Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 177
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Момичета имате ли все още болки в корема? В 5г.с + 4 дни съм. Дали е от газове, дали от разтягане на матката, не знам. На вас минаха ли ви вече или има още дърпане?

Аз имах много подут корем и газове в 6та седмица. В момента съм 8г.с + 6 и го нямам вече този проблем. Ям си нормално и нямам никакви болки. Надявам се че така ще бъде и за напред. Усещам че корема е подут само когато си
закопчавам дънките и май скоро ще почна да си нося тези за бременни 😅

# 76
Ох, аз съм в 9 г.с + 3 дни и съм страшно подута още от самото начало съм така. И нови дънки се наложи да купувам. Ужасно е. Сутрин, когато се събудя ми е малък коремът, но след това.... Докито каза да пия малко вода, но нещо ми е странно, понеже знам, че се пият повече течности. Придърпването ми вече спря, но до миналата седмица си го имах.

# 77
И аз продължавам да  имам силни болки 2-3 пъти в денонощието. Днес бях на трети преглед в 8+4, планирахме БХС след 3 седмици. Смениха ми но-шпа с Алеракт, спирам АП, намалявам постепенно прогестерона. Следващата седмица ще обсъждам с генетик неинвазивни тестове, и ще споделя информация. Аз бих искала да направя такъв, обхващащ всички хромозоми (варират между 2000 и 2500 лв)

# 78
И аз продължавам да  имам силни болки 2-3 пъти в денонощието. Днес бях на трети преглед в 8+4, планирахме БХС след 3 седмици. Смениха ми но-шпа с Алеракт, спирам АП, намалявам постепенно прогестерона. Следващата седмица ще обсъждам с генетик неинвазивни тестове, и ще споделя информация. Аз бих искала да направя такъв, обхващащ всички хромозоми (варират между 2000 и 2500 лв)
Пренатест имат намаление през уикенда с 10%. И тестът пада малко по 2000 лв. Аз съм се ориентирала към него.

# 79
Здравейте, след две по спокойни седмици, пак получих зацапване кафеникаво но доста по силно. Тъй като гинеколога ми е извън града ми, не ме прегледа, а по телефона ми увеличи утрогестана на три пъти по две. Някой пил ли е толкова много, дали има полза?Почти веднага спря кървене то, но усещам тъпа болки в яйчниците. Реално нямам въпрос, просто ми иска някой да ми каже, че може да се нареди всичко☺️☺️

# 80
MagitoIv, приемаш ли кръворазреждащи? Имаш ли тромбофилия? За това трябва да се внимава при високи дози прогестерон, но пък той е важен да запази бременността. Аз слагам кринон 80 мг. + 4 т. Дуфастон. Утрогестана колко мг е?

# 81
MagitoIv, приемаш ли кръворазреждащи? Имаш ли тромбофилия? За това трябва да се внимава при високи дози прогестерон, но пък той е важен да запази бременността. Аз слагам кринон 80 мг. + 4 т. Дуфастон. Утрогестана колко мг е?
100мг, не приемам нищо друго освен утрогестана и фолиевата киселина. Това че спря зацапване то, добре ли е, знам че няма как да знаете дали не е станало нещо лошо, но все пак да е добър признак или не може да се каже...

# 82
Щом е спряло, винаги е добър знак. 600 мг е доста, за колко време ти е изписано? Ако не знаеш, обади се и попитай.

# 83
Странно да пиеш малко вода... то организма складира при липса на вода,а и кожата се хидратира при приема й и не само това. Метаболизъм, а и идват жеги и ти най много да се дехидратираш. Особено ако повръщаш трябва да пиеш вода.
Ох, аз съм в 9 г.с + 3 дни и съм страшно подута още от самото начало съм така. И нови дънки се наложи да купувам. Ужасно е. Сутрин, когато се събудя ми е малък коремът, но след това.... Докито каза да пия малко вода, но нещо ми е странно, понеже знам, че се пият повече течности. Придърпването ми вече спря, но до миналата седмица си го имах.

# 84
Магитолв,  др Цветков ми е назначил 2х3 утрогестан от 100мг И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО през устата. Той смята че щом има кървене трябва да се приема системно. Аз също смятам че това е правилно, защото като си го слагаме вагинално,  няма как да си го набутаме в матката, а и изтича. Допълнително и дуфастон взимам.

# 85
Да... Аз продължавам да си пия, колкото ми се пие. Доста странно ми се стори и не на мяст.

Странно да пиеш малко вода... то организма складира при липса на вода,а и кожата се хидратира при приема й и не само това. Метаболизъм, а и идват жеги и ти най много да се дехидратираш. Особено ако повръщаш трябва да пиеш вода.

# 86
Здравейте отново,мами,

Вече съм в 5гс+5
От 1 седмица имам голямо гадене,2-3 пъти повърнах. Имам гадене като се събудя,най-много от привечер до почти цяла нощ.
Как се справяте с гаденето?
Имам непоносимост към която и да е храна. Тези храни - мляко,айряна,препечени филийки със сирене и ябълка ме оправят. Едвам пия вода,трябва ли да сложа лимон вътре?
3в1 не пия от седмица,услажда ми се,преди много го пиех.

Поздрави ♡

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 12:15 от Forever_smile

# 87
Здравейте отново,мами,

Вече съм в 5гс+5
От 1 седмица имам голямо гадене,2-3 пъти повърнах. Имам гадене като се събудя,най-много от привечер до почти цяла нощ.
Как се справяте с гасенето?
Имам непоносимост към която и да е храна. Тези храни - мляко,айряна,препечени филийки със сирене и ябълка ме оправят. Едвам пия вода,трябва ли да сложа лимон вътре?
3в1 не пия от седмица,услажда ми се,преди много го пиех.

Поздрави ♡

Здравей, на мен докторката ми изписа едни хапчета, но май не помагат особено. При мен в началото беше ужасно гадене, повръщане, горчив вкус, но като че ли започна леко да преминава. Мисля че най-добрия лек е времето. Аз ядях предимно печени филии, а сега ям почти всичко.  Стиска  зъби и това ще мине. Знам че е ужасно. ❤❤❤

# 88
Здравейте да ви питам получавате ли зацапване след секс .Мъжо днес е рожденник и реших да му дам подаръка сутринта .И сега като се изтрих ми прокървя .Сутринта нямах не съм вдигала тежко .Нямам болки чак в понеделник съм на преглед .

# 89
  • Sofia
Здравейте да ви питам получавате ли зацапване след секс .Мъжо днес е рожденник и реших да му дам подаръка сутринта .И сега като се изтрих ми прокървя .Сутринта нямах не съм вдигала тежко .Нямам болки чак в понеделник съм на преглед .
Възможно е, получавала съм. Сега лигавиците са много кръвоснабдени и от триенето се случва. Ако е оскъдно - няма проблем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт