ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 20 730
  • 784
  •   1
Отговори
# 165
Охооо, от третия месец свекървата е замрънкала, че детето е гладно и трябва да почна да давам сокче и да захранвам. Иначе горкото дете, все му беше студено, навън лятото 40 градуса, а аз не съм й сложила шапка и чорапи. Тц тц...

# 166
Петя, къде беше изразен обрива?

Петя колко са неутрофилите- като процент от левкоцитите и като абсолютно число? Важно е референтите стойности да са за бебе на неговата възраст, защото се различават от тези за възрастните.

Ето това са. Казаха ми че са референтни стойности за бебе. 🙄
Още има. Първо беше на крака, после на рамото сега има на ръката.
Тези са му от крачето, като изсветлеят остава грапавина и си стоят така.

# 167
  • WonderLand
Хм, никой не си е позволил да ме критикува в лицето, зад гърба ми може и да говорят нещо. Иначе и без друго рядко се виждаме, та гледат да му се порадват. Виж изумени погледи заради родителските ми решения определено има, питали да ме кое как, защо и т. н., но критики не съм отнасяла. Само майка ми има нужда да дава не поискани съвети по телефона, ама те са неща от сорта "Ако дужа вятър ми сложи шапка", "ако пипа мръсотии му измий ръцете" ама какво да я правя, такава си е.

# 168
  • София
Здравейте!
Не ме критикуват за щастие, то с тази изолация и да искат, няма как...
Да ви питам може би по- рано сте коментирали, но тези от вас захранили с готови пюрета рибни, цяло ли дадохте първия път?
Количеството риба е 12% за 190гр.

# 169
Милото детенце...желая скоро да мине!

Относно критиките свекърва ми е доста далеч, но като се роди и така в нормални разговори по телефона от рода на как сте, какво правите, а аз - добре сме къпах бебето (вечер) на 2 3 пъти получавах отговор"Аааа, ама как така вечер не е хубаво да се къпе" - според някакви техни суеверия и разни такива, аз на всяко нейно такова изказване казвах, че аз така преценявам и това спря..  после дойде ред на една леля на мъжа ми, която е тук в истанбул и няколко пъти се виждахм,тя незнае турски и все казва на дъщеря си да ме пита какво давам на детето да яде и защо е ТОЛКОВА СЛАБО. Те по толкова много деца раждали и давали всичко на бебетата от рано (явно като имат по 5/6 деца това ги прави специалистки 🤣) казах и, че държа детето гладно и нищо не яде и я питах нейните синове на по 20 и кусур години като са слаби това значи ли, че 20+ години ги държи гладни. Повече нищо не каза, чак се обадила на свекърва ми да разкаже колко е слабо горкото дете 😀. Не им се впечатлявам, не им и мълча, тъй като смятам че такива опити за вменяване на вина и изобщо такива непоискани коментари трябва да се пресичат. Да, един път да каже добре, ще се направя, че не съм чула ама за 5 часа през 5 мин да ме гледа критично и да пита какво давам да яде, както и да прави опити да дава на детето неща, които не яде просто няма как да стане. Като цяло не искам да ги виджам особено, за съжаление понякога се налага. Мъжа ми е на абсолютно същото мнение и знае, че са непросветени (разбирайте даване на ядене със сол, с подправки, кисело мляко, даване на парченца вафлички и шоколадови бонбонки, такива глутен-млутен, въвеждане на храни за тях не съществуват) смятат, че стане ли на 4 5 месеца може всичко да яде...буквално всичко. 
Та така, весело е при нас, само за хора със нерви като корабни въжета 🤣.

# 170
И при мен така - за ядене, гледане, обличане, за всичко. В някои се вслушвам,в други не. За рибните - аз до вчера давах - избрах да давам 50 гр. Първия ден, втория 70, ден почивка, след това още два дни по 60 гр. Аз захранвах с гербер сьомга с домат. Много ме беше страх от рибата, затова толкова предпазливо. При мен беше 8% на 100 грама съдържание.

# 171
Здравейте!
Не ме критикуват за щастие, то с тази изолация и да искат, няма как...
Да ви питам може би по- рано сте коментирали, но тези от вас захранили с готови пюрета рибни, цяло ли дадохте първия път?
Количеството риба е 12% за 190гр.
Аз дадох цяло преди около 3 седмици.Един път на 7-8 дена давам по едно бурканче.

