ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 21 082
  • 784
  •   1
Отговори
# 405
Бебка нали имаше кърлеж преди около 2 седмици и вчера едвам убедих лекарката да не слага ваксина. Аз трябва 45 дни да я следя за симптоми на лаймска болест, а тя иска да и слага ваксина. Ами ако не дай си боже е заразена какво?! Много се ядосах, говореше ми назидателно, как може да отказвам.
Иначе иска другия месец да слага за морбили, точно две седмици преди морето, дано не даде страничен ефект там. Била жива ваксина за разлика от предните, много съм притеснена.

# 406
Вчера бихме на каката ваксина,тя е н 6, на бебка не би, че не е минало 6 месеца от последната. Живот и здраве, юли. Аз пък искам да ги бием, докато са здрави. С каката се забавихме много, от яслата ми мрънкаха, че ги няма, ходехме почти всяка седмица да видим ще бием ли, няма ли. А тя беше на на почти 3, когато бихме последната.
Тази за морбили е гадна, да, че следиш детето доста дълго време, каката точно след 2 те седмици се разболя, педи каза, не било от ваксината.

# 407
  • WonderLand
Evcheto1, не обръщай внимание на педи, а тооооооолкова пъти отлагах редовните ваксини, с причина разбива се. В началото и на мен так ми говореше назидателно, после просто се отказа да ме пита, даже се изненада когато ѝ лазах, че искам да сложим следващия прием. Майката знае най-добре какво е добре за детето ѝ, доверявай се на инстинкта си.

# 408
  • София
И аз искам да ги слагам и да минават преди да са почнали големите жеги, ама те точно тогава се падат! Та се чудя и аз кога ще ги правим, защото септември трябва да е на ясла, живот и здраве.

# 409
Аз мисля да отлагам яслата до последно (15 ноември), така че имам време за ваксините.
За подаръците - ние и взехме къщичка за двора, иначе й подариха и люлка за двора. Бабите и дядовците дадоха парички да и вземем каквото преценим, а от приятелите получихме много дрешки и някоя и друга играчка. Изрично бях казала, че имам много летни дрешки и не ми трябват повече, та ни подариха неща за есента, разни дрешки размер 92 (за другото лято) и един бански, който ще влезе в употреба още след месец (дано).

# 410
  • София
Аз днес се обадих да кажа, че няма да ходим за морбилите. Доктора каза 'добре'. Ама и при нас като при Силвър, той си знае, че съм с особено мнение и за мен биенето на ваксини само 'щото им е време изобщо е неприемливо. Сега му никнат кътници, вдига темп, и е с отслабен имунитет, ще я сложим, когато аз реша, че е напълно здрав. То и аз искам да ги слагаме бързо и да ми се махат, но за нищо на света не бих рискувала здравето на детето, дори и при най-минимален риск не бих я сложила. Освен това в моментната обстановка имаш право без причина (разбирай, само заради това, че ти е притеснено) да отложиш. Ако недай си боже нещо се случи след ваксината, искам да знам че съм направила всичко което е зависило от мен. Както Стаменов не ведндъж ми е казвал ' това си е твоето дете и си напълно в правото си да решаваш ти'.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 13:55 от ditmade

# 411
Момичета, в малко затруднена ситуация съм, ще помоля за съвет или идея.. утре трябва да отида да ми издаде АГ 45дневния болничен преди раждането, а няма на кой да оставя детето. Знам, че с количката в кабинета не мога да вляза, та въпроса ми е как да я взема вътре с мен... Ако е само за болничния няма проблеми, но трябва и бебето да гледаме, и секрет да ми взима, и документи допълнително ще се оправят.. тя ще се изнерви, ще иска да ходи..не ми хрумва нищо...

# 412
  • WonderLand
Radostcheto, защо не можеш с количката да влезеш? Няма ли някой, който да може да дойде с теб за 20 мин и да стои с нея? Къде се намира кабинета ти?

Едит: сега се сетих, че съм виждала детски ясли (частни), които предлагат почасово гледане на деца за час - два например, може и този вариант да провериш

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 13:52 от SilverDream

# 413
Силвър, не знам защо не може.. винаги количките остават отвън.. с кошче съм влизала, ама не мога вече да я мъкна с кошчето, тежи ми.. веднага ще проверя как стои въпроса с яслите, благодаря много, не бях чувала за такава практика

# 414
Да, разгледай вариантите за частна ясла за някой ден, дори и да ти откажат за ден, запиши я за два/три, хем и ти ще си починеш малко https://www.google.com/amp/s/detskitegradini.com/chastni-detski- … radini-sofia/amp/
Момичета, аз малко да сменя темата, но не ви ли е страх, че бебето може да глътне нещо!? Аз като се задави (докато пълзи или си играе) и направо изпада в шок да не е глътнала нещо. Много ме е страх. Дотук ми е гълтала само малко пластмаса от една кутийка, чиято част не открих и реших, че е изяла (беше на 8 месеца)

# 415
  • София
Еми страх ме е , ама какво да правя...гледам. Редовно намира джанки по земят, поняког ги лапа, понкога не. Вече се научи, че нв трябва и все по-рядко го прави. Оня ден на вилата гледам джвака нещо..отивам - той лапнал една череша. Извадих костилка и дръжка, добре я беше оглозгал.

# 416
Ditmate, аз още не я пускам навън да пълзи, не искам да си представям какви неща има там за ядене. Но явно и в яслата си намира съкровища, днес в сутрешното ако намерих клечка от метла. Уточнявам, у нас нямаме метла, ползваме прахосмукачка и робот..

# 417
  • София
Здравейте!
Не съм писала скоро, чета си ви! Ние сме с кака седмокласничка, та сега сме под напрежение с матурите, подреждане на желания и т.н.
Честито на всички едногодишни юнчета! Желая им здраве, щури игри и спокойни мами Kissing Heart
За гълтането на разни неща, това дете е по- прецизно от робот....всяко нещо попаднало на земята се опитва, вадих и сума неща от устата, на ден поне 2-3 пъти. Много обяснявам как това не се яде, онова не се яде и май разбира, но пак опитва. Надявам се скоро да го израсте....
Аз също отлагах ваксините, за сега ще сложим една в края на юни и после пак ще отлагам, а имаме да наваксваме.
За подаръците, взех сортер и лабиринт, книжки.
Радостче ако не намериш ясли, пробвай с почасови детегледачки, има фирми, казваш им какво ти трябва и ти осигуряват...но аз не съм ползвала...познати да.

# 418
Това с яслата отпадна, в единствената която открих в Пловдив с подобна услуга, ми казаха, че било само за деца, които ще се записват, а аз още година няма да я пускам.. Обадих се на АГ и реших проблема, каза ми да се оглеждам и като е празен коридора да вляза с количката Simple Smile
И ние всяка прашинка я опитваме.. убивам се от чистене, и пак си намира някое боклуче да го пробва на вкус.. а, и вече ни проби първо зъбче, вчера тракна по лъжичката Simple Smile за колко време си излиза цяло зъбче? За сега само ръбчето му се подава

# 419
  • WonderLand
Радвам се, че има някакво решение, това с количката ми се вижда абсурдно. Иначе честито зъбче, при нас цялото излиза за няколко седмици, може би месец, че и повече.
И на зъбната тема да питам кучешките по-тегаво ли излизат в сравнение с резците? От 2 седмици се лигави като булдог и имам чувството, че някой зъб е на пърт, резците ги изкарахме, пресполагам ще е кучешки.

Общи условия

Активация на акаунт