В извънредно положение, ще си направим бебчета - няма съмнение !~бебеправене 373~

• 29 509
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • Dope Reach
Пак съм след преглед, няма О, сигурно няма и да има. Каза ми да се подготвям за стимулация. Опитах се да се свържа с клиниката, която съм набелязала, не можах. Писах им съобщение. Надявам се, че скоро ще ми дадат час. Много се надявах да не стигаме до такъв момент, но съм се заблуждавала. Скапано ми е, но трябваше да споделя. Ще си поближа раните и пак почваме. Този път се моля да получа адекватно отношение.

# 541
Ро, съжалявам за кофти новините :*
Ако звъниш при Александров, след обяд може и да не ти вдигне никой. По-добре рано сутрин. Само имай предвид, че там няма часове, отиваш и чакаш да те премат. Понякога се налага час, час и нещо чакане. Неприятно е, но пък е за добро.

# 542
  • Dope Reach
Аха, това е полезно да се знае, аз им писах да ми дадат час, но да видим какво ще отговорят.
За Кисьов се класирам аз. Колкото и да се чака, няма значение. Аз в Тутракан всеки път имах записан час, но чаках по минимум два часа, няколко пъти по 3-4. Накрая разбрах, че записват няколко момичета за един и същи час. Както и да е, благодаря за инфото, Диди! Дано стане скоро, че явно няма закъде да чакаме.

# 543
Ро, влизам специално да те подкрепя и поздравя за решението ти да потърсите репродуктивен специалист. Винаги е за добро, те си знаят работата. Все от някъде се почва, всяка втора двойка търси помощ, с нищо не е при вас по-лошо или различно.

И на мен ми беше тъпо в началото, ама докато се мотках, три приятелки забременяха инвитро, макар че се опитаха да скрият в началото. Мънкаха и хъмкаха. Тука с непознати жени получавам повече откритост и отношение.
Не агитирам за инвитро , просто го дадох като пример как хората си действат и си траят и после изведнъж забравят всичко и думите им ги теглиш с ченгел от устата. Вместо да помогнат със съвет и насоки, не да ти разправят как като се успокоиш и то ще си стане.

На мен лично много добре ми се отрази, че почнахме проследяване, да знам какво се случва в организЪма ми. Водех си и записки за всеки преглед в месеца , колко са били Ф., какви размери, каквото успявах да изкопча от доктора.  Първоначално и при мен нямаше О., задържах фоликули. Пих два пъти дуфастон, за да не направя киста.  Иначе нямах никакви оплаквания здравословни, гинекологични, редовен цикъл, всичко точно. Но без О. и с шантава СГ - бебе йок. Беше ме много страх дори от стимулация с хапчета . Ами не е толкова страшно. Да не говорим , че от самите стимулации, добавки и не знам си още какво яйчниците ми сякаш се задействаха и почнах и естествена О. да си правя. АМХ то ми спадна за тези 2 години да, но можеше да сходни и от само себе си, не е задължително да е било от стимулациите . Стана дълго....

Чери, много се надявах за теб. Харесва ми настройката ти. Ще успееш и то скоро.

# 544
  • Dope Reach
Благодаря, Кийп! Hug
Единственото, което ме крепи в момента е, че поне знам какво да очаквам. Подготвена съм за хиперстимулацията, защото знам, че ще се случи. Ще предупредя доктора все пак, за да реши най-правилно какви дози са подходящи за мен. Миналата година и аз започнах да си водя дневник с ежедневни писанки какво е станало, какво са ми казали, какво усещам, но го изоставих. Може би това е моментът да го подновя. Предния път нещата станаха от първия път след стимулацията, естествени опити. Замислям се дали да не се подсигурим с инсеминация. Четох ви, когато писахте за тази процедура, но все пак ще се радвам да ме посъветвате дали е нужно според вас.

# 545
Ро, стига да успееш да стимулираш О, инсето само ще увеличи шансовете. Аз и друг път съм го казвала, бях скиптична към тази процедура, но пък накрая се оказа, че не съм била права. Ако искаш мога да ти обясня и за процедурата, не е нещо кой знае какво Wink
Иначе съм на мнението на Кийпечто. За съжаление броят на двойките с репродуктивни проблеми масово се увеличава и лошото е, че е при все по-млади хора. Ама в крайна сметка няма нищо срамно в това. Даже смятам, че за тези неща трябва да се дава много повече гласност.

# 546
  • София
+1 за мнението на Кийпи.

Най-малкото за психическото състояние много помага това, че ходиш по  изследвания и т.н. - знаеш, че правиш нещо, а не просто да стоиш и да чакаш чудото.
А това е супер важно.

Ние тръгнахме на 8мия месец по лекари, като към днешна дата съжалявам, че не го направихме по-рано.

Няма място за срам тука, по всички клиники е пълно с двойки с репродуктивни проблеми.

Роче, СГ имахте ли, че нямам спомен.
Като направите такава, докторът ще ви каже дали сте за инсеминация или не...

И една красотичка от вчера - из София...

