ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 382
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • В средата на времето
За моето да кажа - със сигурност Първа АЕГ беше върха на постижението предвид бала му от матурите и факта, че влезе там на ем-найсто класиране. Моите разочарования идват от погрешните ми очаквания  - доста по-малко натоварено ми се струва сравнявайки с моите години в ЕГ, а и с ученето в други езикови гимназии.Не се преучват с 3 думи. И от ДО не съм особено доволна, пак защото са доста свободни и ненатоварени. Положително се изненадах от големия брой млади преподаватели, поне в подготвителен клас. Доволна съм от факта, че детето ми се чувства добре там, много добър клас са, добри и умни деца и най- вече от това, че синът ми ходеше с желание на училище.

# 646
Питанка, освен детето, друго не ми се е искало да сменям през изминалата година. Това е шега, разбира се. Почти. Нямахме много време за да се справим с предоставянето на изцяло обективна оценка. До края на първия срок се приспособявахме всички към новата среда - преподаватели, съученици, местоположение -  напълно ново. После стана, каквото стана, та моят съвет е да попиташ в деветокласна тема - там ще могат по - адекватен отговор да ти дадат. Успех!

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 21:41 от silver pearl

# 647
  • София
И аз мисля, че предвид ненормалната ситуация, оценката ни няма да е много обективна.

Izida, отчитай факта, че синът ти не учи непознат език. Догодина няма да му е толкова лежерно.

# 648
На същото мнение, както Перличката съм.
Първият срок беше за окопитване.
Вторият - ясно.
Но заради започналото по-късно ДО в паралелката на дъщеря ми, в началото след старта, заседнах до компютъра и слушах. Ще обобщя моите впечатления, а не тези на детето: прекрасни деца - интелигентни, премерени, възпитани. Естествено открояват се /по-малко от пръстите на ръката/ психопатично амбициозни деца, чиито аз-ове порят пространството и мярата на добрия тон, но това, май, е неизбежно във всеки социум. В един момент той игнорира или взема на прицел свръхамбициозния индивид, който, ако е интелигентен, е принудин да преоцени поведението си.
Учителите са /май/ само за тази година и въпросът с късмета стои.
Нашата учителка по немски ме изненада много приятно с две неща: прекрасно произношение /доближаващо се до автентично немско/, като обръща внимание и на децата върху изговора, и волско търпение. То не бяха номера от рода на "не ми работи микрофона", "не виждам текста, защото в момента компютърът се ъпдейтва", "изпратих на време домашното, проверете си пак в кутията", "аз Ви чувах, бях в час, не знам защо Вие не ме чувахте"..... С нищо не даде да се разбере, че подобни дребни хитрини я засягат. Отминаваше с величествено презрение. Търпение проявява и при объркване на децата. Изчаква, не дава думата на друг, подбутва и работи с конкретното дете, докато то схване къде бърка и какво следва да направи.
Литераторът, преподавателката по информационни технологии и тази по музика са прекрасни.
Математичката е проблемна, но пък ще им преподава само през тази година. Философът някъде се покри и непозната за децата учителка го замества. Причини не са обяснени. Там също е тегаво - скучно, сухо-абстрактно...
Такава е моята снимка от краткото "надничане през ключалката". Отчитам, че всеки от учителите допуска невидимо родителско присъствие и не е с автентичността от класната стая със затворена към коридора врата. Не съжаляваме за избора, бихме го повторили.
Плаши ме следващата година, когато предметите ще са на език, обемът - двоен /взема се материалът за 8-ми и 9-ти клас/, а децата ще следва да се ориентират в много разнородна материя.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 06:53 от Шарлот

# 649
  • София
Pitanka, нищо не мога да сравня с удоволствието на щерката от новото ѝ училище. Може да е и заради трудностите, през които преминахме. Най-важното е училището да е желано от детето. После всичко става лесно. Не ме разбирай погрешно. Не всичко е безоблачно, но преодоляването на препятствия си е предизвикателство и повод за двойна радост, когато успееш

# 650
  • София
... Естествено открояват се /по-малко от пръстите на ръката/ психопатично амбициозни деца, чиито аз-ове порят пространството и мярата на добрия тон, но това, май, е неизбежно във всеки социум. ...
Шарлот, разкошна си. Heart Eyes  Ако искам да тегля на някого една по-пиперлива, нали ще ми направиш  общественоприемлив превод?

