Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 586
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Изгубен, аз пия утрогестан през устата. Замайва много и повишава чувството за гадене.......като космонавт със стомашно-чревна инфекция се чувствам. То вече толкова ми е гадно и кофти от всичко,  че започвам да претръпвам.
Щастието ми днес бе, че отвориха фитнеса.  Хора, като влязох в залата такова блаженство се разля в мен, сякаш диазепам ми биха.  Това там ми действа като психотерапия.....само усмихнати, здрави хора, с отношение към храната и телата си. Ох, стопли ми се душата.  Потренирах и сега ще заспя блаженно.

# 496
Изгубен, аз пия утрогестан през устата. Замайва много и повишава чувството за гадене.......като космонавт със стомашно-чревна инфекция се чувствам. То вече толкова ми е гадно и кофти от всичко,  че започвам да претръпвам.
Щастието ми днес бе, че отвориха фитнеса.  Хора, като влязох в залата такова блаженство се разля в мен, сякаш диазепам ми биха.  Това там ми действа като психотерапия.....само усмихнати, здрави хора, с отношение към храната и телата си. Ох, стопли ми се душата.  Потренирах и сега ще заспя блаженно.
Преглътнах го със сок.Дано издържа три дни.Незнам защо го пиете, като може вагинално и няма такива реакции....Мислех си и да отлагам още, ама то стана месец два с гъби, май не е добре. По- нататък пак ще имам,то се знае.Вечно съм гъбясала, ама такова чудо като след утрогестан не е било,явно има и реакция от него и от самата бременност от хормони...надявам се да го намалям вече. Сега пих едно. Абсурд да пия две. Даже си мислех не може ли вместо него три вечери да пия дуфастон. Ама не питах. Дано нямам реакции, че само ми липсва и гадене.
 Какво можеш да тренираш във фитнес на този етап,аз освен леко ходене на пътека друго не се сещам? Даже като направя разходка с кучето и се изморявам. Иначе за редовно трениращ човек, явно си е щастие да се завърне в свои води. Аз гледам да лежа повече. Какви тренировки?
Лека нощ Wink

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 22:36 от изгубен

# 497
  • София
Утрогестан-а при вагинална употреба често прави алергични реакции, защото съдържа кокосово масло... бях писала.
При мен се появи такава и заради нея + гъбички, започнах да го пия.
Издържах няколко дни, постоянно бях като надрусана, не ядях нищо и не можех да се вдигна от леглото.
Има хора, дето не усещат такива ефекти, ама май са рядкост.

Сега пак го слагам вагинално, засега няма сърбеж и т.н... Или поне не силен като преди.
И аз вече нямам търпение да го спра, драйфа ми се само като погледна хапчетата.
Утрогестан-а може да се замени с Кринон гел. Той се слага по веднъж, вечер.

изгубен, ще издържиш три дни. Аз го пиех 3х2, защото вагиналната доза ми беше 2х3.
Няма как, крайно време беше да вземеш мерки за гъбичките. Hands Plus1

скруби, извинявай, ама ти
колко си висока - кой размер
рокля си взе ?
Мнооого ми е трудно така като не може да се мери, дрехите за бременни оня път не знам как ги нацелих. Rolling Eyes

Аз на фитнес не ходя, ама си мисля за йога или водна гимнастика... Доколкото знам за йогата е хубаво да мине 12 г.с.
Някой да препоръча място ? Nerd

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 01:14 от rave

# 498
  • Sofia
Скруби, ще споделиш ли какви упражнения правиш?

# 499
Момичета,имам алергия към наближаващият сезон.
Кихам откакто се събуждам до поне обяд. Нетърпимо е...
Разбрах, че не мога да пия алергозан и зодак както навремето, нито не мога да се мажа с алергозан... Какво бихте ми препоръчили?

# 500
Лежа в леглото и се гърча и рева от болка. Правя жлъчна криза. Към 6.30 се събудих от болка. Изпих 2 ношпа, но не помогнаха. Вече е 8.30...

