Фентъзи и фантастика -19

• 25 460
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
Аз  съм чел  "Към Небето" До голям степен прилича на нещо средно между Войната на Ендър или на филма Топ Гън, но има повече обрати. Не мога да разкажа и половината от тях без да спойлна сериозна сюжета, но ето ни нещо за начало

"Стотици годни откак хората излетяха в Космос. Десетки годни откак Кремлините принудих хората принудително д кацнат на новата планета и  ги избиват... Хората създадоха миниатюрно общество, но кремляните редовно ги атакуват със своите кораби....войната продължава. Стрелеца - бащата на Спенса - е най -добрият пилот на хората. Но след една атака той дезертира, бива убит и отношението на колегите му към Спенса и майка и рязко се променя. Което е драматично, защото тя иска да стане пилот като баща си...
На какви обрати ще се натъкнете до края и какво тайни ще разкрие Спенса обаче няма да издавам"

Книгата я имам с твърди корици за 35  лева и по мое мнение си струва. Именно от нея съм пуснал корица тук за темата.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 18:37 от Лорд Сняг

# 151
Аз  съм чел  "Към Небето" До голям степен прилича на нещо средно между Войната на Ендър или на филма Топ Гън, но има повече обрати. Не мога да разкажа и половината от тях без да спойлна сериозна сюжета, но ето ни нещо за начало

"Стотици годни откак хората излетяха в Космос. Десетки годни откак Кремлините принудих хората принудително д кацнат на новата планета и  ги избиват... Хората създадоха миниатюрно общество, но кремляните редовно ги атакуват със своите кораби....войната продължава. Стрелеца - бащата на Спенса - е най -добрият пилот на хората. Но след една атака той дезертира, бива убит и отношението на колегите му към Спенса и майка и рязко се променя. Което е драматично, защото тя иска да стане пилот като баща си...
На какви обрати ще се натъкнете до края и какво тайни ще разкрие Спенса обаче няма да издавам"

Книгата я имам с твърди корици за 35  лева и по мое мнение си струва. Именно от нея съм пуснал корица тук за темата.
От това което чета, поне на мен ми звучи доста интересно .Различно е все пак за всеки, но аз смятам да си я купя , с меки корици е 15 лева , така или иначе не е голяма загуба дори и да не ми хареса.
Окей мерси !

# 152
  • В полите на Пирин планина
И трите книги на Джей Кристоф ги има в Озон.бг. Даже са на промоция.
Иначе благодаря, че споменахте за Замундата. И аз съм подредила първата част да я чета, но четох до днес "Бягащият човек" на Кинг. Simple Smile

# 153
  • Разпиляна във въображението
Аз влача втората книга за Дюн. Такава разлика с първата, че не е истина. Имам чувството, че не мога да разбера половината неща. От друга страна "Библиотеката на Въглен връх" продължава с лудницата.

# 154
Четох Дюн преди години (май след като завърших гимназия) и точно това ме спира да прочета поредицата отново - има огромен спад в качеството. Мисля, че се дължеше на това, че авторът починал и синът му решил да довърши поредицата...

Кажете нещо за 1Q84 на Мураками - свалих си я, мисля някой ден (до края на годината) да я чета, гледах ревюта, но мненията са поляризирани.

# 155
Привърших "Децата на нощта" и се чудя с какво да продължа.
Книгите на Джей Кристоф ги видях с прилична отстъпка в сайта на Егмонт.

# 156
  • София
Здравейте и тук Wink

Аз умишлено бягам от НФ и Фентъзи. Иска ли питане това ми е любим жанр. Обаче понеже имам толкова много други книги за прочитане и съм на едногодишен план да ги свърша преди да се насоча изцяло в жанра. Тук има страшно много за наваксване, страшно (има и не малко пропуснати класики), но ми стои като един вечен десерт, който ще продължи с години, само да сме живи и здрави. Simple Smile

Все пак вкарвам по някоя и друга жанрова книга за разнообразие ама рядко, налагам си самодисциплина.

