ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 21 073
  • 784
  •   1
Отговори
# 495
Аз го извеждам с количката и го пускам на някоя площадка. Гледам и да заспи след това ако може, за да пропуснем кърменето. Тази вечер заспа чак в 11 и даже накрая ме ухапа /за първи път/ и отказа да суче. Трябваше да дам сок,за да заспи.
Боян разбира доста неща, изпълнява команди, разбира НЕ, но не изпълнява винаги, казва мама /рядко/, тата, деде, дай дай, ам-ам, айййй /като се радва на нещо/ и иначе си бръщолеви бебешки неща. От скоро започна да вика, за да му обърнем внимание, доста силно при това Stuck Out Tongue Winking Eye

# 496
Момичета, да споделя аз нещичко.. значи, моята буба не съм я слагала на гърне все още, и забелязвам, че винаги ака права. Мислите ли, че това би било проблем, като започна да я слагам на гърне?

# 497
  • София
Не мисля, че това точно ще ѝ е проблема. По-скоро като повечето деца, няма да иск да седне изобщо, защото е ново и непознто.

# 498
Смятам скоро да започна полека да я запознавам с кукуто, ще слагам някоя кукла, да види, че не е страшно, а и като се залисва стои седнала повечко, дано нямаме проблеми

# 499
Моята госпожица не иска на гърне, купих й второ, еми не иска, напъвасе да се изправя, не знам страх ли я е, от много време имаме гърнета, пробвам я чат пат. Не иска и секунда да стои. Не знам защо. Ако имате идеи, давайте.
Иначе аз мисля, че лесно ще се отучи като порасне още малко, каката нямаше и 2 и махнахме памперса. Другата пролет, живи и здрави просто я оставам без памерс, махам килимите и да се учи Simple Smile

# 500
Аз за гърнето мога да вметна следното- ако е възможно (знам, че не е лесно) пробвайте без да се залъгва с играчки или други. Баткото така го залъгвах и сега е на 7 г и влиза в тоалетна с книга и седи по половин час, така му остана като навик и вече колко години се опитваме да го изкореним- ами не ще и не ще. Да си знае за какво сяда и че не се виси по цял ден Simple Smile така е и по-лесно приучаването, защото знае защо сяда и кога се става. Сега с малкото правя такива опити, ако вземе да се изнервя в началото сядам срещу него и му говоря да го успокоя и разсея. Ако не успея- вдигам го. Ще видим дали ще сработи тази тактика

# 501
  • София
Аз пък баткото го слагах няколко пъти и след истеричните опити да избяга - спрях. На две години сам дойде при ме един ден и ми каза 'нето, нето' (гърнето) и се потупа по памперса. От тогава мокър памперс не е имал (махнах го окончателно седмица след това). С този изобщо няма и да се пробвам. Като му дойде времето ще се научи. Вярно, че се налага да го мия и ми тежи, но ще го преживея.

# 502
Аз имам гърне отдавна. От 7-8 мес го слагам за акането. Милия нали все е запечен и често се налага да давам сироп/клизмички, та знам кога ще ака и го слагам. Той вече знае какво се прави там,  стои и се напъва. Даже и сам като ака си личи, защото спира каквото прави и се напъва. От седмица започнах да го слагам след сън за пишкане. Повечето пъти нищо не прави /но се напъва, защото мисли, че.ще се ака Joy аз давам играчки или нещо друго и го държа 2-3 мин.

# 503
И аз я слагам на гърне от 8 месечна, в началото си вършеше всеки път голямата работа в гърнето, ама напоследък си ака и в памперса от време на време. Като цяло си стои на него, не я плаши, не реве, но сме далеч от това да кажа, съм я научила.

# 504
Ох най-после и ние да се похвалим с пробило зъбче една седмица преди да станем на годинка. Аз не, че се бях притеснила, но по-старото поколение се беше филмирало😆. Ама той да не проходи преди да му е излезнал зъб😱 и такива подобни.

# 505
И ние използваме гърне от 4 месеца, след всяко хранене слагам. Използва се, но се случва и в памперса (все пак 3-4 пъти акане на ден).  Dida1993, ние сме в етап не ядене (имаме си 5 подути зъба), и аз й давам да яде сутринта, кога яде, кога яде 50 грама, общо взето не яде особено..

# 506
Това с бръсненето явно е било всеобща практика едно време... някакъв мит, че ще му махнеш бебешката коса и ще порасне "истинска" гъста коса. Аз глава няма да бръсна, но ще го подстрижем като измисля как да стане Joy

Като измислиш, сподели Simple Smile
Александър е с много коса, но и много се поти. Не искам да го минавам с машинката, но като си спомня какво се получи, като му подрязах бретона.. А не е като да нямам опит в подстригването Simple Smile

# 507
Здравейте мами! Аз съм от АВГУСТИНКИ 2019.
Бебето ми е на 10 месеца и личната ни каза да отиваме за да сложим  реимунизацията за пневмококи-ваксина Синфлурикс. В имунизационния календар пише,че се слага на 12месеца и минимум 6 месеца след последния прием. Нашия последен трети прием беше, преди 6месеца, но защо да я слагаме на 10 месеца, като в имун.календар пише на 12месеца? Не е ли редно да се сложи на 12месец? Защо да я слагаме по-рано?
На вас кога ви я слагат? Викали ли са ви по-рано ?

# 508
  • София
На този ден преди една година се появи нашият първороден син Ивайло! Черпя ви с една домашно приготвена торта /чийзкейк/ със сладко от череши мое производство. Ах, колко бързо минава времето! Simple Smile

# 509
Ester, не, ние ще слагаме на 12 месеца. Не би следвало да я слагате по-рано, да не би да не сте сложили 3 приема?
Макси, честито, жив и здрав малкия мъж Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт