не му обръщате внимание много дълго време може и да свикне, но за мен е жестоко.

# 175
  • София
Des,много са мила картинка са Мони и Ерос,както и още един кучо с бебенце видях.Blue Heart
Avalon,рядко попрочитам по нещо в темата,че малката я мъчат много колики,опитвам се докато кротува да уча,че изпити ми предстоят.
Veronika275,така изведнъж няма да се случат магически нещата,кучето не разбира защо сте решили да го пратите навън в колибка,опитвай с наггради да го накараш да влиза в нея,за да се убеди че няма нищо страшно.Изведнъж ли започнаха поразиите в къщи ?  Предполагам не,просто кучето не се изморява достатъчно и затова руши ,освен физически,трябва и психически да го изморявате,работете по изпълнението и затвърждаването на команди за общо послушание.Няма да се променят извенъж нещата,но ще започнат да влизат в ритъм. Знаейки колко топлолюбиви за питбулите,не го виждам в студените месеци да оцелее навън,добре че идва лято.А не може ли да го оставите да се разхожда свободно в двора без да е вързан,но е желателно двора да  е обезопаен,че да ен излезе на улицата и да стане беля.

# 176
  • UK
За кучето целия му дом и свят е бил апартамента. В момента вие сте го подложили на огромен стрес като сте го затворили на двора, далеч от неговите човеци. В поста не става въпрос дали кучето е тренирано (съдейки по изкарването му навън отговорът вероятно е 'не'), колко често сте го разхождали и изобщо какво сте направили, за да предотвратите разрушителните му прояви вътре, като дори самите прояви не са описани. За мен тази ситуация е осъдителна и е само една идея по-добре от ситуацията, в която бихте го натирили в полето. Ама като не спре кучето да вие и лае с дни, нищо чудно и това да направите.

Съжалявам, че съм рязка, но въпреки всички трудности и разрушения на Джинкс, никога не бих си представила ДОБРОВОЛНО да го натиря на двор или да го изоставя. Не бих позволила и на половинката ми да ми поставя ултиматуми. И аз имах проблеми с разрушително поведение преди месеци, осъзнах, че съм го пренебрегвала поради лични проблеми и почнах да се занимавам повече с кучето си и изненада, спряха.

# 177
Мани, когато беше малък опустоши чисто нов апартамент - изяде 2 каси на врати, 100 чифта обувки, един пуф стол, който беше пълен със стиропор, 2 часа със шепи съм събирала. От инат е пикал по дивани, легла и какво ли още не. До ден днешен, ако е сърдит за нещо, пикае пред вратата на спалнята. Никога не бих могла да си представя да го изгоня навън. Толкова години това куче е живяло вътре, на топло и с други хора. Има изградени навици и начин на живот. Вие го взимате и го хвърляте на двора? Съжалявам за тона, но вие буквално го измъчвате

# 178
petrova на 5 години или 5 месеца. 😁  Ако е на 5 години може би ще е добре да му направите рестарт и да започнете обучение по послушание от начало. Фокуса на кучето трябва да е в стопанина и ако не получи разрешение да не скапа по другите кучета. И моето скача на някои кучета, ама го държа на повод и въпреки солидната му физика все още го удържам, но и по време на разходката съм нащрек и познавайки си кучето съм подготвена за момента, в който ще скочи да излае и ако мога го предотвратям като го карам да седне и му говоря спокойно.
Вероника четейки поста ти ме обзема само гняв. Първо понеже имате малко дете и хайде кучето на вън. Пък после щото поразии правело. Пък и приятеля ви не го искал. Най-добронамерен съвет ще ти дам, свържете с организацията Вотан и помолете да го поемат или да ви помогнат да му намерите нов дом. Питбул на синджир на двора е просто убийствено за породата. Това е куче без подкосъм и няма да оцелее следващата зима. А и няма да спре да вие и плаче.. не знам как ви даде сърце да го вържете на верига на двора и как стоите и го слушате. Честно не мога да приема нито една причина за основателна за това, на което подлагате животинката. Просто го подарете на хора със сърца, които няма да си търсят оправдания и ще се занимават с кучето.

# 179
На 5 години е. Дълго време се опитвахме сами да се обучаваме, след което потърсихме помощта на специалист. И това не помогна. Сега съм се насочила към друг треньор, с който да работим, но ситуацията ми провали плановете.

Общи условия

Активация на акаунт