Любители на кучета - 104

• 26 436
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
FlameV, и аз съм голям фен на чаршафите. Томас най-редовно ме стимулира да купувам като понадупчи някой друг. Рейн ми е голяма слабост! Heart

Roo Roo, много е сладка Лориту - как си е сложила лапичката под муцунката. И моят чака някой да стане от лаглото и хоп.

donsita, каква хармония, какъв синхрон мужду двамата. Аз моите най ги обичам когато спинкат.

BarbieDi, виждам, че топката мотивира за физически активност. Tennis

Ние имахме страхотна разходка до Кръстова Гора и кошмарно пътуване. Още с качването в колата започват да текат едни лиги като водапади. А аз даже не съм запалила колата. Sweat Голям стрес му е това пътуване.
Но в гората се чувстваше страхотно. Беше много възпитан, не се дърпаше, не скачаше по хората.
Голямо предизвикателство ще е возенето в кола.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 21:22 от иланг - иланг

# 691
Видях назад, че обсъждате тая напаст кърлежите. Понеже съм градско чедо(уви нямаме и село) и понеже за 1ви път в живота ми най-накрая си взех и куче(имала съм 3 котки) за 1ви път виждам кърлеж. За жалост тези дни махам от Бейли кърлеж номер 5.Не се впиват, но го лазят. Вчера бяхме на планински излет извън Сф и махнах цели 3 🤔
Към момента прилежно е обезпаразитяван вътре/вън. 1 месец с пипета и хапче за вътрешни, следващия месец Некс гард. За последното хапче, което е за вътре и вън чета лоши отзиви, доста е силно май за кучето, товари организма.Това е и причината да редуваме. Обмислям каишка Форесто, изкарвали по 6м,но ветеринарят каза, че е само за няколко вида кърлежи, а те били много, тоест разбирам, че за градска среда е ок, но извън града не, а ние пътуваме много често... Мнения за каишките против кърлежи и бълхи!?

# 692
  • тук-там
Ние днес пътувахме 5 часа с Мокка. Нямаше проблеми, лежа си кротко девойката. Ние от 2-месечна я возим по малко. Може би за това е ок. Номерът е по малко и често и с постепенно увеличаване на времето в път. Поне при нас работи.
100% защита срещу кърлежи няма. И аз днес изгоних един лазещ. Ще преглеждам редовно. Друго не мога да измисля.

# 693
  • София
Лили е с каишка и пак днес вадих 2 прясно забити. Писна ми вече и не знам какво да правя. В чудо се видяхме. Хвърлих една торба пари за тая каишка и тя да не действа...
Днес дойдоха от организацията да приберат бебоците и успяха да хванат още една от блоковите котки. Останаха май 2 или 1. Обаче Екоравновесие явно са изсипали глутница кучета. На вечерната разходка щяха да ни нападнат, хем отдалеч ги видях и хич не се и доближихме. Агресивни бяха, може би още са объркани.

# 694
Аз по съвет на ветовете, освен, че му давам Нексгард Спектра, ми го накапах и с Фронтлайн. Май върши работа..
Коте, с тази голяма козинка на твоята красавица, как ги виждаш?

# 695
Ние сме с килтикс на Байер и за сега е супер.
Аз се чудя дронтал или цестал да й взема за вътрешно. А и май е време за годишнината ваксина другия месец

# 696
  • Пловдив
На Саско за сега съм му капала vectra 3D. Моят ветеринар ми го препорача, каза, че той използва същото за неговото куче. В нета четох за алергични реакции, но слава Богу циганету няма такъв проблем. Както вече споделих козината му е много прилепнала и изпитвам изключителни затруднения да го проверявам.
Бях чела тук из старите теми съвет, даден от ветеринар за най-доброто обезпаразитяване. Но не мога да намеря мнението. Казваше за пeрмитрина /една от съставките на vectra 3D/, че не е толкова активен и много от кърлежите са резистентни към него. За сега не съм намирала никакви буби.
Вчера допълнително го пръсках и с дивата смес, която бях спретнала. Все се надявам в градски условия да е пръскано.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 11:10 от иланг - иланг

# 697
Май ще се дремне пак....

# 698
  • София
Напипвам ги случайно... Виждам само тези на муцунката, там, където козината е супер късичка. Една гадина се беше забила при мустаците точно, та едвам я видях, една над окото й, една около бърните, все места, дето трудно се виждат, като са малки гадини...

# 699
Доколкото разбрах най-обичат да се забиват на главата на животното. Уши, муцуна, абе главата.
Шокирах се наскоро, защото в групата във ФБ за лабрадори една жена пусна снимка на забит кърлеж във венеца на кучето/над горните зъби.. Anguished

# 700
  • под тепетата
И на мен ми я показаха тази снимка. Аз пък най-често ги намирам между пръстите, така че ровя много внимателно като го мия.

# 701
Аз намирам кърлежи от едната страна на телцето.Миналата година един се беше забил на дупето.Но най често ги виждам да лазят около лапичките.

# 702
  • Пловдив
Моето пак наложи бойкот на гранулите. Вчера си изповръща всичките сокове, беше примрял от глад и вечерта с триста зора яде гранули. Тази сутрин вече пълен игнор.
Полях ги с малко бульон и месо - и изплющя всичко. А очевидно е гладен.
Май така ще си караме - на комбинирано хранене.

Трудно намирам и наградки за обучение. Днес много вървежен се оказа корнфлейкса.

# 703
Иланг,

Като човек с опит при капризни кучета (едната е вече на 13) ще ти споделя някои трикове и съвети:

- когато даваш бульон е хубаво да е без сол, подправки и да е без мазнина. Най- лесно се постига, като се свари бульон, сложи се в хладилник, камера и се махне горният/ мазен слой, който се образува. Така минимизираш риска от раздразване на стомаха и панкреаса. Тук отварям скоба- ако някой наблюдава често повръщане на стомашен сок, болки в стомаха и присвиване, отпадналост, отказ от храна, промяна в изпражненията- съветвам да се направи тест за панкреатит! Приоритетно всички препоръчват тестове за заразни/ паразитни болести, за панкреатит остава винаги на по- заден план, но е хубаво да се има предвид и да се прави при криза, преди да са давани обезболяващи и др.!
- може да се добавя малко чисто, добре сварено месо- пуешко, пилешко и др. които понасят на животинката,
- малко количество извара, добре размесена с храната, за да не приседне на гърлото,
- малко количество обезсолено сирене, сирене “Крема”.
- кус- кус с много малко мазнина и сол (в които е варен), макарони, спагети- без добавки,
- малко количество сварено яйце,
- малко количество кисело мляко,
- сварени фини овесени ядки,
- тиква, ябълка (варени), банан, диня;

Капризните кучета предпочичат топла храна, естествено говоря за храна, която е различна от гранули 😉

Дано нещо от изброените да се хареса и да понесе на Капризко- Саске 🍀

# 704
Здравейте,моля ви за помощ. Сдобихме се с куче на 20 дни,собственика на майката отказва да се грижи за двете малки. Ние взехме едното,имаме пинчер ,но го осиновихме на около година. Днес водихме малкото на ветеринар ,дадоха и паста,взехме сухо мляко и шише. Притеснява ме изхождането,снощи се изходи сама,днес опитвам стимулация ,но още няма ако. Приемам всякакви съвети и препоръки. Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт