Какво повече НЯМА да купя - 17

• 88 756
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
... но пакетиран в Равно поле, общ. Елин Пелин
Това е официалният адрес на Лидл. На всички стоки пише "Пакетиран за Лидл, Равно поле, общ. Елин Пелин". Нямам пред мен такъв етикет и цитатът може да не е съвсем точен. Wink

Да, грахът не става.
Сбъркала съм - "Произведено за Лидл България" пише.
Същото си пишеше и на Chira, но грахът ставаше и си купувах само него. Сега го няма. Цената му беше
1.29 лв., а на проблемния 1.09 лв.
Сега тази цена от 1.09 лв. в нашия Лидл я бяха отбелязали като промоционална, а той и преди си беше с тая.

# 196
Някой, ако може да каже, какво, за Бога, е това?! Няма да го купя никога повече!

Жокер: не са тампони за грим (доста умувах как може да са попаднали там Joy)

Срок на годност:

# 197
не се вижда добре, но прилича на оцетна гъба. което е супер.

# 198
  • Пловдив
не се вижда добре, но прилича на оцетна гъба. което е супер.
и аз щях да пиша да не се възмущавате, а да се радвате, че сте си намерили истински оцет!

# 199
И как се очаква да го ползвам с тая гъба вътре? Rolling Eyes

# 200
Оцетната гъба се образува само, в случай че се ползват органични плодове, няма да се получи, ако се използват плодове с нитрати и други химични съставки.

Ползвай си оцета и запомни марката, защото рядко се намират такива продукти.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 07:42 от Пролетно цвете

# 201
  • София

Не ти пречи. Сипваш си, а гъбата си остава в шишето. Няма да падне. Или ако искаш го пресипи в друго шише. По време на социализма в оцета почти винаги ставаше гъба, ако се позадържи по-дълго отворен.

# 202
  • София
Ами просто си го ползвате, както винаги сте ползвали оцет Simple Smile Може да го прецедите, ако запушва отвора на шишето, което ползвате.  Оцетната бактерия е полезна за имунитета, за кръвообръщението, има антигъбичен ефект, помага и за сърбежи по кожата. Хорат адаже продават такава оцетн бактерия, за да можеш да си завъдиш в оцета Simple Smile
Аз помня тези "оцетни гъби" като вид спам от моето детство без компютри и телефони - отглеждаш си и трябва да раздадеш на няколко човека (отлепяш слоеве), за да ти се сбъдне желание Grinning Но по мой спомен ги гледахме в чай, който чакахме да вкисне (или нещо такова беше) Simple Smile 

# 203
Това е любимият ни ябълков оцет, само него купуваме вкъщи от години. Често се случва да е по-мътен или да има утайка на дъното- което за нас е добре. На Веда био оцетът от арония също образува утайка (харесва ми също).
По темата- не бих купила повечето марки винен оцет.

# 204
  • Пловдив

ти няма да ядеш гъбата все пак, нали Laughing
Просто си ползваш оцета по предназначение.

# 205
Е, отговорили са ти, аз се радвам като се образува гъба, мисля, че мога да си направя и аз домашен оцет, като я използвам, но още не съм пробвала. В близкия магазин имат едно кашонче, в което оставят за подаряване наранени ябълки, жал ми е, че се изхвърлят и съм си мислила понякога, че мога да взема и да си направя мой оцет. Ползвам го за шипове, много облекчава.

# 206
Е, отговорили са ти, аз се радвам като се образува гъба, мисля, че мога да си направя и аз домашен оцет, като я използвам, но още не съм пробвала. В близкия магазин имат едно кашонче, в което оставят за подаряване наранени ябълки, жал ми е, че се изхвърлят и съм си мислила понякога, че мога да взема и да си направя мой оцет. Ползвам го за шипове, много облекчава.

става, става. аз си правя, като ми хартисат ябълки.

# 207
  • до най-прекрасния мъж
И аз харесвам много този оцет, само такъв купувам вкъщи. И като вкус, и като аромат си е истински. Ако ми залежи много, си ръся сода за хляб в сифона на мивката в кухнята и отгоре от оцета. Отпушва я идеално и не е химия.
Това, че е мътен, показва че е истински. Досега гъба не съм имала, но не би ме притеснила.

# 208
Имаме няколко стари ябълкови дървета в двора, които не можем и не бива да пръскаме с пестициди. Плодовете им не са много трайни, по тази причина, и вече няколко поредни години си правим домашен ябълков оцет. Ако щете вярвайте, но докато не ни дадоха една гъба, която да добавим в бидона, не можа да се избистри и да стане годен за консумация.  Първата партида две години го чакахме, вече сме се специализирали. Наши приятели от ноември почват да питат, за "новата реколта" и да се интересуват колко има още, докато стане.

# 209
  • При децата ми
Как точно правите ябълковия оцет?

Общи условия

Активация на акаунт