Любители на кучета - 104

• 26 439
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
  • под тепетата
И според мен не еок това с окото, но дано го види ветеринар скоро и каже за какво става въпрос.
 Елислава, не съм чувала досега за такова лечение, но дано се справите бързо , с което и да изберете.

# 496
  • София/Севлиево
Слава богу,намерихме си и донор,но трябва да изчакаме до утре...Тогава със сигурност ще ни кажат дали ще трябва.

# 497
  • о`майна лунна нощ е
Лео е разкошен независимо какво има или няма. Дано е нещо леко, но силно се надявам да бъдем обичан такъв, какъвто е.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 22:01 от `ТуиГ

# 498
Елислава стискам палци мъничето да се пребори с коварната болест и скоро да носи много радост у дома.
иланг голямо, малко грижата е все еднаква. Не мисля, че има кой знае каква разлика размера, може би единствено, че едни 40+ кила се носят трудно, ако се наложи. 😁
Двете моми си играят, а мъжкаря пази района:

# 499
Лео е разкошен независимо какво има или няма. Дано е нещо леко, но силно се надявам да бъдем обичан такъв, какъвто е.
За обичта не се съмнявам дори така да си гледа ,но хората ги е страх да не му пречи по някакъв начин или да ослепее.

# 500
  • Пловдив
Много ми е мъчно, когато има драма с малки кученца. Ох, какви са сладкиши, когато са мънички. Дори и 10 кг бебето си личи, че е бебе.
Sivi, голямото куче яде много, тежи много, заема много място и е по-трудно за контролиране от децата. Това с носенето е така - когато колито Джеки беше стар и много дебел 38 кг, не можеше да се качва по стълбите до втория етаж ми се е случвало да се разплача от безпомощност.
Но големите кучета са ми голяма слабост. Heart Animal Dog2

# 501
Недялка мисля, че не е нищо сериозно и няма опаснпст за зрението. Вивата е по-същия начин с едното око и няма проблем, вижда си перфектно.
Ето снимка да видиш, при нея е на лявото око. Изглежда малко кривогледа, зависи от кой ъгъл я гледа човек, дори може да не се забележи.

# 502
  • о`майна лунна нощ е
Кучетата не разбират, че са "кривогледи" с мързеливо око или друго заболяване. Дори напълно слепи успяват да се приспособят към света около тях. За мен това е малка топка безкрайна обич и се радвам, че е попаднало на хора. Останалото е суета.
И друг път съм го писала, но едноокото хъски от поколението на Балу ми е страшна слабост.

# 503
  • Стара Загора
И Анабел е кривогледа. Ето една бебешка снимка.

# 504
  • Пловдив
Да се похваля днес сложих в Конга риба тон. И ура поне 5 мин се бори с кокала. После му помагах малко и така поне 20 мин се занимава с Конга. Явно рибата има притегателен ефект. Ще пробвам и на разходка с риба.

# 505
Имам въпрос провокиран от една изложба която гледах по тв:
Нали е забранено да си купират уши и опашки?
Как на изложби допускат български кучета с купирани уши и опашки и тези кучета печелят някакви места и титли на тези състезания?

Това се оънася явно само за Бг.Аз живея извън Бг и няма проблеми да се режат уши и опашки,макар че и аз съм против това.Преди около 20-тина години имах ризеншнауцер и не позволих да му режат нито уши,нито опашка.

# 506
Имам въпрос провокиран от една изложба която гледах по тв:
Нали е забранено да си купират уши и опашки?
Как на изложби допускат български кучета с купирани уши и опашки и тези кучета печелят някакви места и титли на тези състезания?

Това се оънася явно само за Бг.Аз живея извън Бг и няма проблеми да се режат уши и опашки,макар че и аз съм против това.Преди около 20-тина години имах ризеншнауцер и не позволих да му режат нито уши,нито опашка.
Във всички държави от ЕС мисля е забранено рязането на уши и опашки освен ако нямс медицински показания за това.
А породите, на които обикновено се режат са много по-красиви и миловидни с уши и опашки, иначе придобиват малко "боен" вид. Лично аз не бих се лишила никога от удоволствието да мачкам ушаци 😁

# 507
  • о`майна лунна нощ е
Основна притегателна мачкателна сила на Швепса са ушаците.

# 508
Дано новините за Жожо са все по-добри!
   Абе много готини тия кучаци в темата!!!
   На нашата кане  Айра  вчера й се наложи да си постои дълго време самичка вътре.Ние бяхме по двора  ина втория етаж на къщата.Освен,че си изяде акитата,други бели не е сътворявала.И голямо лаене,как не пресипна това куче не знам.Но вечерта беше толкова изморена,че за пръв път се нахранихме спокойно.Докато стоеше сама не спираше да тича от входната врата до прозореца,който е отворен и ни чува.
   В събота сложихме третата ваксина.Припомнете ми какво беше с къпането- след ваксина няколко дни да не къпем,така ли?
   Дъщеря ми упорито се е заела с обучаването й,изпълнява доста команди.Малко не с в реда,както ги пуска мама Еми ,но забелязвам,че се учи бързо.Най-много ми е жал,когато й сложи храната в купата и даде команда СТой.И Айра стои и не мръдва,а очичките вперени в гранулите.Дъщеря ми отива,налива вода  в другата купа,връща се,бави се ,а бебето стои.И като даде команда ЯЖ, елате да видите какво става.

# 509
  • sofia
Много сладки уши имат кокеритее!!!
Леон пък от вчера е със зачервено оче. Имаше и някакво листенце вътре, промих с преварена вода. Не мина. След малко ще го водя на лекар...

Общи условия

Активация на акаунт