Любители на кучета - 104

• 26 444
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Galactic Voyager, добре дошли!

donsita, ама много са сладки. Heart Аз моите заедно не мога да щракна - ако изпусна някой от поглед и ще има набито и надрано куче.

Тонка*, моето също яде пръчки. Дали може да им стане нещо на стомаха?

NedqlkaHarbalieva, Мецаната е страхотна

Елислава, дано всичко е наред с кученце. Hands Pray Изпуснала съм как се казва.

BarbieDi, с историите си все едно описваш моето диване - яде котешкото ако, ако няма такова - лапва по някоя силиконова гранула. Навън е като тулуп / модерната дума/ - ни приема, ни предава. Дърпа се като магаре. Всички команди си стоят във въздуха.

ето го Цигането Саске. Големият синковец си замина за София и сега ми се пада по-голяма част от разходките. Вече почти 4 седмици след първата разходка- няколко пъти е чишкал, два пъти е акал вкъщи. Просто не издържа, а ние сме се помотали. По принцип през нощта няма проблем да издържа 7-8 ч. без да пикае. Смятам, че разбра, че вън следва да ги върши тези неща.
Обаче навън е като изпуснат - дърпа се, влачи ме, яде от земята де що намери /а вкъщи нищо кучешко не ще да помирише даже - ни млечни кокали, ни стиксове барко, ни коклите от кожа и т.н/ - на него дай му аковци, пръчки и сега е много модерно - домашни чехли с естествени стелки.
Никакви храни на вън не важат - нито кренвирш, нито кашкавал. Направо ми се реве - нямам никаква валута, с която да бъда атрактивна. Ако се запася с котешки аковци - ще избия рибата. Trollface

Добре че имаме близо клетка, за да може да се разтича и аз да не го дърпам като луда и да викам по него.
Да похваля общината - клетките до реката са страхотни. Има ли някакъв списък къде има "такива кучешки центрове"?
 Там вече след като е изял всички дървени отпадъци и боклуци по земята, останали от други се сеща, че и аз съществувам. Но никакви домашни играчки не важат - нито топки, нито въжета - нищо. Само мръсни кални и бодливи пръчки. Стана ли права да играем с пръчка - почва да бяга и иска да го гоня. Седна ли обаче я носи от зор заман.

И така - имам си един Сигански принц, който вкъщи е толкова претенциозен, навън оглушава и оглупява и се превръща в най-изпълнителния работник на Отдел Чистота към Общината. Angry

# 451
  • под тепетата
Ей тука можеш да видиш местата за разхождане, но площадките не са описани
https://www.plovdiv.bg/item/ecology/екологичен-и-здравен-риск/домашни-кучета/
Тук са площадките, но  е стар списъка
http://www.plovdivcentral.org/index.php?subindex=Mesta%20za%20sv … omashni%20kucheta

# 452
Е,айде сега,и доброволци са нужни,към общината.Yum
    Днес ще ходим на ваксина с Айра.Като че ли взе да става послушно това бебе,пу-пу-пу.
 Вчера си бях с нея вкъщи,вседено нямаше кученце.Даже по едно време ходих да я търся из стаите,тя си легнала на едно слънчево местенце и си гледка.Много обича индийските сериали,с такъв интерес се заглежда.
   Давайте акъли да приучване да  остава сама.
   Ние на овчарката даваме пил. кокали,но след щателен преглед от ММ,някакви меки трябвало да бъдат.На бебето не.Покрай разтройството,забелязахме,че обича хляб,от време на време даваме препечена филия.Намерихме цакат ада не скача по масата,докато се храним.Даваме един кокал от ония говеждите.Но само тогава.Четох,че се дава суров жълтък,давате ли и защо?
    И друга една питанка имам-има ли зеленчуци и плодове,които НЕ бива да даваме.Забелязах , че обича краставица,морков,че даже и пресен лук,от този със зелените пера.
   Силно стискам палци малкото бебче да се оправи,дано не е нещо сериозно и да се забавлявате заедно и най-вече детенце да си има другарче.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 09:23 от марулета

