ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 21 076
  • 784
  •   1
Отговори
# 420
Нашия първи зъб още не е израсъл, изби на 2 май. Стои голям 2 мм. При нас са избили 2 зъба всичко на всичко, сега са се подули отгоре някакви..

# 421
По въпроса с ваксините- нашата педиатърка ни каза, че било хубаво да сложим ваксината за морбили преди да тръгнем извън София за море...Имало някакви огнища на морбили... И аз съм в чуденка, но пък ще ми е по-спокойно да тръгнем на морето и със сложена ваксина за морбили.

# 422
Имам въпрос към мамите, които са кърмили/кърмят- днес попаднах на дискусия във фейсбук и се оказа, че промивки с йод били абсолютно несъвместими с кърменето, дори външни. А аз и след двете раждания по предписание на лекар се промивах по 10 дни заради епизиотомията и на всички го предписваха. Сега се стреснах....

# 423
Аз също съм си правила промивки с йод, Milk-choc, не се притеснявай, не мисля че има негативен ефект...Все пак са външни промивки.

# 424
  • София
Силвър, кучешките излизат по-натам. Сег е ред на кътници...ужас ти казвам.

# 425
На мен след раждането ми казаха за промивките с йод да не правя, само цикатридина спрей ползвах. Не знам обаче заради кърменето ли, или просто изписват спрея на всички...

# 426
  • WonderLand
Ditmade, благодаря, има зор детето, да видим какво ще излезе. Аз не мога нито да му бръкна в устата да пипна, нито да видя, та не знам какво се случва там.
За промивки с йод за пръв път чувам, пръсках само цикатридина.

# 427
  • София
И аз пръсках цикатредина и промивки със смрадлика. За йод четох, че не е препоръчително. За щастие второто раждане мина без шевове.
Моя човек от две седмици е много зле покрай пусти кътници. 40 градуса ми вдигна една нощ, после два дни не му падна под 38. Мислех, че е друго, но доктора ме увери, че детето е абсолютно здраво и от кътник може да вдигне такава темп.

# 428
  • София
Ох, мами, аз пък вече съм на ръба на отчаянието! Не знам аз ли не ставам за майка или децата ми не са в ред нещо! Освен, че нищо не прави още моето ( не се изправя, не ходи ), вода не пие, не може и не може да се научи, ами и се оказа, че е с дефицит на желязо и съответно анемия. Ама той като ми виси предимно на циците и яде по 10 лъжички пюре, как да стане! Та сега ще трябва да пие желязо поне един месец! Не знам как да го накарам да яде полезните неща - много подбира, яде попара и каша с плод, но пюре не иска! Освен това още се дави от всяка частичка - от два дни е на бебешка кухня, за най-малките, не я харесва особено, но днес имаше спанак с телешко. Тъкмо идеално за желязото - успях да му набутам почти цялото и като се задави с една микроскопична частица и повърна всичко, ама яко! И така четири пъти днес след всяко хранене! Вече ще яде гол - и двамата се преобличахме сто пъти, цяла пералня събрах! Та не знам вече какво да го правя!

# 429
ditmade, след колко време ти беше второто раждане? Аз с малката имах 12 шева, сега се притеснявам да не са повече...
sunny, макар и готови пюретата, може да ги минаваш през блендер, стават много гладки.. ние също се давим, ако някой път давам готово пюре, задължително го минавам през блендера, не го яде иначе

# 430
  • София
Първо изобщо не се депресирай, това е съвсем нормално, голяма част от децата с така.
За парчетата, мойто човече се давеше в продължение на повече от месец. Давах си редовно и един ден свикна. За водата...пробвай различни шишета - със сламка, неразливна чаша, с пластмасов накрайник или със силиконов, от обикновена чаша.. все нещо ще одобри.
Баткото ми беше безобразно злояд (и сега е). Ядеше само бнан САМО банан. Аз правех миксове от банан с авокадо, със спанак, с месо и с всичко, което искам да яде, но в количества че да се усеща предимно банан. Сега е същото, само дето любимата му супа е домтена крем супа...в която редовно има леща, риквички, спанак, пиле с ктеофи и ккво ли още не:) Намери му любимото и всичко можеш да пробуташ. Остви го и без кърма на някое хранене. Малкото се кърми само за приспиване, ако не е ял сутрин или на обяд го чакам да огладнее и тогва си хапва.

