Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 553
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря за съветите. Засега нищо не дава резултат, ще видя утре сутринта. 
Знаете ли дали е позволено да се яде ленено семе при бременност? Четох че е мнг полезно за запек.
При мен при недостиг на магнезий ме хваща запек. Попитай лекарят ти.
Иначе бих ти препоръчала:
- много много много много вода
- сутрин на гладно 1 с.л. Зехтин
- аз понякога закусвам овесени ядки и определено ми помагат. Добавям сирене, масло и малко шарена сил или банан докато се варят и после може ягоди
- правя си спаначена палачинка с ленено семе смляно.
- чувала съм че накисват сушени кайсии и/или сливи от предишната нощ и на сутринта се изяждат.
- броколи; фасул; леща; пресни плодове и зеленчуци. Все храни които не причиняват запек.
Аз съм в 10та седмица и да чукна на дърво вече се чувствам много по-добре. Опитвам се да се върна към нормалният си хранителен режим.
Някой беше писал за спането по корем. Аз не се чувствам комфортно когато лежа по корем, но предполагам че се дължи по-скоро на факта че съм все още мега подута. Корема ми се подува много...1 ден си направих експеримент: изпих 3,5-4л вода за целият ден, а за вечеря пъпеш и ягоди. На другият ден -1 кг и корема ми беше на половина. Естествено на обяд всичко отиде подяволите 😂😂

# 511
Деси, за главоболието много добре действа една "грейка " от аптеката за 4,5лв, пълниш я с вода почти пред завиране и си я слагаш под главата.  Веднага ще ти отпусне главоболието.

# 512
Здравейте, мами!  Включвам се и аз при вас, в трепетно очакване и притеснение. Номер 3 е на път, термин 9 декември, корона бебе от седене вкъщи Simple Smile Малко ме е страх, големите са на 10 и 8 ще станат на есен, аз съм на 38 и повечето казват че вече е късно за бебе. В Германия съм, има ли и други тук? Връщам се да ви чета, бъдете здрави!

# 513
  • София
Момичета, бях на преглед днес.

Всичко е наред, мъничето е 6 см. Green Heart
Казах на док за болките и за крампите в краката... Изписа ми Магнерот 2х2.

Пак си направих устата да спирам Утрогестан-а, ама тц... Поне до БХС каза да го продължа. Confused
Сърбежът и зачервяването обаче усещам, че се завръщат... Така че май ще си взема Кринон гел.

Това е засега, много съм щастлива. Relaxed
Сега чакам БХС...

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 18:11 от rave

# 514
Здравейте, мами!  Включвам се и аз при вас, в трепетно очакване и притеснение. Номер 3 е на път, термин 9 декември, корона бебе от седене вкъщи Simple Smile Малко ме е страх, големите са на 10 и 8 ще станат на есен, аз съм на 38 и повечето казват че вече е късно за бебе. В Германия съм, има ли и други тук? Връщам се да ви чета, бъдете здрави!
Яяяяя тук имаме с големи на 21,18 на 14 е моята,и аз съм на 38. Никакво значение нямат годините щом го желаеш. Има някои момичета и до 40 не успяват и след 40 се борят за бебе. Радвай се!

Тези капки за алергията ги почнах от снощи ама са отврат.В гърлото ми седи горчиво от тях и ме карат да кихам.И да се духам,тъй като отбъбват.Не е като да си пръснеш Авамис и да дишаш. Незнам какво ще правим с тез алергии....
Рейв по колко ти е утрогестана? Аз довечера го пия за последно и си продължавам отдолу сутрин две,вечер ще слагам едно. Сама си го намалям....ама ми писна.Дано нямам проблеми.На 28 съм на БХС и фетална. Чак до тогава ще съм в неведение дали е наред всичко.Понеже сутрин и през деня ми няма почти никакви симптоми.Само вечер дето ставам до тоалетна.Лал да не го мислиш.Дано всичко е наред.Нямам болки,нищо,само кихам,това ме мъчи най- много и се уморявам и ми се лежи повече.

# 515
https://има ли мами с разширени вени, наплашиха ме че е много опасно и страшно. Не доктора, а родата....Тук ми изписаха едни инжекции, тип хепарин и да си ги бия до 16 г.с. Не ме болят краката, не отичат, чувствам се добре. А как мога да позная ако имам крампи, това беше май все едно ти се схваща крака?

