Какво повече НЯМА да купя - 17

• 87 553
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • оттам, откъдето започва България
Днес след обяд в Кауфланд, докато си купувам кайма, присъствах на отварянето на пакетите със свинското каре, което е на промоция 7,29 лв./кг тази седмица. Всяко парче е в отделна найлонова опаковка.
Парчетата свинско обаче са дълги около метър и затова се налагаше да ги разрязват на 2,  за да могат да ги поставят във витрината. Най-интересното, че вътрешността на месото бе нежно розова, какъвто бе цветът на месото и отвън.
Скрит текст:
това споделям във връзка с т.нар. пране на месото, което бе коментирано

# 481
Била наистина имат ужасно качество на топлата витрина. Взех си едни печени картофки, защото какво може да се обърка в едни картофи - ами оказаха се сурови и не ставаха за ядене. Повече нищо от витрината им. Само гледат да докарат нещата на външен вид.

# 482
Eдва ли в Австрия или Германия храната от топлата витрина на съответните вериги е с такова качество.

# 483
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Eдва ли в Австрия или Германия храната от топлата витрина на съответните вериги е с такова качество.
Най-вероятно се доближава повече, отколкото бихме искали да повярваме...
НО, винаги го има голямото НО.
В "белите" държави си знаят капацитета и не залагат на "спагети с 4 сирена", "пилешка кавърма", "броколи със сирене и сметана" и т.н. неподходящи манджи, за престои на минимум 62°С, за 12 часа...
Доколкото знам - предлагат се "огретен", "карофи с шунка и бекон", едни голи картофи и скара - 4 неща. А не "гурме" кухнята на Шеф Виктор Ангелов.

# 484
Според мен, много зависи и от работещите в съответния магазин. Преди Ковид кризата, понякога пазарувах от топлата витрина на Фантастикото в Скай сити. Случвало се е да взема много хубаво ястие (напр. въпросните картофи с кашкавал и бекон). Когато следващият път си ги напазарувах смело, изобщо не ставаха за ядене.

# 485
  • София
В Австрия не съм била скоро, но за Германия мога да отговоря - в Реве (Билла) няма топли витрини. Wink Поне в 10-тината магазини, в които съм влизала няма. И хлебчета, печени на място почти няма, а за асортимента им да не говорим. Закуски, печени на място също не се предлагат. Обикновено в предверието на магазина има външна пекарна, но цените не са като в супермаркет. Но в Германия магазините РЕВЕ са няколко вида. В най-големите (в Кьолн са само 4-5) не съм ходила. И в най-малките, които са по бензиностанциите не съм влизала.

# 486
  • София
Няма топли витрини и в другите вериги  в Герм. Само някакви нарязани салами и майонезени салати. Пред магазина понякога има камион с грил - пилета, наденички.

# 487
Нещо недолюбвам аз всички австрийски вериги в БГ. Отношението им и към персонал, и към клиенти е като към втора ръка хора. В Билла единственото, което може да ме накара да вляза са ваучерите на Rewe, които ни дават от работа. На доста малко места вървят и няма как.
И за да не съм съвсем по темата: избягвам да купувам яйца на фирма Колеви. Редовно са или с поне 1-2 счупени и/ или залепнали за пластмасата, съответно при опит да ги извадиш се чупят, а както са с наакани черупки, освен да ги изхвърлиш, няма друга опция.

# 488
Нещо недолюбвам аз всички австрийски вериги в БГ. Отношението им и към персонал, и към клиенти е като към втора ръка хора. В Билла единственото, което може да ме накара да вляза са ваучерите на Rewe, които ни дават от работа. На доста малко места вървят и няма как.
И за да не съм съвсем по темата: избягвам да купувам яйца на фирма Колеви. Редовно са или с поне 1-2 счупени и/ или залепнали за пластмасата, съответно при опит да ги извадиш се чупят, а както са с наакани черупки, освен да ги изхвърлиш, няма друга опция.

Не ги ли оглеждаш яйцата преди да ги сложиш в количката? Аз докато не намеря читаво изглеждащи яйца не купувам. Яйца от Кауфланд повече не купувам - един път не попаднах на яйца с хубав оранжев жълтък от там. Все някакви бледожълти.

# 489
Не се бях сетила да ги оглеждам и отдолу. Понякога се струпва народ и няма време за щателни огледи на място. Ноо, да вече повече внимавам.

# 490
  • София
То да ги огледа човек добре, ама има някои клиенти, които си избират яйца от различни опаковки и си правят свой микс. Възмутена съм.
Същата работа е с маслото- стискат, отварят отстрани, бъркат с пръст, ровят с нокът.

# 491
Топлите витрини на всички вериги са под всякаква критика. По-добре да ям филийка с олио, сол и червен пипер, отколкото да купя каквото и да било от там. Мой приятел се научи да готви доста добре точно заради тези витрини. Месец-два си купуваше храна от тях и накрая, както и яйца не си беше пържил, започна всичко да си прави сам. Нещо, което ме изумява обаче, е колко много хора пазаруват от въпросните витрини. Правило ми е впечатление, че някъде между 17:30 и 18:30 в БИЛЛА пред тях се вият огромни опашки.
Иначе, т. нар. "прясно" изпечен хляб е също една голяма заблуда, в която и аз до преди 2 години вярвах. Да, прясно е изпечен наистина, но заготовките са замразени полу-фабрикати, пълни с консерванти, които издържат супер дълго време. Фирмата, която ги доставя на веригите ( мисля, че се казва "Симид" ), доставя същите продукти примерно и в Белгия.

# 492
Представям си да се изхранваш цял месец само от топлите витрини, всеки ще се научи да готви.
Аз купувам по нещо, сигурно на 2 месеца, което ми е сложно да си приготвя вкъщи, напр. филе скумрия на скара или нещо подобно.

# 493
Купувам парче бисквитена торта от топлата витрина на Кауфланд, веднъж годишно. това е.

# 494
ще се учудите колко хора го правят, че и бая пари оставят. имам колежка на възраст без ангажименти - купува храна за себе си и мъжа си от тип тропс къща /която продава мега скъпи буламачи/. направо изумявам колко мързеливи хора има.

Общи условия

Активация на акаунт