Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво повече НЯМА да купя - 17

  • 57 405
  • 611
  •   1
Отговори
# 600
  • Varna
  • Мнения: 22 063
И аз ако знаех каква майонезена дискусия ще се разрази, щях да си кротувам тихо в ъгъла с моята купешка майонеза. Все пак може да пробвам да направя и сефтето с домашната някой ден.
Сега пак може да отнеса критики със следващия продукт, защото знам, че месо е най-добре да се купи от специализиран магазин. Но...въпросът е принципен. Ето това месо купихме преди малко от Лидл, което изрично се посочва, че е прясно и само охладено. Е...като отворихме опаковката пържолите бяха втвърдени и със скреж по тях. Очевидно са били замразявани.
Много добре изглежда това месо. Доста по гнусно съм виждала в Лидъл.
Въпрос на избор е. За тези пари, толкова.

# 601
  • Пътеводителят е достоверен, действителността често греши!!!
  • Мнения: 2 307
И аз ако знаех каква майонезена дискусия ще се разрази, щях да си кротувам тихо в ъгъла с моята купешка майонеза. Все пак може да пробвам да направя и сефтето с домашната някой ден.
Сега пак може да отнеса критики със следващия продукт, защото знам, че месо е най-добре да се купи от специализиран магазин. Но...въпросът е принципен. Ето това месо купихме преди малко от Лидл, което изрично се посочва, че е прясно и само охладено. Е...като отворихме опаковката пържолите бяха втвърдени и със скреж по тях. Очевидно са били замразявани.
Не е било "замразино" - в смисъл държано за дни на -18°С, а е "подмразено". За да го направи гилотината на такива точно срязани, равни филийки се оставя за малко, колкото да се стегне, във фризер и после се нарязва. Вече нарязаното се поставя в тарелката и машина го запечатва, вкарвайки и газ вътре. Ще излъжа на състава на газа, но е смес от въгрероден диоксид и някакво азотно съединение. И на опаковката пише да се остави отворено поне 5 мин, преди готвене, за да излети конкретният газ. Той пък се слага, за да запази "свежия" вид на месото. От кислорода в атмосферата се окислява и променя цвета си....
А ледът се запазва неразмразен от факта, че хладилниците за месо са с температура от -2 до +4°С. Просто под 0 ледът си стои твърд.

# 602
  • Варна/София
  • Мнения: 23 525
Изобщо не ставаше дума конкретно за майонезата, а за принципното "аз не купувам, правя си сама". И аз много неща правя вкъщи, но няма как всичко да се прави у дома, за да сме сигурни, че е качествено. Не ми се спори. Кой разбрал, разбрал.

По темата: в последно време НЕ купувам почти нищо от хипермаркетите. Нещо спряха да ме привличат артикулите им. И друго съм забелязала- влезе ли продукт като артикул в хипермаркетите, качеството драстично пада.

Да споделя още, че съм разочарована като цяло от хлябовете, които се продават навсякъде в магазините. Купувам, престоява 24 часа и след това е мухлясъл.

# 603
  • Мнения: 3 216
Dolce, въобще не беше лютива горчицата, и си стисках очите от солено 😁😁 явно съм уцелила някое не читаво бурканче, щом казвате , че по принцип е хубава.

Ако не ми харесва горчицата по някаква причина (най-често ми е много люта), прибавям добре овкусена майонеза. На солената горчица, ако прибавиш малко захар, плюс майонеза, ще стане много по-мека и приятна.

# 604
  • Мнения: 1 269
Да споделя още, че съм разочарована като цяло от хлябовете, които се продават навсякъде в магазините. Купувам, престоява 24 часа и след това е мухлясъл.
Защо не опиташ да съхраняваш хляба в хладилник? От както пенсионирах кутията за хляб, мухлясал не съм имала в къщи.

# 605
  • софия
  • Мнения: 12 648
То е ясно, че има начин да се съхранява хлябът, така че да не мухляса, но въпросът е, че качеството на масовия хляб е отвратително.
Моето решение е да купувам от пекарни. Държа го в панерче в шкаф. Вкъщи един хляб се търкаля по около седмица и изсъхва, но не мухлясва. Предпочитам да дам малко повече пари и да се разходя, вместо да ядем незнайно какво и да хвърлям хляб. Понякога купувам 2 хляба и прибирам единия във фризера, докато изядем другия.

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 08:19 от zvаnchе

# 606
  • Мнения: 56
Това,че мухлясват бързо не е ли признак,че все пак има нещо истинско в него?
Иначе съм съгласна,че никакъв вкус няма купеният хляб,а видове безброй.

# 607
  • Мнения: 1 269
Не. Добрият хляб трябва да има трайност до 72 часа, при съхранение на сухо място. Това, че мухлясва се дължи или на неправилно съхранение, или на не спазена технология на производство.

# 608
  • Мнения: 1 136
Моят хладилник не е в ред и на всичко прави ледена коричка. Възможно е да е бил и такъв случая с месото от Лидл. По принцип от там оплаквания нямам.
Не че ги защитавам, наясно съм с месото от веригите, но и аз оттам купувам често, защото ми дават ваучери, които няма как да изразходвам по кланиците и по-малките месарници...

# 609
  • Мнения: 19 376
Писах на Метро и са ми отговорили, че искат да знаят от кой магазин съм купила бикините, искаха ми и телефон за обратна връзка, но се чудя за какво им е - аз всичко им обясних.

Нашият хляб (нарязания) стои в хладилника. Купувала съм и от пекарна - двойно и тройно по-скъп (в зависимост от вида) - яде се, има по-хубава консистентност, но е кисел. Предполагам, че се свиква.

# 610
  • София
  • Мнения: 841
Моят хладилник не е в ред и на всичко прави ледена коричка. Възможно е да е бил и такъв случая с месото от Лидл. По принцип от там оплаквания нямам.
Не че ги защитавам, наясно съм с месото от веригите, но и аз оттам купувам често, защото ми дават ваучери, които няма как да изразходвам по кланиците и по-малките месарници...
С ваучери на Содексо пазаруваме месо, колбаси, кашкавал, масло, сирене в Бозмов. Значи и други месарници би трябвало да приемат.

# 611
  • Варна/София
  • Мнения: 23 525
Да споделя още, че съм разочарована като цяло от хлябовете, които се продават навсякъде в магазините. Купувам, престоява 24 часа и след това е мухлясъл.
Защо не опиташ да съхраняваш хляба в хладилник? От както пенсионирах кутията за хляб, мухлясал не съм имала в къщи.
После не ми харесва на вкус студен, но пък и постоянното хвърляне не е ОК. Преди продаваха 1/2 хляб, сега вече не виждам по магазините.

Общи условия

Активация на акаунт