Фентъзи и фантастика -19

• 25 721
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Аз препоръчвам Касандра Клеър, Сара Дж. Маас. А и поредицата Братството на черния кинжал на Дж. Р. Уорд! (Кой друг харесва поредицата?😅😋😝)

# 586
Не. Единствена и неповторима. Simple Smile
Обаче в този дух донякъде са романите на Джо Абъркромби.
Не мисля, че Абъркромби е близък до Малазана. Доста различни са ми като тон, мащаб, стил. Най-подобен е Вторият апокалипсис на Р. Скот Бакър, но той е само за четящите на английски.

# 587
  • Бургас
Скоро си мислех да започна Братството на черния кинжал, но видях че все още не е завършена. Гледам да не започвам поредица, ако не съм намерила всички книги предварително.

# 588
Обаче е тоооолкова дълга и еднообразна, че гарантирано ще ти омръзне към 7-8-10та книга. Simple Smile Там всяка книга е за отделна двойка, има съвсем лек сюжет, който върви напред. По-скоро са любовни романи с фентъзи елемент, или т.нар. паранормални романи.

# 589
  • Бургас
Значи мога да я започна? Това е добре, защото пак си препрочитам предишната докато реша с какво да продължа. Simple Smile
Благодаря!

# 590
Десетте тома на "Мисия Земя" на Лафайет Рон Хабърт трябва да се включат в златният фонд на фантастиката!

# 591
Абъркромби няма нищо общо с Малазана. По размах  на действието - може би, обаче не и по стил - много се различават.

# 592
На мен също ми напомня, по стил на писане и усещане при четене- чете се леко, с удоволствие, дори и описания на битки Wink Героите са интересни, необичайни, многопластови, без да са вулгарни агресивни или извратени Simple Smile

# 593
героите са интересни и необичайни, но има голяма разлика в тяхната необичайност. Да речем при Ериксън въобще няма централен сюжет или централен герой. При Абъркромби някои герои като Глокта, Витари, Коска, Карлот Айъдър и пр. се появяват сравнително често. Има някакво развитие, например  при отношенията между Глокта и Карлот Айдър от една страна в първата трилогия и  в книгата за Монца или  в отношенията между Витари и Карлот Айдър.

При Абъркромби  далеч няма толкова богове, полубогове и чудовища като при Ериксън.
Ако Абъркромби
Скрит текст:
не бе убил Коска
с кеф щях да си го чета и сега, но оттогава насетне си забраних този автор.
А Ериксън не ми допадна, само 5-7 книга ми допадна с "викинската" част там Едури ли бяха или Ледерии.

----
Понеже тези дни разсъждавахме над "лошите" евреи в художествения жанр.

Скрит текст:
Владиков. Вярно. Аз бих му дал кожуха си, но нямам други, обраха ме по-преди.

Хаджият. Нали когато нощува Македонски у тебе?

Владиков. Да, всичките нови дрехи.

Македонски. Тая кьопава влашка полиция: чорт да я вземе.

Владиков. Само шубата със соболевата кожа струваше сто и петдесет франка!

Македонски (на себе си). Евреите дадоха за нея само осемдесет франка.Разбойници!

Хъшове, действие трето

eто и тук

Скрит текст:
Настали са седемте гладни години за нас. Изпродадохме на евреите и ризите си.

Хъшове действие първо, явление първо

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 22:43 от Лорд Сняг

# 594
Много Ви благодаря! Да, малко тийн си падат вкусовете ми, въпреки, че отдавна не съм тийн Grinning
Ще разгледам тези дни предложенията Ви и ще се похваля с нови придобивки Heart
Поредицата "Гриша"
Виктория Айвярт, ВСИЧКО НА САРА МААС (за елфи основно са книгите, но ще ви харесат), Касандра Клеър, също няма да ви разочарова, Елена Звездная, особено поредицата "Академията на проклятията"...

# 595
Хм, вече 4-5 години чета само тийн поредици, като започнах с Хари Потър и Пърси Джаксън. Към останалите предложения  бих добавила всичко на Ришел Мийд, Рик Риърдън, Дженифър Л. Арментраут, Алекс Кош, Колелото на времето на Робърт Джордан, Игрите на глада на Сюзан Колинс. Скоро прочетох Дивергенти и много се разочаровах от финала на поредицата.
И аз съм разочарована, но така е с неочакваните обрати. Дълго време си мислех че авторката "ще я спаси", но надеждата умира последна... Joy

# 596
Аз препоръчвам Касандра Клеър, Сара Дж. Маас. А и поредицата Братството на черния кинжал на Дж. Р. Уорд! (Кой друг харесва поредицата?😅😋😝)
стигнах до "Краля" но нещо авторката ме загуби... Ще го пробвам пак, само се дразня, че наследството не е преведено, само 1 книга май беше 🙄

# 597
Скоро си мислех да започна Братството на черния кинжал, но видях че все още не е завършена. Гледам да не започвам поредица, ако не съм намерила всички книги предварително.
Общо взето са 2 поредици "Братството на черният кинжал" и "Наследството...." общо около 30 книги, 17 от които са преведени...

# 598
  • Разпиляна във въображението
Яд ме е, че от издателството казаха, че през есента ще пуснат "Към звездите" с меки корици, а все още я няма. Искам я в библиотеката, а не желая да ми се разминават кориците.

# 599
Всички се забавя заради Ковид кризата. И аз си чакам "Малъри" на Малерман на български, но едва ли ще стане скоро.

Общи условия

Активация на акаунт