# 516
  • София
маминка, добре дошла ! Flowers Hibiscus
Да, точно като схващане е. При мен изтръпва от глезена надолу всичко и трае до 1 мин.

изгубен, 2х3 ми е дозата.
Имам още няколко останали и мисля да си купя Кринон гел, защото пак става зле положението - пари, сърби. Confounded
Обясни ми, че на БХС ще се види дали плацентацията е добра и тогава да се спре.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 18:30 от rave

# 517
Добре дошли на новите момичета! 🌷

Последна редакция: сб, 23 май 2020, 09:40 от SilviaP

# 518
И аз да се отчета - днес бях на вторичен преглед, за да чуем по-добре сърчицето. Всичко е наред, 160 удара в минута, 1,7 см, отговаря на 8 с. 1 ден, макар по календар да съм 8 с. 5 дни.

На 8-ми юни съм на БХС. 😊

Как се чувствате вие? ❤️

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 22:28 от AvaBaby

# 519
  • Варна
maminka_yoan. Аз съм във Варна, но съм в сходно на твоето положение. Имаме момчета на 10 и 8, аз съм на 36. Определено се шашнах от двете чертички, но се "надъхах" от темата за Многоденти майки 😁
Утре съм на преглед и силно се надявам да видя сърчицето, че да кажем на батковците. Аз съм с термин 31.12 и явно беше рано преди две седмици.
Много съжалявам за загубата на момичетата!
Разказите им ми показват още една причина, за която да се чувствам благословена!
Относно ходенето до тоалетна, аз си правя смес от сусамов и лешников тахан с малко ленено брашно и мед. Забърквам си го в буркан и сутрин си взимам по лъжица. Има вкус на течен шоколад и халва 😁.
Бъдете здрави бъдещи мамчета!

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 22:54 от gpanova

# 520
Здравейте и от мен. На 36 г съм и това ще ми е второ раждане. Терминът ми е на 16ти декември. Имам син на 14. С него не усетих, че съм бременна. Сега положението е коренно различно. 1 месец пих нош па тъй като имах болки. От една седмица не го пия, но започна да ми се подува стомахът, след което пих дуфалакс. Сега от време на време ми се гади. Имам и киселини. Силно се надявам този АД да свърши в третия месец.
Много здраве и усмивки от мен   Simple Smile

# 521
Здравейте , момичета ! Някои от вас сигурно ме помнят , записах се още в първата тема . Чакаме номер 3 , с термин 12.12.20 Г . Не съм писала дълго време , защото точно седмица след моя тест , получих ужасна новина за здравето на баща ми . За да не ви натоварвам , няма да изпадам в подробности . Само ще кажа , че ме чакат трудни моменти и много се притеснявам дали с бебето всичко ще е наред . За сега е ок , но малко ме тревожи пулса , който миналата седмица беше 180 , днес в 10 и 6 дни е 171 . АГ казва , че е в Горна граница . Как са вашите ?

# 522
Зa сега е ок , но малко ме тревожи пулса , който миналата седмица беше 180 , днес в 10 и 6 дни е 171 . АГ казва , че е в Горна граница . Как са вашите ?
168 беше. Каза, че до към 170 е нормално.
Не се тревожи, мила. Всичко с бебо ще е наред. Сигурна съм, че и баща ти силно иска внучето да е добре. Давай си сила. С теб сме.

# 523
Благодаря , Хепи ❤

# 524
  • Sofia
Здравейте , момичета ! Някои от вас сигурно ме помнят , записах се още в първата тема . Чакаме номер 3 , с термин 12.12.20 Г . Не съм писала дълго време , защото точно седмица след моя тест , получих ужасна новина за здравето на баща ми . За да не ви натоварвам , няма да изпадам в подробности . Само ще кажа , че ме чакат трудни моменти и много се притеснявам дали с бебето всичко ще е наред . За сега е ок , но малко ме тревожи пулса , който миналата седмица беше 180 , днес в 10 и 6 дни е 171 . АГ казва , че е в Горна граница . Как са вашите ?
На скрининга беше 169 или 170 при мен

Общи условия

Активация на акаунт