# 651
Биен сюр! На Вашите услуги Simple Smile

# 652
И аз много я харесвам Шарлотка ... много яко представяне. Аз също си мисля, че си попаднахте на мястото .. за детенце говоря де... 😊

# 653
  • София
Филен данк, мон ами. Hug

# 654
  • София
Шарлот, не мога да се въздържа  да попитам... По-силно е от мен. Коя е тази страхотна дама по информационни, надявам се не визираш г-жа Лишкова.. Може да звучи грубо,  но не познавам дете/родител, който да е във възхита от нея. Sad Вероятно са свалили и при зайците в 8 клас някоя от дамите по математика/информатика -  г-жа Бонева или г-жа Василева.

# 655
  • София
На мене пък една приятелка ми разказваше за страхотна учителка по музика - Фрау Блау.
Имаше и някаква друга забавна история, но мисля беше с учителка по немски - един от осмите класове я посрещнал сутринта, като от телефон се виели трелите на Шушана. Е, тя реагирала хладнокръвно и им дала контролно - превод на Шушана на немски. Grinning

ПП: Страхотен пост на Шарлот по-горе! Някак ставам щастлива като чета такива текстове.

# 656
  • София
Ели да ти е живо и здраво порасналото момче!Да е целеустремено и успешно!

# 657
Шарлот, не мога да се въздържа  да попитам... По-силно е от мен. Коя е тази страхотна дама по информационни, надявам се не визираш г-жа Лишкова.. Може да звучи грубо,  но не познавам дете/родител, който да е във възхита от нея. Sad Вероятно са свалили и при зайците в 8 клас някоя от дамите по математика/информатика -  г-жа Бонева или г-жа Василева.
Бонева е. Беше им възложила да правят сайт. Младеж презентира любимия си писател - Стайнбек. И се започна еднин много интимен /не менторски/ разговор - за ползата от печатната книга, за бестселърните и класическите писатели, за страстта към четенето.....Така се изкушавах да й благодаря на тази жена. Правя го сега. Голяма беше! Забрави, че е в час по ИТ. Забрави даже, че е математик и се гмурна смело в литературата, споделяйки какво е чела скоро и какво иска да прочете.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 06:52 от Шарлот

# 658
Като казахте 9 клас...
Погледнах от любопитство програмата за 9 клас и ми прилоша съвсем в медицинския смисъл на думата. Понед - програмироне, АЕ, математика, история, физика, биология... Как се смила всичко това.. Имам чувството, че никога в живота си не съм била в 9 клас.

# 659
  • София
Шарлот, не мога да се въздържа  да попитам... По-силно е от мен. Коя е тази страхотна дама по информационни, надявам се не визираш г-жа Лишкова.. Може да звучи грубо,  но не познавам дете/родител, който да е във възхита от нея. Sad Вероятно са свалили и при зайците в 8 клас някоя от дамите по математика/информатика -  г-жа Бонева или г-жа Василева.
Бонева е. Беше им възложила да правят сайт. Младеж презентира любимия си писател - Стайнбек. И се започна еднин много интимен /не менторски/ разговор - за ползата от печатната книга, за бестселърните и класическите писатели, за страстта към четенето.....Така се изкушавах да й благодаря на тази жена. Правя го сега. Голяма беше! Забрави, че е в час по ИТ. Забрави даже, че е математик и се гмурна смело в литературата, споделяйки какво е чела скоро и какво иска да прочете.
Taка и предполагах Simple Smile
Скрит текст:
Бонева я харесвам във всяко едно отношение.  Първия ми досег с нея  беше в далечния вече 7 клас на малките. Тя в Милениум върна пробен на девойките като външни. Гони ме по  коридора на 104-то, за да ми даде няколко листа с решенията на всичките 24 задачи, за да могат да  видят онова, което са сгрешили. Раздаваше такива на всички явили се.  После близко дете беше при нея по мат и споделяше, че е много доволен  - обяснявала, изисквала, пращала задачи допълнителни. Голямата ми дъщеря в 11 и 12 клас  беше профил при нея в частта с информатиката, много я харесваше.  Близначките, макар и в същия профил, бяха при друг. Класът обаче беше разделен за занятията на две групи, предполагам и сега е така, така че тя дойде на последната родителска среща в 12 клас, за да пожелае просто на учениците 9не само на тези от нейната група) успех на матурите и после попътен вятър.
Ред, на госпожата по музика й викат така, защото винаги е облечена с поне един елемент в синьо, ако не е и изцяло. Децата наистина я харесват, на мен много пък ми харесва работата й с хора, слушала съм техни изпълнения и наистина се справят супер за училищен хор.

Общи условия

Активация на акаунт