Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 842
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз се връщам от преглед.
Вече сме 2.93 см, видях
ръчички и крачета. Heart Eyes

Записах час за БХС на 01.06, когато ще съм 13г.с.+3.

# 136
Момичета, как сте?

Вече съм 6+3 седмица и от три дни ми се гади по цял ден. 😐 Изпитвам отвращение от абсолютно всякаква храна.

Стремя се да мисля за хубави неща, като например дългоочаквания първи преглед, който е утре. Надявам се, че всичко ще е наред и ще чуем ❤️.

С пожелание за светъл ден, напук на мрачното време! 😊

# 137
Момичета, някой усеща ли от време на време една тежест долу? Като тъпа болка.Утре съм на преглед, ще попитам АГ,но да съм информирана предварително от вас.

# 138
Нямам търпение за първия ни преглед, който ще е на 08.05. Тогава ще съм към края на 6 г.с.. Сега съм в 6 +2 дена. Освен, че ми се спи и имам напрежение в гърдите + киселини от кафе , сладкиши, другите симптоми нямам. Много ми е притеснено за прегледа, как ли ще мине, дано чуем сърчицето!

# 139
Прекрасни,
Имам въпрос относно храненето- има ли храни, които изключихте от менюто си? Четох за суши, пастет, морски дарове и голяма част от рибите, пушени меса.
По принцип не съм фен на колбасите , но от една седмица много ми се хапва луканка или филе Елена 😆 И им се чудя доста.

# 140
Определени храни за сега не съм спирала, но и аз нямам навика да ям сурово освен салати. Спрях захарни, тестени и картофи и ориз, но това беше още края на януари. Покрай великден пробвах козунак, но много ми натежа и се върнах на режима си. Единственото, което ме предупредиха да избягвам са мента, джоджен, маточина, магданоз щото можели да причинят контракции.
От луканка и филе елена бих избрала второто. Все пак се предполага, че е чисто месо.

# 141
Аз утре съм на втори преглед, сега отново чакам за направление при личната.
Освен гаденето и повръщането днес усетих като леко смушване и опъване в яйчниците , което малко ме притесни . Някакво странно усещане все едно опъване имам и в матката и нз дали е нормално.  Утре съм рано ня лекар , но се притесних

# 142
Здравейте и аз се връщам от преглед .Докторката нищо не видя на 24 кръвния ми резултат беше 884 .Днес ми пусна пак да видим какво ще излезе .

# 143
Аз имам все по-рядко болки, но вече 2 сутрини час след ставане ми прилошава много и повръщам. Започна точно в 9+0 г.с. Не помня казах ли, че имам назначен БХС за 22 май 11+5 г.с., а преди това ще ходя и при друг лекар, който се надявам да следи бременността.
По темата с храните, проверявам дали шунката/филето са варени или печени, преди да ги купя, пушени не стават. Филе Елена е сурово сушено месо,не бих го яла.
rave,  аз бях на преглед в четвъртък (май сме близо с теб), но не се вгледаха и не ми показаха крачета и ръчички.. Хубаво, че си ги видяла!
*Теди*, в коя седмица си?

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 14:57 от Малага

# 144
Rave, браво за хубавите новини. Simple Smile
Може ли да споделиш с вагинален ехограф ли те гледаха и къде ще ходиш на БХС?
Поздрави.

# 145
  • София
Фифи - да, с вагинален.
Това ми е четвърти преглед и досега никога не са ме гледали с коремен ехограф.
Днес съм 9г.с.+3 и всичко се видя отчетливо.
Явно на това се дължи рязкото ми влошаване в последната седмица - не е лесно оформянето на крачета и ръчички и т.н. важни работи. Grinning
БХС ще правя в болница Надежда.

По темата с храните - вегетарианка съм от 13 г., така че с меса и колбаси проблем нямам. Grinning
Рибата и морските дарове не смятам да ги спирам, ако са пресни и добре приготвени, не виждам защо да не ги консумирам.

# 146
Последния ми цикъл беше 19-24 март .Трябваше да ми дойде към 15-16 април .След полужителен тест отидох на 24 .04нищо не се видя .Днес докторката пак нищо не видя притеснявам се да не е извънматочна .Нямам болки нямам зацапване .Гърдите много ме болят .

# 147
@rave, и аз съм от твоята партия, само че не хапвам и риба. Последните години станах голям фен на мидите в черупка, но май не са препоръчителни 🙄

П.С. Чудни ръчички и крачета 😍😍😍

# 148
  • София
теди, иди при друг лекар !

Ава, единствено миди не обичам.
Но виж - калмари, раци,
скариди, октоподи - лелелле умирам. Yum

# 149
Е бива ли така да говориш, сега ми се доядоха всичките тези вкусотии Smiley

теди, иди при друг лекар !

Ава, единствено миди не обичам.
Но виж - калмари, раци,