Какво повече НЯМА да купя - 17

  • 87 488
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 15 416
Повече не бих купила никаква майонеза на нито една марка, пълни боклуци правени от прахчета в повечето случаи. Отдавна си правя майонеза в къщи, овкусявам според настроението, и е готова за точно една минута.
Ние купуваме само на Краси. Не знам какъв точно трябва да е вкусът на истинската майонеза, но поне с вкусът на тази съм свикнала от дете и не намирам промяна към лошо. Останалите ми изглеждат твърде сгъстени и съмнителни.
Там е работата, че и аз помня вкусът на майонезата от дете и след като не бях купувала години, като хапнах майонеза "Краси", беше нещо твърде различно от очакваното. В момента фаворит ми е показаната майонеза от Берьозка (вече я има в Била и Кауфланд, но без капаче за затваряне), но и тя не се разваля. Отвореното пакетче стои от няколко месеца в хладилника. Кой знае каква химия съдържа. Същото важи и за кетчупа със същия вид - много вкусен, напомня истинския кетчуп от едно време, но не се разваля.

# 586
  • София
  • Мнения: 31 415
Цитат на:  link=topic=1209479.msg41561630#msg41561630 date=1602838341
Не, тази леката, а другата. Най-обикновената майонеза от оно време.
Скрит текст:


Като ѝ чета горе в ляво състава и ме втриса.
Алба роса нищо лично (само ползвам поста ти)

Най-добре е всичко да си отглеждаме и правим у дома. Спор няма, но някои и поработваме 5 дена в седмицата.  Иначе няма лошо да правим майонеза, лютеница, да садим зеленчуци, да доим крави и кози, да гледаме кокошки, да правим сирене, кашкавал, масло, да мелим брашно, да месим хляб и т.н., но за съжаление денонощието е само 24 часа.

Нищо лично, просто използвах поста, за да кажа за пореден път, че няма как да работиш и да си правиш всичко у дома. Знам, сега ще се каже, че е въпрос на организация, че съфорумките работят за над 3К, изглеждат невероятно на външен вид, имат успешна кариера и са топ домакини- готвят, перат, правят зимнина, варят лютеници, месят, точат, доят и не спят.

# 587
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Щото пък майонеза се прави толкова трудно... Едно яйце, малко олио и три минути с миксера. Подправки - на вкус. Ваш.

# 588
  • Мнения: 1 376
Аз майонеза не ям, че съм все на диети, но май на Хелман и една френска (Лезие?) не са лоши от купешките.

# 589
  • Мнения: 16 683
И аз правя домашна майонеза - с яйца или млечна. Истината е обаче, че дотолкова сме свикнали с химията и изкуствения вкус, че понякога домашно приготвеното не ми харесва. Странно, но факт. И досега не обичам домашни кокошки, мазни са и ми миришат. Знам, миришат на кокошка, но то не е ли да ми замирише на антибиотик и химия Wink, пиши го бегало. Wink
Скоро правих домашна майонеза, стана супер, но ми идва мазна за филийка/сандвич, харесва ми на салати, но за сандвич предпочитам купешката. Харесвам на Краси обикновената и най вече тази свежата им с лимон. Знам, знам, ни яйца има, ни лимон, ама.. купешката се изяде, а домашната не успях да оползотворя в салата и стоя, стоя в хладилника, па я изхвърлих.

# 590
  • Мнения: 1 487
Dolce, въобще не беше лютива горчицата, и си стисках очите от солено 😁😁 явно съм уцелила някое не читаво бурканче, щом казвате , че по принцип е хубава.

# 591
  • Мнения: 2 854
Е, да то аз защото по цял ден си стоя в къщи клатя си краката и се чудя майонеза ли да направя или кравите да издоя. Пфуууу, то пък да не каже нещо човек.
Ако знаех какъв хейт ще отнеса с тая майонеза изобщо нямаше да споделя, ДА въпрос е на организация, точно и конкретно за майонезата, защото става за 1 мин., няма агне да дерете, ето имаи такива, които просто не искат, като Джаста не им харесва вкуса, толкова по въпроса.