# 501
Във фитнеса правя силово горна част на тялото- гръб, гърди,рамо и ръце....естествено тежестта е на половина от преди забременяване.  Примерно снощи за гръб правих вертикален скрипец и гребане на машина, за гърди - избутване от седеж пак на машина и флайс, малко гири за бицепс и трицепс.  За долна част на тялото просто въртя кростренажора 15 мин., което много добре ми помпа бедрата, но сега въртя на най-ниска степен. Абе правя нещо, колкото да не се отпусна за тези 9 месеца. Момичета,  ако преди бременността не сте спортували активно, сега не е момента да започвате. За неспортуващи е добре просто една йога,  да растегнете контрактиралите мускули,  особено тези на гърба и кръста
Rave, аз съм 165 см и 61 килограма и от роклите на ЛИДЛ взех 38 размер.....не ми е вталена,  даже е една идея по широка за моя вкус, но съпругът ми много я хареса.
Fillme,  веднага в спешното, защото  силната болка може да ти докара контракции.

# 502
Разбрах, че не мога да пия алергозан и зодак както навремето, нито не мога да се мажа с алергозан... Какво бихте ми препоръчили?
И аз съм така. Трябва два месеца преди сезона да се приема, ама аз сега го почнах-Ринитал. Но не помага много много. Ама и аз от ден до пладне го пия. Два дни не съм го взимала. Днес ще купувам един спрей препоръчан от АГ за алергия вчера го писах. Ще пиша отзиви веднага . Норивент се казва.В аптеки Марешки е на 25 лв. https://apteka.framar.bg/30025740/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B2 … -20-%D0%BC%D0%BB-

# 503
Момичета,  имам мигрената от години и по принцип пия силни обезболяващи,  ако ме боли главата.  От снощи съм с ужасно главоболие и разбира се няма как да пия традиционните си обезболяващи в момента.  Ако някой има опит с някакви бабини рецепти против главоболие, много моля да ги сподели. Confused

# 504
Вече 3 ден нищо не помага с ходенето до WC , страшно ми е тежко , не мога за погледна храна... мисля да купя фрутилакс и свещички ева кю,  ако не подейства сиропа.. Някоя ползвала ли е? Четох от стари теми , че стават за бременни.. реве ми се вече честно ви казвам

# 505
Здравей,

Благодаря ти за отговора.
Знам го,въобще не ми помага,доста ми е слабо... не знам как ще изтърпя до септември с киханато Sad

И аз съм така. Трябва два месеца преди сезона да се приема, ама аз сега го почнах-Ринитал. Но не помага много много. Ама и аз от ден до пладне го пия. Два дни не съм го взимала. Днес ще купувам един спрей препоръчан от АГ за алергия вчера го писах. Ще пиша отзиви веднага . Норивент се казва.В аптеки Марешки е на 25 лв. https://apteka.framar.bg/30025740/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B2 … -20-%D0%BC%D0%BB-

# 506
Онзи ден една гинеколожка каза, че мога да пия Лактулоза за запек. А иначе на мен ми помага зеленица, чорбата от киселото зеле.
Вече 3 ден нищо не помага с ходенето до WC , страшно ми е тежко , не мога за погледна храна... мисля да купя фрутилакс и свещички ева кю,  ако не подейства сиропа.. Някоя ползвала ли е? Четох от стари теми , че стават за бременни.. реве ми се вече честно ви казвам

# 507

Аз съм от хората, които винаги са отделяли особено внимание на ритуала със сутрешната тоалетна, защото иначе денят ми е крив и много добре те разбирам.

За щастие сега също почти нямам пропуснат ден, като изключим дните, в които по някаква причина ритуалът не може да бъде изпълнен.

А именно: чаша топла вода (смесвам малко гореща с вода на стайна температура), последвана от чаша кафе, като си отделям спокойно време около 30-40 мин. за изпиването им. Използвам времето на ритуала да чета, да разглеждам дрехи и т.н. Преди в чашата с вода изтисквах лимон и мед. Също е добра комбинация. 😊

Би разбрала колко е важно за мен, ако споделя, че преди ставах в около 5:30 сутринта, за да имам време за водата, кафето, тоалетната, бягането, къпането... И в 8:30 бях вече на бюрото. Сега е с една идея по-лесно без бягането 😁.

Дано успея да помогна ❤️

# 508
Благодаря за съветите. Засега нищо не дава резултат, ще видя утре сутринта. 
Знаете ли дали е позволено да се яде ленено семе при бременност? Четох че е мнг полезно за запек.

# 509
Благодаря за съветите. Засега нищо не дава резултат, ще видя утре сутринта. 
Знаете ли дали е позволено да се яде ленено семе при бременност? Четох че е мнг полезно за запек.
От веднъж последствия няма да има, но за всекидневна употреба с тия фитоестрогени в него не бих посмяла. Иначе крайния вариант - клизма.

Общи условия

Активация на акаунт