ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 378
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
На госпожата по музика й викат така, защото винаги е облечена с поне един елемент в синьо, ако не е и изцяло. Децата наистина я харесват, на мен много пък ми харесва работата й с хора, слушала съм техни изпълнения и наистина се справят супер за училищен хор.[/spoiler]
[/quote]

Дали защото знае прозвището си, или в защита на стил, сега била със сини кичури в косата Simple Smile

# 661
  • София
2 в 1 може би, Шарлот. Simple Smile

# 662
  • Sofia
Знаете какво още означава блау на немски, та... чудех се защо само цвета коментирате Simple Smile

# 663
  • София
Знаете какво още означава блау на немски, та... чудех се защо само цвета коментирате Simple Smile
Другото е  все пак umgangssprachlich само, а и твърдо не важи за дамата. Wink
Скрит текст:
Между другото, това са сложили 12 клас на оградата:

Колкото и негативи да има гимназията (а тя несъмнено има като всички други), колкото и попадането на добър учител по един или друг предмет да е въпрос и на късмет, все пак явно си харесват децата училището и учителите. "Свих" снимката от мой абонат във Фейсбук, надявам се да не се сърди.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 10:21 от пенсионирана русалка

# 664
  • София
Привет. Колко прекрасно ми започна деня със снимката, която Русалка беше постнала. Това е есенцията, която е от особена важност за мен и признанието на децата ме просълзи.
Аз нямам наблюденията на Шарлот, а и след нейното описание моите ще бледнеят. За мен е важно, че детето е доволно от училището си, чувства се добре, има приятели и не съжалява за избора си.   Дали това е най-подходящото училище за нея, не мога да се наема да преценя на този етап и това биха били по-скоро мои субективни преценки, с които не искам да я обременявам.
Pitanka, пожелавам ви успех и нека детето ви попадне точно там, където ще се чувства най-щастливо.

# 665
  • Sofia
Благодаря, jenap! Благодаря на всички!

И пак да си кажа - за мен пък е удоволствие да отскачам при вас - ей, тъй, за ведринка!

# 666
Здравей, Pitanka. За ФЕГ - очакванията ми не се различават от реалността, но имай предвид, че не съм била екзалтирана спрямо която и да е гимназия. Приятни учители, възпитани деца, атмосфера на толерантност, засега. ДО е на ниво от ден първи, което мен ме учуди на фона на реалната организация в гимназията, която за някои неща куца. Като цяло, аз съм напълно удоволетворена. При дъщеря ми обаче имаше сблъсък на очаквания и реалност, но той мисля беше по отношение на гимназията като етап на съзряване, а не на конкретната гимназия като място и щеше да е спрямо което и да е друго училище.

# 667
Pitanka, зависи от желанието и мотивацията на детето за конкретно училище. За моето момиче ФЕГ беше точното място. Беше си нейният избор и е доволна. Децата са възпитани и умни, учителите са добри, класната по френски е истинско попадение. Има и къси клечки при учителите, но къде ли няма!
Русалка, снимката е страхотна! И мен ме зарадва, казва всичко.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 11:56 от Rady

# 668
  • В средата на времето
Страхотна снимка, браво на децата!

# 669
  • Там, където мечтите се сбъдват
Pitanka, само аз бях с огромни резерви дали това е училището на детето ми. Няма да споменавам колко пъти съм си казвала "Ето, днес го записваме!" и съм се разколебавала....Притеснението ми беше, че той беше много зле с английския, не е ходил по школи, а в 7 клас им водеше рускиня и знаех, че много надълбоко ще скочи....Доста хора ни съветваха да го запишем на курсове през лятото, с ММ решихме да му дадем една пълноценна почивка. Съветите, които ми дадоха мамите от вече деветокласната тема много ми помогнаха. С две думи "Подкрепа, трудно е!" Първата седмица се връщаше всеки ден с главоболие, не е лесно да потънеш сред английско говорящи, да виждаш как деца свободно си разговарят с учители, колко добронамерени са самите учители, да искаш и ти така да си говориш и да не можеш, и да започнеш от ниво В2, дет се вика стени да градиш, а основи да нямаш...В един момент се пречупваш и започваш, много работа, много, а в съчетание с интезивен спорт съвсем....В началото исках да подредим тренировките съобразно програмата му. ММ се намеси и предложи да ходи, когато е готов с нещата за училище....и елате да видите кога не беше готов, такава стегната програма си беше направил, че се чудех как издържа...ДО му даде глътка въздух, просто защото тренировките си ги правеше онлайн и ставаше в 7:30, не за друго:)
Сега на преден план стои изборът на втори език - френски или испански....Той самият е наясно, че в 9 и 10 клас е голямата цедка, но вече си научихме урока и големи планове на правим:)))
За езика работата е постоянна, нама да забравя учителката ми по френски, едно мило бабе във Френския културен институт, която все повтаряше "Чуждият език е като чуждо тяло за вашия роден. Последният всячески, ще се опитва да го отхвърли и затова трябва да се практикува всеки ден!"
Pitanka, няма случайни неща, животът е низ от уроци, така че бъди спокойна!