# 453
  • Пловдив
Марулета, ЛУК НЕЕЕ! Нашият вет каза, че буквално си изпикават кръвта.
Не може - черен шоколад, друг шоколад, лук, авокадо, грозде!
ето списък https://www.purina.bg/kucheta/zdrave-i-hranene/koq-hrana-e-nepod … rani-i-veshtestva

# 454
  • под тепетата
По спомен и наблюдения - не се дават цитруси, грозде ,заради семките и семенната част на ябълките също. Картофи не давам , лук също. Към краставици сме пристрастени. Моркови може. Жълтък суров дават поради липси в организма. Аз давах извара, кисело мляко , сварен жълтък като беше бебе. Предният обичаше карфиол, броколи, печени чушки, диня.
 Ти си му намерила цаката , за да не мрънка като е само - пускаш му булката и като се върнеш, чакаш сбит преразказ Simple Smile

# 455
  • София/Севлиево
Дребосъче се казва Жожо,защото го взехме на Гергьовден,и е с парвовироза Sad. Сега чакаме да ни приемат за лечение.Хубавото е че няма температура и май само до там...ММ се обади на човека ,от който го е взел,да му каже,че е болен,той предложи да му го върнем и да ни даде друго-как пък не.Ще се борим докрай.Цяла нощ не съм спала от страх да не умре,няма начин да не опитам поне да му помогна.Засега излиза голям борец,дано се справи.

# 456
  • Пловдив
Елислава, дано всичко е наред с Жожо. Успех! Браво за решението!

# 457
Ееее,Жожо ,толкова мъничък....
   Стискам палци  и ни дръж в течение  какво се случва!Адмирации за отношението!
  И тоя пък,да ви даде друго-ми те сигурно и другите са заразени,да им обърне внимание.

# 458
  • София/Севлиево
Докторът се обади с добри новини-кръвните изследвания са повече от добри,което означава,че сме реагирали навреме.Сега остава малчо да продължи да е такъв борец като до момента и се надявам,че ще се оправи.Централна ветеринарна клиника имала добра успеваемост в лечението на това чудо.Много ви благодаря за подкрепата.
Другите кученца от кучилото вече били продадени.Сега ще тежат на нечия съвест ако не се обади на новите собственици да ги предупреди...

# 459
  • sofia
Елислава, стаскам палци Жожо да се пребори!

# 460
И от нас стиснати палци за боеца Жожо!
Жалко, че има толкова недобросъвестни стопани!

# 461
  • У Диспансера ...♥♥♥
Хваната навреме тази болест има голям шанс да се оправи. Стискаме палци да се пребори мъника 🍀

Горките хорица, които са си купили кученца, ако нямат възможност да реагират навреме🤦🏻♀ Какви хора има бе, тююююю откачам 🤯🤬

# 462
  • Пловдив
Елислава, толкова се радвам за хубавата новина. Heart Дано лека полека се оправи Жожо и скоро да ни пускаш снимки на пакостите, които ще твори. Blush Човекът, от когото сте купили кучето дано обезпаразити терените си. Защото ще продължи да продава умиращи кученца.
Когато импулсивно взехме Саско изобщо не бях наясно колко страшни болести за бебета кученца има. После като започнах да чета се втрещих колко издържливи са тези вируси и колко време могат да живеят без приемник.

До преди да вземем кучето не съм давала никакви противопаразитни неща на котката. Само ваксини съм слагала. От два месеца давам за вътрешни паразити, защото често обменят плюнки - и двамата проявяват огромен интерес към купата на другарчето. Чудя се обачи дали да обезпаразитявам външно и дон Томазо. Купила съм Вектра и за него, но хич не ми се иска да го товаря с разни химии.

# 463
  • Варна
Жожо ще се справи,убедена съм.
Елислава, кажи му на тоя келеш да предприеме мерки,да звънне на другите хора, ако не, бих го изтипосала във всички групи за които се сетя.
Отивам да се подстрижа, пълна промяна.

# 464
Чопър - кучето което яде всичко!
Скрит текст:

Нослето му е едно грубо, грапаво като едра шкурка. Дали да не го мажа с нещо? Крем здраве?

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 15:31 от Реа

Общи условия

Активация на акаунт