Какво повече НЯМА да купя - 17

• 87 614
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
И в млякото съдържащо се в рошен има радиация?
Напълно е възможно. Факт е, че са доста по-евтини от всички други. Аз лично не ги купувам.
Вярваш ли, че има мляко изобщо?
Тази тема се върти пет часа на въртележката.
И в милка и има мляко! От заека на трамвая с нескуик!
И в прясното мляко има... мляко.
Знам трайността на млякото.

# 406
  • София
Доколко знам стандартът им е много по-нисък от нашия. Не само шоколадите, но и много други неща са на ниски цени. Примерно има паралелен внос на Кока-кола. Доста по-евтина е от произведената тук.

Все пак съм съгласна, че шоколадите Рошен не стават. Само веднъж се излъгах. Не можах да изям целия шоколад. И като страна извън ЕС не са задължени да описват всичко на етикета. Обаче наскоро ме почерпиха с шоколадови бонбони Рошен, донесени от Украйна и бяха невероятно вкусни!

# 407
И в млякото съдържащо се в рошен има радиация?
Напълно е възможно. Факт е, че са доста по-евтини от всички други. Аз лично не ги купувам.
Вярваш ли, че има мляко изобщо?
Тази тема се върти пет часа на въртележката.
И в милка и има мляко! От заека на трамвая с нескуик!
И в прясното мляко има... мляко.
Знам трайността на млякото.
Има мляко - напълно обезмаслено ( достатъчно евтино е ), а за мазнина палма и производни. Между другото така се правят и растителните сирена - обезмаслено сухо мляко или концентрат плюс палмова мазнина. Като цяло парите на млякото са в мазнината, махнеш ли я, вече е евтино.

# 408
Не, в никакъв случай не твърдя, че са най полезното и здравословно нещо.
Но защо сте сте убедени, че на линтд всичко е изписано в състава?
А не е? 
Иначе пазар голям, стоки много. Както и марки. Всеки е свободен да хапва по свой вкус и джоб.

# 409
  • пак там
Ами предполага се, че Линдт, пък и изобщо повечето европейски стоки са с ясно изписан състав на опаковката. Все пак са притиснати от стандартите на собствените си страни. Сега, че се говори за паралелен внос и некачествена стока - говори се. Без доказателства засега. То и доказателства при такива чудовища като Линдт едва ли съществуват, ако съществуват - лежат на дъното на някое блато.

А Рошен са украинска фирма, доскоро собственикът им беше президент на страната (демек, теорията на заговора предполага, че специално за него писани правила няма), и може спокойно да пише на опаковката и фейски прашец, ако иска.

Сега дали на вкус Линдт са по-добри или по-лоши от Рошен - не знам, не ям шоколад от има-няма две години. Но типично като тъп доверчив европеец бих избрала европейското качество.

# 410
Шоколадите Roshen и изобщо всичките им продукти са доста по-евтини от всички останали, което е подозрително евтино. В подобни случаи цената винаги е за сметка на качеството. Освен това заради Чернобил големи площи от Украйна са замърсени и голяма част от техните продукти намират реализация именно в България, където контрола е никакъв. Атомните електроцентрали се строят винаги в близост до големи водни басейни, за да се охлаждат. Чернобил е на река. Нали се сещате, че тази река разнася радиационното замърсяване навсякъде. Иначе, Milka от много години е пълна, безвкусна химия. А торти, пасти и подобни у нас са може би нещото с най-много боклуци, събрани на едно място. Аз предпочитам Riter от серията им с 3 съставки и ION, както и на Лидл някои от шоколадите. Задължително обаче чета съставките преди да купя.
Кой на Лидл са с хубав състав? Може ли ориентир кое да чета, за какво да гледам да няма и т.н.

Аз също съм опитвала Рошен от Украйна и бяха мега вкусни.

# 411
В Украйна може и да не са длъжни да изписват всичко на опаковката, но в ЕС - са. И когато се внасят за продажба продукти, на които описаният състав не покрива стандартите на страната, в която се продават, вносителят е длъжен да допише състава. Ако не може да се преетикира, се слагат стикери със съдържанието, отговарящи на местните стандарти. Така че, това за скритите съставки не е много убедително, честно казано.

# 412
А полските храни и те ли са с радиация? Мура се правят там вече, но това не би ме спряло (не съм пишман патриот точно за храни, купувам каквото ми е вкусно), стига да няма радиация.

# 413
  • пак там
От един момент нататък обаче разбираш, че не всичко, което е вкусно, можеш да го ядеш, за съжаление. Защото колкото и да ти е вкусно, вече е и опасно за здравето ти. Рано или късно, ако имате глава на раменете си и я използвате по предназначение, а не само за красота, ще стигнете до това.

И тогава излизат от класацията всички тези рошени, милки и тем подобни долнопробни недошоколади.

В Украйна може и да не са длъжни да изписват всичко на опаковката, но в ЕС - са. И когато се внасят за продажба продукти, на които описаният състав не покрива стандартите на страната, в която се продават, вносителят е длъжен да допише състава. Ако не може да се преетикира, се слагат стикери със съдържанието, отговарящи на местните стандарти. Така че, това за скритите съставки не е много убедително, честно казано.

При цялата ми любов към реализма в България съм видяла твърде много двоен стандарт, предизвикан от желание за печалба, за да мога да повярвам, че някой наистина ще бъде честен с потребителя. Повече бих повярвала, ако става въпрос за изначално описание на всички компоненти в продукта, отколкото, че някой ще го направи заради българите, след като не намери "правилния" човек. Няма нечестни хора в държавните контролни органи? Разсмивате ме.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 14:40 от Рися

# 414
Така е. Но ако четеш етикетите едно 98% от всичко пакетирано е боклук.

# 415
От един момент нататък обаче разбираш, че не всичко, което е вкусно, можеш да го ядеш, за съжаление. Защото колкото и да ти е вкусно, вече е и опасно за здравето ти. Рано или късно, ако имате глава на раменете си и я използвате по предназначение, а не само за красота, ще стигнете до това.

И тогава излизат от класацията всички тези рошени, милки и тем подобни долнопробни недошоколади.
+1.

# 416
Шоколадите Roshen и изобщо всичките им продукти са доста по-евтини от всички останали, което е подозрително евтино. В подобни случаи цената винаги е за сметка на качеството. Освен това заради Чернобил големи площи от Украйна са замърсени и голяма част от техните продукти намират реализация именно в България, където контрола е никакъв. Атомните електроцентрали се строят винаги в близост до големи водни басейни, за да се охлаждат. Чернобил е на река. Нали се сещате, че тази река разнася радиационното замърсяване навсякъде. Иначе, Milka от много години е пълна, безвкусна химия. А торти, пасти и подобни у нас са може би нещото с най-много боклуци, събрани на едно място. Аз предпочитам Riter от серията им с 3 съставки и ION, както и на Лидл някои от шоколадите. Задължително обаче чета съставките преди да купя.
Кой на Лидл са с хубав състав? Може ли ориентир кое да чета, за какво да гледам да няма и т.н.

Аз също съм опитвала Рошен от Украйна и бяха мега вкусни.
Ами, аз гледам да няма пълнежи и добавки, като например бисквитки, уж плодове и т.н., защото всичко това се постига с химия. От Лидл купувам млечен, мисля че е 200 гр. в картонена опаковка и натурален, без добавки. Съставът трябва да е какао, какаово масло, мляко ( повечето май е на прах ) и захар. Мисля, че и емулгатор има, който не знам до колко е вреден.

# 417
Вие нали не си мислите, че като сме в ЕС по документи, сме там и реално. Нямаме нищо общо с ЕС. Имам доста близък поглед върху контрола на храните у нас и мога да ви уверя, че тук може да се внесе и продаде почти всичко, както и да се произведе. Абсолютно никой даже няма и да разбере. Да не говорим, че за по-сложните изследвания няма дори адекватни лаборатории. Между другото, много ми е интересно дали Roshen продава в Германия, Франция, Холандия, Скандинавието и т.н. Аз мисля, че по-скоро не.

# 418
Между другото, много ми е интересно дали Roshen продава в Германия, Франция, Холандия, Скандинавието и т.н. Аз мисля, че по-скоро не.

https://www.roshen.com/en/en/contacts/roshen-in-the-world

В Германия, Испания, Италия и пр. продават, не разчитат само на продажбите в България.

В Украйна жизненият стандарт е много нисък, сравнен дори и с България. Работната ръка е по-евтина, строежът на заводи излиза по-евтино - като се започне от цената на земята, строителните материали родно производство, токът и въобще всичко, свързано с цената на работната ръка и националния стандарт - строителни бригади, транспорт, логистика, работници в производството, служители... Съвсем нормални дори и продукт с качество, еквивалентно на това на продукт, произведен в ЕС, да е по-евтин. Не казвам, че непременно са хубави шоколадите, аз само един път съм яла техен - изглеждаше ми много готина опаковката, една такава приятно ретро и хартиена, със станиол, за разлика от повечето шоколади, опаковани в найлон/фолио, но самият шоколад не ми допадна на вкус. Аз лично не обръщам кой знае какво внимание на съдържанието на такива неща, приела съм, че няма как да е кой знае колко полезно, но вкусът ми е приоритет.

# 419
Мини моцарела на "Бор Чвор" - виксната, та чак горчеше.

Общи условия

Активация на акаунт