Дюн си е класика, аз си я обичам поредицата. Да, сложни са за асимилиране. Мириел, чакай само да дойдат Децата на Дюн…
Ама да четеш едновременно Хърбърт и този откачен Хокинс ми се струва голямо предизвикателство. Wink

''Библиотеката на Въглен връх'' я прочетох скоро и то на Хокинс друг роман няма. Дано да не е мъжкия вариант на Маргарет Мичъл, защото има голям потенциал. Книгата е убиец и аз такова чудо заклевам се не бях чел.

Петя,
1Q84 на мен лично много ми хареса. Обичам Мураками. Стилът му е уникален. Сюрреализъм, метафори, постмодернизъм, социална драма, абее не може да се охарактеризира стилът му накратко. Аз сравнително скоро го открих и имам още няколко негови книги да прочета.
Имай предвид, че трябва да четеш много внимателно за да се схване всичко в края, но е сложен автор като цяло. Simple Smile

# 157
На мен пък Мураками изобщо не ми хареса

# 158
Четох Дюн преди години (май след като завърших гимназия) и точно това ме спира да прочета поредицата отново - има огромен спад в качеството. Мисля, че се дължеше на това, че авторът починал и синът му решил да довърши поредицата...

Кажете нещо за 1Q84 на Мураками - свалих си я, мисля някой ден (до края на годината) да я чета, гледах ревюта, но мненията са поляризирани.
Аз я четох преди години когато излезе и по спомен ми хареса. Чета “ Погубеният свят” на Том Суетърлич, но още съм в началото. Има пътуване във времето, а аз обичам такъв тип книги.

# 159
Аз влача втората книга за Дюн. Такава разлика с първата, че не е истина. Имам чувството, че не мога да разбера половината неща. От друга страна "Библиотеката на Въглен връх" продължава с лудницата.
Oх Дюн всичките ги прочетох преди няколко години , даже имам някой , ами определено стилът на писане е по особен .А пък сериала ако гледаш съвсем ще се объркаш аз едва го изгледах ...

# 160
  • България
Четох "Дюн" преди много години и помня, че ми хареса много.
Сега обаче наблягам на фентъзито и с удоволствие напредвам с втората книга от поредицата "Занаятът" от Алекс Кош.

# 161
Сега обаче наблягам на фентъзито и с удоволствие напредвам с втората книга от поредицата "Занаятът" от Алекс Кош.
интересна ли е тази поредица? видях я в читанката и се чудя дали ще ми хареса Simple Smile

# 162
Моарейн Д то смехориите според мен идват след третата книга, когато главният герой посещава имението на Велхеор...Е и четвърта също е забавна, но в трета съм се заливал от смях.

Питър Кардамис,  има далечни прилики с Хари Потър, но са много далечни. Няма герой който да е очертано добър или зъл, а по-скоро проблеми свъръзани с магията, които група дечурулига решава, докато се учи. На младежите през повечето време помагат два вампира - Велхеор, Най-Кървавият вампир на Хилядолетието, който е чичо на главната героиня, Алиса и аверчето му Келнмиир.

В книгата има дост от хумора тип "Пратчет" - забавни ситуации, където една или две реплики може да са много смешни в конкретния контекст и изобщо да не са смешни - извън него.

Велхеор като излъчване на мен малко ми напомня Принца на Хаоса, в смиисъл, че има един мрачен хумор....
ще перифразирам  изказването на Чърчил   и ще кажа, че  Велхеор е като крокодил - не знаеш дали ти се усмихва или иска да те изяде.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 14:07 от Лорд Сняг

# 163
  • България
интересна ли е тази поредица? видях я в читанката и се чудя дали ще ми хареса Simple Smile
Лорд Сняг е писал, но и аз да отговоря. Simple Smile
Харесва ми, има много забавни моменти, магия, тролове, друиди, вампири.
Не съм чела Хари Потър и не мога да сравнявам, Пратчет не харесвам, а тази поредица ми харесва.

# 164
Знам, че не го харесваш, но за всеки случай да ти кажа - книгите за Хари Потър са много по-добри от филмите. За мен екранизациите са ужасно зле направени - особено последните.

Общи условия

Активация на акаунт