# 431
  • София
ditmade, след колко време ти беше второто раждане? Аз с малката имах 12 шева, сега се притеснявам да не са повече...
sunny, макар и готови пюретата, може да ги минаваш през блендер, стават много гладки.. ние също се давим, ако някой път давам готово пюре, задължително го минавам през блендера, не го яде иначе
Две години.
С първото правих упражнения и какво ли не само и само да нямам шевове, ама уви. Втория път нито упражнения правих, нито се мазах с нещо и за моя изненада нямах никакво разкъсване. Имай предвид, че второто раждане протича около 5 пъти по-бързо. Аз отидох без контракции само с изтекли води в 8 вечерта. Направиха ми изследвания, записваха тонове и докато приключи всичко около 10 часа (получих 3-4 контракции в това време) и ме вкараха за последния преглед за рзкритие и ми казаха доректно в родилна да отивам, че имам 8 см. Даже не бях разбрала. Родих в 10.20 с около 3 напъна.
Първия път започнха контракции в 4 сутринта, а родих чак към 10 сутринта. Да не говорим колко окситоцин се изля.

# 432
Отново период на неядене. С триста зора успявам да готвя и да излизам и всичките му там покъщни задължения и хвърлям... Не знам какво избива, ама е страшничко Simple Smile че и сама иска да яде и сме с 2 лъжици и 2 паници на всяко ядене Grinning
Отделно е и в преходен период с дневното спане- 2 спанета са много, 1 е малко и трябва да се разчекна да я сложа в някво удобно време и за нея и за мен. Днес тичах като кон , бутайки количката с една ръка, а в другата я носих, че да не заспи и заспа на 2 минути от вкъщи. И взе 5 минутна дрямка, която ни пр**ба следобедния сън отвсякъде и съответно грандиозните ми планове за 2 часа спокойствие...
Да допълня: всичко що не е за ядене се яде. Изравя се всеки миниатюрен боклук и или ми го дава или го лапва. И мен ме е страх, ама няма как иначе да е...

# 433
Отново период на неядене. С триста зора успявам да готвя и да излизам и всичките му там покъщни задължения и хвърлям... Не знам какво избива, ама е страшничко Simple Smile че и сама иска да яде и сме с 2 лъжици и 2 паници на всяко ядене Grinning
Отделно е и в преходен период с дневното спане- 2 спанета са много, 1 е малко и трябва да се разчекна да я сложа в някво удобно време и за нея и за мен. Днес тичах като кон , бутайки количката с една ръка, а в другата я носих, че да не заспи и заспа на 2 минути от вкъщи. И взе 5 минутна дрямка, която ни пр**ба следобедния сън отвсякъде и съответно грандиозните ми планове за 2 часа спокойствие...
Да допълня: всичко що не е за ядене се яде. Изравя се всеки миниатюрен боклук и или ми го дава или го лапва. И мен ме е страх, ама няма как иначе да е...
Все едно си прочетох днешния ден ! Затвори очи за 5 сек а все едно беше спала 3 часа. Едвам я приспах след 3 часа гонене по леглото в хола , книги музика телефони ... ужас ,съжалих че не я оставих да се наспи хахаха

# 434
Димитрова, как е на яслата? Повдигни въпроса с парчето метла, все пак си е опасно, да я наблюдават повече!
Бебка си хапна вкусно днес храната от кухнята, хареса й, но и постоянно иска да суче, явно заради зъбите. Започна и тя да лапа всичко, а колко се радвах, че не го прави.
И нашия рд мина, вече сме големи, хихи, направих й бисквитена торта с рожков, а днес яде кремче с прясно мляко. Утре ще й дам и супа с белтък.

Общи условия

Активация на акаунт