# 670
  • София
Pitanka, да споделя и аз за НТБГ. Това беше осъзнатият избор на дъщеря ми, а не "не си подредих желанията, както трябва и системата ме прати там или не ми стигна бала за друго". Ние с баща и друго искахме и имахме големи притеснения за НТБГ, но я оставихме тя да избира. Включително сама си избра специалност след като изчете от сайта на гимназията учебните планове на всички специалности. Приеха я на първото и желание - "Електронна търговия с английски език". Първата година учат интензивно езика като в езикова гимназия. За нея е добре, защото трудно и се отдават езиците и до 7 клас не успя да напредне кой знае колко по английски, че да почне друг език.

Много е щастлива в това училище. Навакса си пропуските по английски и много дръпна. Тази година учат само 2 специални предмети - Бизнес комуникации и Предприемачество. Много и е интересно, непрекъснато ме разпитва за разни неща (аз съм икономист), тези дни беше отворила да чете за пирамидата на Маслоу за човешките потребности. По информационни технологии учат как се правят сайтове, сега пак се е хванала да прави някакъв сайт, защото и е интересно. Имаха панаир на учебно-тренировъчните фирми в Интер Експо Център, където по-големите представяха своите фирми. Беше много въодушевена.

Децата са много свестни и възпитани. Таман успяха да се сработят и почнаха да излизат и да се събират и дойде извънредното положение. Към дистанционното обучение нямаме оплаквания.Тези дни си говорихме, че ако трябва да избира, пак ще избере същото.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 14:30 от Ян@

# 671
  • Sofia
Две приятелски деца имам в класа, изработил постера Wink

На мен ми е много интересно да чета какви са ви впечатленията от избраните училища. Ние с Izida какво лято изкарахме... Revolving Hearts А коя беше майката, дето ходеше с папката документи под мишница и чакаше мястото в ТУЕС, май спря да пише (не sculpture или както там беше никът, една друга майка - взеха единственото освободило се място).

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 15:56 от aniK

# 672
  • София
И аз скоро се бях сетила за нея. Май за НПМГ се бореше.
Накрая много се съмнявах, че е трол.

# 673
Две приятелски деца имам в класа, изработил постера Wink

На мен ми е много интересно да чета какви са ви впечатленията от избраните училища. Ние с Izida какво лято изкарахме... Revolving Hearts А коя беше майката, дето ходеше с папката документи под мишница и чакаше мястото в ТУЕС, май спря да пише (не sculpture или както там беше ника, една друга майка - взеха единственото освободило се място).

Ако не бъркам не е ли Cool Baby ... Нейният син  е в съседния клас .Много готина дама ,лично си писахме и говорихме по телефона за вълненията на нашите синове в ТУЕС. Иначе равносметката за първата година в новото училище е положителна.Това което искаше набора го получи.Засега всички сме доволни. Те си учат всички предмети - история,биология,физика,химия и тн..,така че няма отпускане.

# 674
Беше мама на момче, аз само това си спомням. Cool Baby  я има в списъците за родителски срещи от първите класирания. Освен да са сменили паралелката.
За НПМГ се бореше Скулптурата и чакаше някой да избяга от там към ТУЕС.

Общи условия

Активация на акаунт