# 172
  • София
Дадох цяло преди два месеца.
Забележки никой не ми прави, само казват любезно едно време как са си гледали те децата и как на баба си (свекървата, която даже не е рожденна майка нми ММ) са казвали Мама Едикоя си. Съответно аз казах, че майка съм само аз и само мен ще нарича така. Но и тя жената не смее много да се бъка, че ММ бая я кастри.

# 173
Направо до гуша ми беше дошло от непоискани съвети и мнения. За захранването, гимнастиката, за каквото ви дойде на ум. Зъбенето от моя страна нямаше ефект. GrinningПо време на извънредното положение си починах доста в това отношение.

# 174
И на мен понякога ми дават съвети. Сега на дневен ред е това, че трябвало да спирам да кърмя през деня. Да си ядял храната и само вечер да съм кърмела Scream  До някъде съм склонна да се съглася, но не виждам как да стане като малкото не изяжда повече от 100тина грама, гладен ли очакват да го държа Rolling Eyes

# 175
Петя сигурна ли си че е хранителна алергия? На мен ми приличат на ухапано от бълха. При баткото така като го ухапе и  се зачервяваха и ставаше после грапаво. Даже онзи ден имаше нахапано на ръката/ въпреки гривни против гадинки/ и сега са му останали кафяви петна. Много е гадно с тез гадинки ММ колко пъти пръска двора и пак има .
Аз съвети подбирам, но се водя по детето. Двамата са ми коренно различни макар да са една зодия.

# 176
Петя сигурна ли си че е хранителна алергия? На мен ми приличат на ухапано от бълха. При баткото така като го ухапе и  се зачервяваха и ставаше после грапаво. Даже онзи ден имаше нахапано на ръката/ въпреки гривни против гадинки/ и сега са му останали кафяви петна. Много е гадно с тез гадинки ММ колко пъти пръска двора и пак има .
Аз съвети подбирам, но се водя по детето. Двамата са ми коренно различни макар да са една зодия.
Днес го водих на лекар и ни даде направление за кожен, но записах час чак за петък. Сега се появиха по гръбчето и на цялата ръчичка. Дано е нещо преходно.

# 177
И аз дадох цяла риба.
Иначе има доста коментари, съвети виж ние на 10 месеца всичко сме давали да ядат, как бил много дебел, понеже има гривнички на китката, как вече е трябвало да крачи на тази възраст, ужас. Това най-вече със свекървата понеже е по-близо. Отговарям аз само педиатъра ще слушам, човека е учил за това! Топ беше като, аз го захраних на 6 месеца и всекито му даде портокал на нямаше и 5 месеца, такъв скандал вдигнах. Знае, че и чай не беше близнал, а тя да започне с цитрусов плод с толкова киселини.  Дразнят ме тези коментари, колкото и да се опитвам да не ми пука. Но всеки си има неговите възгледи, за това има различни методи на захранване, на обличане на всичко...

# 178
И при нас свекървата с недомлъвки ми намеква, че щом си изяжда яденето означава, че не му стигало😤. Аз обаче не й мълча изобщо. Директно й казвам, че ще го държа гладен. И тя с най-голямата си наглост уж с насмешка ми казва не ме ли било срам, че държа бебето гладно. Идва ми да я удуша. Слава богу мъжа ми вярва изцяло на преценката ми, а и все пак ни е второ дете,не падам от луната.Но аз нямам нерви от стомана. Особено ако акъл ми дава жена, която дава на бебчо да си играе с кутия с клечки за зъби. Подава му клечката да я постави в дупката. Не си дава сметка, че за част от секундата око може да си извади😡. И това само един от десетките абсурди на тази жена.

# 179
Ех, тия свекърви, толкова ги обичаме... Моята, когато беба беше на 2 месеца, си я слагаше да седи на коляното й и я друсаше. Също я дърпаше за ръцете от легнало положение да се изправя. И само мрънкаше, че това дете е дефектно, че аз защото не съм я масажирала и за това още не може да се изправя Angry
Нейните деца, знаете ли какви мусколести са били, но тя всяка вечер ги масажирала. И проходили на 9 месеца, пък нашата на 11 още не ходи сама, само се държи по мебелите. Минаваше по целия й гръбнак натискайки го с пръсти, за да не се схващало детето Anguished
Абе луда бях станала от притеснение да не ми повреди детето, мъжа ми все се караше с нея, че на мен ми е неудобно, все пак възрастна жена е. За щастие оцеляхме, вече е по-трудно да й направи нещо.

Общи условия

Активация на акаунт