ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 21 082
  • 784
  •   1
Отговори
# 480
Не бих си обръснала детето, рано или късно ше й порасте и сгъсти косата. Каката още еизкарва бебешки бритон, а е на 6. Ние имаме обеци, сложихме ги преди 3 седмици, че после почват да разбират повече,  а сега свикна с тях. Като й се спи, си пипа ушите, обеците. Но нищо особено засега.
И ное взехме кръв и урина, в понеделник чакам резулатите.
Димитрова, супер ви е хемоглобина, каката и тя ома 144, сигурно по-висок от моя хаха, ама и двете си обичат да папкат месо.
И ние като ядем, бебка идва и си проси, нищо че е яла и цокала после. Изведнъж започна да яде доста пу пу. Снощи направи доста стъпчици сама, но я е страх, ту ссе пусне, ту ме търси да се хване. А е доста стабилна, седи си права без проблем, озправя се сама от седнало положение. Утре ще празнуваме рожденните дни на двете и исках и прощъпулник да направим, но тя не се пусна достатъчно, та ще е по-натам.
Аз не слушам бабите, майка все иска да ги навличам, свеки все ми повтаря да съм ги пазела, като че ли нарочно някой би искал да си разболее детето хах.

# 481
Sol 1986, имате ли в рода някой с таласемия? От едно обикновенно вземане на кръв малко трудно се доказва. Доколкото знам има специални апарати за изследване, с които се доказва таласемия. Попитай педиатъра кои болници имат тази апаратура и пак боцнете детето,да не го мислиш и да се притесняваш.
  Момичета,въобще не се нервирайте на изказванията на майки и свекърви. Всичко това,което ни казват и споделят е техният опит. Родителите ни са наясно,че ние сме млади,образовани,сериозни хора ,които няма да си уморят децата.☺️ След десет години,когато разговаряте с някоя млада майка и вие ще споделяте опита. А,когато помагаме на сегашните ни бебоци с техните,ще се чудим и маем на това което ни казват децата и снахите. То това е "Книгата на поколенията" за майчинството. Често се поставям на тяхно място и съм сигурна,че когато говорят за това как те са правели това и онова им става едно мило за едно отминало време. Сигурно сто пъти съм слушала баба ми да разказва как леля ми е родена 1,700 кг. Как е била покрита с мъх и приличала на плъх. Как от целия стрес нямала кърма и щом ги изписали от болница вкъщи и дала кисело мляко,как бебешкото кошче е слагала до печката на дърва ( леля ми е родена лятото). И накрая да завърши каква голяма жена е сега леля ми. И всеки път виждам онази гордост в очите и,че тя е направила всичко и най-доброто за детето си,и е успяла (от гледната точка на нейното време).
 Е,вярно има и много гадни свекърви🤭. Тяхната роля в живота на свекърва е да дразнят малко,но в доста случаи не го правят умишлено.😁

# 482
Dida1993, нашата и в градината не иска да яде. Човека ми каза - "ама колко е злояда, Мале, мале".
Нашите еритроцити са 5.69. Референтните на лабораторията обаче са 3.10-6.80. Нашият хемоглобин е 138.

Ти храниш ли я сутринта преди да тръгнете? Аз намалих закуската на бебка спрямо преди и всичко изяжда там. Сега закусва малък банан с 4 бисквити/малко овес у нас и до обяд е огладняла. Казах на лелките да и дават някаква непозната играчка докато яде, ако е много зле положението...има резултат.

# 483
Dida1993, нашата и в градината не иска да яде. Човека ми каза - "ама колко е злояда, Мале, мале".
Нашите еритроцити са 5.69. Референтните на лабораторията обаче са 3.10-6.80. Нашият хемоглобин е 138.

Ти храниш ли я сутринта преди да тръгнете? Аз намалих закуската на бебка спрямо преди и всичко изяжда там. Сега закусва малък банан с 4 бисквити/малко овес у нас и до обяд е огладняла. Казах на лелките да и дават някаква непозната играчка докато яде, ако е много зле положението...има резултат.

С риск да бъда нападната, ама вие сериозно ли мислите, че леката взема някоя играчка, сяда до вашето дете и почва да го храни... Както бебе е свикнало в къщи.
Процедира се по следния начин. 2 или 3 жени са при ясленска група.. Педагог, мед лице и леля.,слагат ги на столчетата и се почва великото обикаляне и вкарване по някоя лъжичка на дете,колкото яло... яло. Това са 25 деца и имат 1 час да се нахранят с 1,2 и трето. След 10,12 дни то започва да прави опити да се храни само.
децата не стоят гладни, но и не могат леките да ги нахранят с молби и заиграва е всичките и понякога ги оставят и минават на другото.
Дано не сте ме разбрали погрешно, аз работя в група от 2 до 7 годишни ии макар малките са са ми 5,6 броя леката докато сипва и сервира аз пак не успявам да ги на храня доволно всички, но пък свикват да се хранят сами както казваме,, хранян си душичките,, милите бебета.

# 484

С риск да бъда нападната, ама вие сериозно ли мислите, че леката взема някоя играчка, сяда до вашето дете и почва да го храни... Както бебе е свикнало в къщи.
Процедира се по следния начин. 2 или 3 жени са при ясленска група.. Педагог, мед лице и леля.,слагат ги на столчетата и се почва великото обикаляне и вкарване по някоя лъжичка на дете,колкото яло... яло. Това са 25 деца и имат 1 час да се нахранят с 1,2 и трето. След 10,12 дни то започва да прави опити да се храни само.
децата не стоят гладни, но и не могат леките да ги нахранят с молби и заиграва е всичките и понякога ги оставят и минават на другото.
Дано не сте ме разбрали погрешно, аз работя в група от 2 до 7 годишни ии макар малките са са ми 5,6 броя леката докато сипва и сервира аз пак не успявам да ги на храня доволно всички, но пък свикват да се хранят сами както казваме,, хранян си душичките,, милите бебета.

Извинявам се много, ама това е в нашата частна ясла,където има 10 деца и 3 лелки да се грижат за тях, отделно мед сестра, санитар и тн... Съвсем различно стои въпроса в държавната градина с по 30 деца в група, където нито им сменят пампите, нито ги интересува лелките спали ли са, яли ли са, реват ли по някаква причина и тн. - и то нормално де, като взимат по 500лв жените, няма какво да ги упрекваме,че отношението е такова. За съжаление така стоят нещата в нашата държава.....Така израстват и децата ни.
Имаме възможност да я пуснем на частна ясла, затова и го правим, отношението е различно.

# 485
Момичета,  тези от вас които кърмите,  как са децата Ви с яденето на твърда храна? Колко ядат какво ядат ? Пускала ли е някоя от вас изследвания за желязо и Б12?

# 486
  • WonderLand
Моят яде добре, през деня не търси да цока. Има си любими неща от които винаги като предложа се изяждат, та около тях въртя нелюбимите. Има дни в които яде повече, има и дни в които нв му се яде.

# 487
Моето отказва твърда храна и го кара само на кърма. Сега на 1 година на изследваноята е с нисък хемоглобин и с ниско желязо. Ще го водя на хематолог да видим какво ще ми каже да правя.

# 488
Момичета, какви думички казват вашите бебоци, колко на брой и разбират ли им значението?

# 489
  • София
КАзва чао чао и тате , чат пат и мама, но с последните две нарича всичко. Ако му кажа обаче да отиде да си вземе водата и да я даде на тате - изпълнява без грешка. Всъщност изпълнява всяка команда, знае къде да отиде като кажа, че ще спим, знае къде се ходи за храна. Като му кажа да донесе някой предмет, намира го и го носи. Знае къде сменяме памперси, къде седят мръсните, за какво е гребена, термометъра, телефона...общо взето с разбирането е добре, но с говоренето хич.

# 490
  • WonderLand
Казва мама, тате, деде, баба, айде, ела ела, да, не, ке'кхе (кексче), ам, което в зависимост от интонацията означава или биба, или гладен съм. Знае коя е всяка стая в апартамента, знае какво значи подпри се, стани, седни, прибери, ела, дай, вземи, хвърли и някои други команди, разпознава различни предмети, но само толкова, ако му кажа да ми донесе нещо не го прави. Разбира прекрасно да и не, като с НЕ-то има голяма драма, като го чуе много се разстройва, но в повечето случаи изпълнява. Усещам го, че разбира до голяма степен какво му се говори, но не изпълнява особено много. Сега се е фокусирал върху овладяването на ходенето.
В тази връзка да питам излизате ли вече без количка на разходка и ако да как се държат децата ви навън?

# 491
Казва мама, тате, деде, баба, айде, ела ела, да, не, ке'кхе (кексче), ам, което в зависимост от интонацията означава или биба, или гладен съм. Знае коя е всяка стая в апартамента, знае какво значи подпри се, стани, седни, прибери, ела, дай, вземи, хвърли и някои други команди, разпознава различни предмети, но само толкова, ако му кажа да ми донесе нещо не го прави. Разбира прекрасно да и не, като с НЕ-то има голяма драма, като го чуе много се разстройва, но в повечето случаи изпълнява. Усещам го, че разбира до голяма степен какво му се говори, но не изпълнява особено много. Сега се е фокусирал върху овладяването на ходенето.
В тази връзка да питам излизате ли вече без количка на разходка и ако да как се държат децата ви навън?

Моята проходи рано, излизаме по площадките или примерно я пускам в парка, защото на моменти отпрашва накъдето и видят очите и трябва да я гоня. За съжаление има проблем да дава ръка да ходи, иска сама,сърди се И съответно, ако трябва да ходим някъде целево е задължително в количката, на която също и се цупи доста.

# 492
  • София
Много са напред с материала наборчетата..ние казваме мнооого рядко мам, мам, също да, не,  другото е предимно бръмчене ...от скоро дава и взема, разбира думи като вода, лампа, пантофи, кака, тати, да, не, разходка, чао, ела.
Вчера и Звезди направи годинка! Весело беше!

# 493
  • София
С количка излизам само, ако имам намерение да спи. Излизаме с тротинетка със седалка.

# 494
Аз в квартала я извеждам за ръчичка, с количката голяма философия.. ако трябва да пазарувам или по далече от вкъщи са отида, вече няма как, с количка сме. Но ежедневните разходки вече са без Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт