Какво повече НЯМА да купя - 17

• 87 597
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз постоянно купувам гъби от Лидл, не съм съгласна с вас че не са добри Simple Smile Може би по-скоро конкретно тази тарелка която сте закупили е била развалена.
За пръв път купих гъби от Лидъл, на другия ден купих от друга верига, от която съм купувала и преди; пак полски, но нямаха нищо общо с лидълските на вкус. Вероятно на всеки представата за добро и не добро на вкус е различна, просто споделих какво лично аз няма да купя отново. На мен ми стига веднъж да се опаря, така че дори да е била една тарелка...
На пазара ни няма насипно гъби (не съм ходила отдавна, но и да е решил някой да продава, ще е една сергия, няма да има избор).

# 436
И на нашия пазар поне лятото няма насипни гъби. Иначе и за предпочитам по- дребните, едрите са ми гумени. Вземали сме от Лидл, съвсем добре са си били. От консерва не обичам изобщо, по- добре без гъби

# 437
  • София
Преди време гледах интервю с наш производител на гъби. Той обясни, че белите и големи са полски, а нашите имат по-лош търговски вид и са по-дребнички.
Намерх го.
https://bnt.bg/bg/a/trudno-li-e-da-otglezhdash-gbi-v-blgariya

# 438
  • Варна
Трайността на гъбите е 10 дни. Полските ги държат в склад с месеци. Опаковката трябва да е с дупчици, за да дишат гъбите. Така ги предлагат бг производителите. Предлаганите в Lidl и K-nd са с плесен, не с мицел. Ниската цена не оправдава лошото качество. Моя позната купи Кладница, без дата на производство от Lidl. Партида от миналата седмица.Изхвърли я, прочитайки етикета и отвратена от миризмата. На някои няма да навреди, но на други ще причини алергии и натравяне. Плесенясалите краставици и изгнили плодове в Lidl, с мицел ли са? 😄

# 439
  • София
Печурките не миришеха и не бяха никак потъмнели, затова рискувах да ги ядем все пак. ММ ги беше купил, нямаше как да се ходи пак на пазар, та... живи сме още, явно сме корави (или  късметлии) Grinning 

# 440
Сирене Дунавия в кутия.
Попитах за меко сирене и ме насочиха към Дунавия - пълна отврат! И сега съжалявам, че не си взех Президент от витрината...
Повече няма да експериментирам.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 11:16 от _Khaleesi_

# 441
  • София
Žatecky Hus бира. Не разбирам от бира, но вкусът е гаден или да кажем странен.

# 442
Веро Феъри с лимон. Кожата на ръцете ми стана толкова суха, че почти започна да се напуква до кръв. Знам, че много хора го харесват, но кожата ми не е свръх чувствителна по принцип, с Медикс, Фея, Ехо, дори с Елви (което струва едва 59 ст.) не съм имала такива проблеми. Не използвам кухненски ръкавици никога. И кожата ми в нормалното и състояние не е суха. Отне ми няколко дни да разбера защо кожата ми е в такова ужасно състояние...

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 14:31 от dolce miele

# 443

добре е бирата /естествено говоря за стъкло, не кен/, не е от нея.

# 444
  • София
Подкрепям,аз съм биропияч и има къде къде по-хубави. Супермегагига горчива е.

# 445
Мен затова ми харесва патешката (гъсошка) бира, не обичам сладки бири. А тази нагарча и е плътна, не е разредена сладка газирана водица. Бива, макар и може би една идея по-газирана ще е муцка.

# 446
Подкрепям,аз съм биропияч и има къде къде по-хубави. Супермегагига горчива е.
Наистина е гадна. Предпочитам дори ужасната Астика или Леденика...

# 447
Че точно това й е хубавото. Типичен чешки горчив лагер. Става си. Даже харесвам много стъклото аргус - още по-горчива е и няма никакъв сладък или спиртен послевкус.
Сравнявате абсолютно различен тип бира, което е въпрос на вкус.

# 448
Мъжа ми много я харесва. И кен и бутилка, и наливна на плажа. Казва, че чешките бири са по различни от немските.

# 449
  • София
Да, вероятно е до вкус. Аз харесвам вкуса на "Corona", а и е малка бутилка, че иначе няма изпиване. Може би затова Žatecky Hus направо ме шокира с горчивина.

Общи условия

Активация на акаунт