# 592
  • Мнения: 16 683
A, не, че не искам, просто при мен, както при всеки е въпрос на предпочитания и вкус. Инак, да, домашната майонеза става много бързо. Слагаш 200мл. олио, 1 яйце, малко лимонов сок и сол, врътваш с пасатора и за секунди имаш майонеза в която знаеш какво си сложил. Млечната и тя по същия начин - на 200мл. олио се слага 100мл. прясно мляко.
За салати домашната майонеза ми е супер и за тях си правя домашна. Ако се иска по голямо количество просто се удвоява грамажа на олиото и броя на яйцата или млякото. Това е. В рецептите има добавка на захар и горчица, може и чесън, но аз никога не мога да докарам баланса между сладко и кисело и вече не слагам захар, а горчицата ми променя вкуса, пак е майонеза, но не класическа според моите виждания Wink и затова я избягвам също. Grinning

# 593
  • Мнения: X
И аз ако знаех каква майонезена дискусия ще се разрази, щях да си кротувам тихо в ъгъла с моята купешка майонеза. Все пак може да пробвам да направя и сефтето с домашната някой ден.
Сега пак може да отнеса критики със следващия продукт, защото знам, че месо е най-добре да се купи от специализиран магазин. Но...въпросът е принципен. Ето това месо купихме преди малко от Лидл, което изрично се посочва, че е прясно и само охладено. Е...като отворихме опаковката пържолите бяха втвърдени и със скреж по тях. Очевидно са били замразявани.

# 594
  • Мнения: 42 054
Не бих седнала да правя майонеза, освен за някой специален случай.

По темата - никога повече не бих взела опаковано бельо от Метро - бясна съм! Сега се връщам от там - имаха реклама на нова марка органично бельо - два чифта в опаковка. Взимам умишлено неотваряна и добре изглеждаща опаковка - сега вкъщи виждам, че е един размер по-малък и вътре е само един брой. И въобще няма как да го докажа, за да я върна. Пожелавам на жената, която е свила едни гащи в джоба си да се ... (не мога да го напиша, заради правилото за езика на омразата, но вие можете да попълните точките).

# 595
  • София
  • Мнения: 9 010
И аз имам същия случай в Метро с бельо. 3 бр. в опаковка. Двата XL, единия М.

# 596
  • Мнения: 9 050
И аз ако знаех каква майонезена дискусия ще се разрази, щях да си кротувам тихо в ъгъла с моята купешка майонеза. Все пак може да пробвам да направя и сефтето с домашната някой ден.
Сега пак може да отнеса критики със следващия продукт, защото знам, че месо е най-добре да се купи от специализиран магазин. Но...въпросът е принципен. Ето това месо купихме преди малко от Лидл, което изрично се посочва, че е прясно и само охладено. Е...като отворихме опаковката пържолите бяха втвърдени и със скреж по тях. Очевидно са били замразявани.
Ако са били си стената на хладилната витрина (странична или на дъното), може от това да е скрежът. Често се случва и в моята хладилна витрина, крайните опаковки почти да замръзнат. Това не значи, че месото е било замразявано.

# 597
  • София
  • Мнения: 9 010
И при рибата е същото. Вътре има лед. Вадят ги от фризерите, и се размразяват в хладилниците. И уж са охладени.

# 598
  • Мнения: 14 399
В Метро се научих, платя ли на касата, избутвам коричката и започвам да проверявам, както фактурата, така и съдържанието на опаковките. Последния път, купувайки плик с лимонена киселина, без видимост до съдържанието, се оказа вътре амонячна сода.

# 599
  • Мнения: 27 675
И аз ако знаех каква майонезена дискусия ще се разрази, щях да си кротувам тихо в ъгъла с моята купешка майонеза. Все пак може да пробвам да направя и сефтето с домашната някой ден.
Сега пак може да отнеса критики със следващия продукт, защото знам, че месо е най-добре да се купи от специализиран магазин. Но...въпросът е принципен. Ето това месо купихме преди малко от Лидл, което изрично се посочва, че е прясно и само охладено. Е...като отворихме опаковката пържолите бяха втвърдени и със скреж по тях. Очевидно са били замразявани.
Много добре изглежда това месо. Доста по гнусно съм виждала в Лидъл.
Въпрос на избор е. За тези пари, толкова.

Общи условия

Активация на акаунт