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 20:14 от rave

# 547
  • Dope Reach
Да, драсни ми едно лично, Диди, или пък тук обясни, за да сме полезни на други момичета.
Рейв, правихме няколко СГ, докато се лекувах, всичко е нормално.

# 548
Пишете тук за инсеминация плиййс. И аз мисля за тази опция, но последния път СГ беше толкова зле, че не ставаше за инсе, защото нали и за това си има изисквания в показателите.. но пък може да се е подобрила.

# 549
Колкото и да е индивидуално, имат си някои общи принципи на действие. Иначе нямаше да могат да приемат по 40 -50 жени на ден:)
Първият фактор е възраст на жената. Ако е около или малко над 30 и не откриват на първо четене някакъв сериозен проблем, карат полека и често пъти се постига спонтанна бременност, просто леко са подпомогнали. Да не говорим и за чисто психологическия ефект и възможността да си задаваш въпросите на доктор.

И мен ме почнаха по каналния ред, защото тогава бях на 32.

Първо - проверка на тръбите-задължително, защото ако не пропускат, се обезсмисля да се товари жената с хапчета за предизвикване на О. или да се прави инсеминация. Една ЦС повече от година две и не е актуална , прави се пак. Има и други методи в различните клиники -ТВЛ например , но идеята е именно да се видят тръбите.

После следва период, обикновено 6 месеца , жените обикновено не издържат повече:), в който се следят фоликулите, има ли доминантен (цели се да има) и докторът казва кои дни да действате вкъщи. Много по-точно е от ову тестовете:)

По време на това проследяване по преценка на лекаря и ако има проблем с ест. овулация, изписват хапчета за лека стимулация обикновено от 2-3 ден на цикъла. 

Понякога таймират О., както при Рейви стана и имаше бременност. Таймирането е инжекционно  поставяне на хормон овитрел или прегнил в момент, когато Ф. е нараснал достатъчно , с който да е по-сигурно, че ще се пукне фоликула в рамките на следващите до 48 ч.
Е, понякога не се пука и следват други неща, но би трябвало и това да проследяват в края на цикъла-има ли жълто тяло, настъпила ли е била О.

Инсеминацията съответно също може да бъде на естествен или на стимулиран цикъл. От хапчета трудно може да стане свръхстимулация, стават  3-4 доминанти ф. Ама знам ли какво изписват и всеки реагира различно все пак. При инсеминацията питах не може ли да ме стимулират с инжекции като при инвитро, но ми отказаха, защото е голям риска от многоплодна Б., стават много фоликули.

Аз издържах 4 месеца проследяване, защото супер се обърках и станах нетърпелива. Задържането на Ф. не било сигурно, че е тенденция при мен (Луф синдром), трябвало три поредни месеца да задържам  и тогава се поставяла такава диагноза. Викам си - а още три месеца не, абсурд. После вече разбрах , че нямам ЛУФ синдром и че като цяло основният ми проблем е в главата Grinning Но нищо де, поне се ограмотих.

Вече самата инсеминация, ако стигнете до там, ще коментираме повече. Не е нещо особено, усещането е като при обикновен гинекологичен преглед, примерно да ти вземат цитонамазка.

Действай и не го мисли, съдбата обича смелите Simple Smile)

# 550
  • София
Браво, бе, Кийпи, ти направо като лекар обясняваш. Grinning Hands Clap

Роче, супер за СГ, поне това няма да го мислите.
Значи си имате не малък шанс с инсеминация. Flowers Four Leaf Clover

# 551
Не знам тези хора, срамуващите се за това, че имат репродуктивни проблеми в кой век живеят??? Пък има и други, които определят децата родени инвитро за "различни". Това е нелепо! 
Имам приятелка, която има близнаци инвитро. Сега са в 5 клас. Преди няколко години им беше обяснявала, че са създадени в епруветка. За да не би някой в училище да им каже, че са инвитро и те да си помислят, че са осиновени или нещо такова!!!
Мислех, че хората вече са приели инвитрото за нещо съвсем нормално, но явно не е точно така.

# 552
Рейви, по-скоро се опасявам да не би да дудна като стара свекърва, но щом казваш Grinning Grinning

# 553
И аз съм Силно ЗА действието.
А за инвитрото, поне в моето обкръжение е нещо съвсем нормално, имам познати, приятелки, колежки с деца инвитро, нищо особено. Съзнавам обаче, че има хора, които го крият, срам ги е. Нелепо, но като се замислим какви далеч по смотани неща правят и мислят хората...

# 554
  • София
Кийп - супер полезно инфо имногодобре обяснено, верно почти професионално - благодаря, а съм сигурна че на много момичета ще им е полезно.
Рочи - супер че действате - стискам палци -  наистина дори само психологически фактът че се действа нещо помага и успокоява, аз например бях вече сигурна че минаваме към снимка и след това инсеминация - аз лично исках да дам шанс на поне две ( или дори 4,които са необходими за фонд) те по никакъв начин не пречат да си пробвате и естествено, особено след като няма проблеми със СГ- така просто увеличавате шансовете - особено след като правите и стимулация си заслужава много според мен, но консултирай се и с лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт