Фентъзи и фантастика -19

• 25 446
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
То, това е нормално, някои моменти са много тънки и трудно могат да се оценят на първи прочит. Аз  преди да чета глава 53 на 13 книга 2-3 пъти прочетох първото влизане на Мат в Кулата Генджей.
А Алудра се появява за първи път в 3 и 4 книга, но е сам за кратко, жизненоважно значение добива от 10 книга нататък. Човек може да я подмине ако не знае, че е важна
По същия начин в 4 книга се появява Алана, която аз в началото я смятах за съвършено маловажна, а тя се оказа съществен по-натам, и сега като попадам на нея се чудя как не съм я забелязал

# 106
Ама ако говорrм за жестокост Абъркромби е един път. Той е създал персонаж като Глокта!!! (Първият закон) ...

Глокта ми е най-безинтересният персонаж.

Вчера попаднах на примерен каст за Първият закон в IMDb:

https://www.imdb.com/list/ls099378026/

Само за Килиън Мърфи съм съгласна. Прекрасно може да пресъздаде Глокта:

Скрит текст:

# 107
  • Майничка
О, да, точно негово подобие си представях, докато я четох!

# 108
Ако Глокта ти е безинтересен, не си представям, какво ти е интересно? честно, нали искаше жестокост , а при него има цели абзаци, как се мъчи по стълбите.
Освен това точно той е сивият кардинал непрестанно го подценяват. Най-много го подценява Карлот Айдър (за което си плаща), а донякъде го подценява да речем и Витари.

Аз лично си го представях по-състарен, някак си повече като Джереми Айрънс, но и така бива.

# 109
Ако Глокта ти е безинтересен, не си представям, какво ти е интересно? честно, нали искаше жестокост , а при него има цели абзаци, как се мъчи по стълбите.
Това мъчене по стълбите ... ми е най-скучно.

Под жестокост към героите имах предвид да ги убива.

Както Мартин затри Едард и Роб, например.

# 110
това не е жестокост. Мигновената смърт е милост. Героите умират - и край.
Жестокост е да се мъчат.При Мартин жестокото е не че умират, а КАК умират - повечето умират в мъки, като Куентин (издъхва 4 дни) ил се мъчат като Джофри. Смъртта на Едард пък изобщо не е жестока, просто на пръв поглед е неочаквана. * Обезглавяването става много бързо даже. Виж - бесенето и давенето са гадни
Ако ти трябва умиране на герои чети някъде където има сблъсъци на армии - например реално в първата трилогия умират почти всички герои.  още в първата част имаш основен герой който умира, а в трета умират всички останали.

*Само на пръв поглед, защото рядко се убиват главни герои макар Толкин да убива Боромир. Иначе Нед натвори куп глупости и бе логично, че ще се стигне дотук. Но това е тема за "Мартин" клуба.

# 111
Този да играе Логан? Не, не и не. Не знам на кой е този примерен каст, но не става.

# 112
Аз Логан си го представям като Том Харди с много белези по лицето.

# 113
Тц, много му е крива физиономията. Този който играе Рагнар от Викинги. Избяга ми името. Фламел? Той за мен ще е идеален. Мечти, мечти, много се съмнявам да видим сериал по книгите.

# 114
Тц, много му е крива физиономията. Този който играе Рагнар от Викинги. Избяга ми името. Фламел? Той за мен ще е идеален. Мечти, мечти, много се съмнявам да видим сериал по книгите.

Аз точно щото му е крива физиономията ...

Да, Травис Фимел. И той става.

Баяз май трябва да е Бен Кингсли:

Скрит текст:

А Джизал?

# 115
Между другото, сложих една новина в темата за сериалите, но ще я сложа и тук - ще се правят сериали по Светът на Диска, които ще бъдат възможно най-близо до книгите (това е подчертано).
https://www.theguardian.com/books/2020/apr/28/terry-pratchett-no … ptation-discworld

Скоро трябва да излезе сериал по Стражите, който, обаче ще е свръх политкоректен и няма да има нищо общо с книгите, освен имената на героите.
Миналата година, когато излязоха новините за каста и сюжета, Риана Пратчет и други свързани с автора лица, изразиха недоволство (много любезно, аз бих напсувала ВВС на тяхно място) в социалните мрежи. Явно са се амбицирали да уредят нова сделка (не с ВВС) и да се отграничат колкото се може повече от този проект.

# 116
Файле и тя една коза, изобщо всички женски образи да тотал щета и не само те. До средата на четвърта книга съм и за абсолютно никой от героите не ми пука. Не мога да ги усетя, плоски са ми някак, без дълбочина на образа. И понеже вчера го споменахме, днес често се сещам за Логан и как трескаво четях трилогията, дори и “Герои”, която реших само да погледна и бях уверена, че няма да ми хареса, защото доста страници са, а пък само за една битка продължила три дни и която изгълтах за два дни.

# 117
Не мога да ги усетя, плоски са ми някак, без дълбочина на образа.

На мене също това ми беше проблема. Затова го зарязах Колелото. Но да кажем, че аз нямам никакъв проблем да зарязвам книги.

Логан ми е любимият персонаж ...

# 118
Аз честно казано много повече харесах Берелайн, от Файле, но уви - автора е избрал нея за Перин. Файле ми идва малко като Нинив, през половината време се цупи.
Видя ли колко е опасно какво си пожелаваш при Еелфините? Мат забрави да каже думата "жив" и каза само "искам да изляза" и това имаше последствения. Впрочем първото предсказание на Аелфините се изпълни - той умря и се роди отново.

# 119

Може би Крис Еванс? Малко ми е неприятен, също като Джизал.

Общи условия

Активация на акаунт