Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 826
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Момичета ще продължите ли да ходите на гел лак? Дали е вреден гел лака в ранна бременност?

И аз все още се чудя... Четох статии, в които не се препоръчва, както и такива, в които пише, че няма проблем 😐

# 121
  • Sofia
Момичета ще продължите ли да ходите на гел лак? Дали е вреден гел лака в ранна бременност?
Аз съм ходила с последните три бременности до последно. И на гел лак, и на кола маска

# 122
Не мисля че е проблем, знам само че по време на раждането трябва да нямаш лак или поне да е безцветен.

И аз все още се чудя... Четох статии, в които не се препоръчва, както и такива, в които пише, че няма проблем 😐

# 123
  • Sofia
Не мисля че е проблем, знам само че по време на раждането трябва да нямаш лак или поне да е безцветен.

И това вече не е така. Повечето жени раждат с маникюр. Питах последния път лекарката ми и тя каза, че това е отживелица. Думите и бяха точно, че ако по цвета на ноктите ми ще съди за състоянието ми, значи не си уважава професията 😁

# 124
Едно време по цвета на ноктите се е определяло  дали не пада сатурацията- побеляват,  а после посиняват.  Сега сатурацията се вижда на монитора. Наистина е отживелица. Сега само карат са си изрежеш маникюра,  ако е дълъг,  за да не одраскаш бебето.

# 125
До сега на мен не ми се е налагало,но миналата година моя позната преди да роди  я бяха предупредили за ноктите. От нея разбрах за това.
Едно време по цвета на ноктите се е определяло  дали не пада сатурацията- побеляват,  а после посиняват.  Сега сатурацията се вижда на монитора. Наистина е отживелица. Сега само карат са си изрежеш маникюра,  ако е дълъг,  за да не одраскаш бебето.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 20:48 от Iveta1234

# 126
  • Варна
Аз съм с гел и не смятам да го махам.
И аз знам, че може да си с маникюр при раждането. На една приятелка докторът й много се беше смял като го беше попитала, казал е, че това е отживелица. Било е така, но едно време

# 127
Аз съм ходила с последните три бременности до последно. И на гел лак, и на кола маска

Аз също ходя на гел лак и вече години на кола маска на триъгълника. Но сега малко ме е страх

# 128
  • Sofia

Аз също ходя на гел лак и вече години на кола маска на триъгълника. Но сега малко ме е страх
Аз даже като усетя, че започва раждането, минавам през салона ( на пет минути от нас е), оправям се и отивам в болницата 😅

# 129
Жанинче, сериозно говориш нали? 😁
И моята козметичка имаше такъв случай, но мен все ми е на премисъл и като стана 100кг как ще е ..

# 130
Аз съм маникюрист и мисля да си нося гел лака до последно. Само като вляза в 9тия месец мисля да го махна, за всеки случай. По принцип нокътните плочки са съставени от мъртви клетки и според мен количеството вредни съставки, които могат да стигнат до моят или на бебето организма, е незначително.

Преди няколко месеца ми правиха скалпелна конизация и никой не ми каза да си махам лака преди операцията.

# 131
  • Sofia
Жанинче, сериозно говориш нали? 😁
И моята козметичка имаше такъв случай, но мен все ми е на премисъл и като стана 100кг как ще е ..
Съвсем сериозно Simple Smile това е било като усетя, че стават регулярни контракциите, но все още са на 10-15 Мин..

# 132
Едно време по цвета на ноктите се е определяло  дали не пада сатурацията- побеляват,  а после посиняват.  Сега сатурацията се вижда на монитора. Наистина е отживелица. Сега само карат са си изрежеш маникюра,  ако е дълъг,  за да не одраскаш бебето.

А сега го гледаме, ако не вярваме на апаратурата. Няма лекар, който да си вярва на мониторите на 100 процента! Плюс това когато няма хубав контакт между пулсоксиметъра и нокътната плочка, не отчита правилно. Лакът поне на един пръст трябва да е свален.

# 133
Момичета, има ли някоя от вас със сенна хрема и дали сте обсъдили с лекарите си може ли да се приема нещо. Аз пия Моманос по принцип и много ми помага, но все още не съм била на преглед и се чудя....

# 134
Момичета, има ли някоя от вас със сенна хрема и дали сте обсъдили с лекарите си може ли да се приема нещо. Аз пия Моманос по принцип и много ми помага, но все още не съм била на преглед и се чудя....
Вчера чух да го рекламират по едно на ден,не го знам,не е ли силно? Аз взимам ринитал,въпреки че е хомеопатия гледам да е по- рядко и само когато ме раздразни носа. Не съм питала обаче. То трябва да си записване въпросите вече.
Аз не смея да се обадя на джипито. Трябва да взема направление и да си намеря лекар за ЖК, ама не мога да реша кой. Тя ще ми препоръча в ДКЦ-то, там местните,но аз не искам да се вра в коридорите на ДКЦ.
А пък и какво да и кажа искам направление за ЖК,то не трябва ли първо направление за преглед и самия АГ да каже да се даде после за ЖК. Като не съм ходила вече трета седмица на лекар, имам чувството,че нещо не е наред. Луда работа. Ще взема наистина да ида първо на преглед, че да се успокоя.

Общи условия

Активация на акаунт