ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 21 006
  • 784
  •   1
Отговори
# 675
Аз също още нямам цикъл, кърмя веднъж на ден за приспиване и рядко за успокоение (даже по-скоро вече не). С баткото ми дойде един месец след като окончателно приключих с кърменето, сега явно пак ще е така, а искам вече да идва, не се чувствам ок така.
Аз получих превод още юни за дните от 1ви до термин и вече не искам да виждам какво превеждат, че ще се депресирам Simple Smile

# 676
Аз получих още на 2ри превода за юни. Бях с термин 27ми така че почти пълен месец имам. От другия вече ще е забавното Tired Face Ходих да питам за тия детски ако мога да вземам, че с ММ нямаме брак и втората година ще попадна. Но, представете си, се оказа, че трябвало 12 мес назад да съм под определения доход, за да ми дадат Rolling Eyes смешна държава... Пък то да са едни големи пари..

Моя не си е утроил още теглото от раждането, но не ми е проблем. Роди се 4200 и добре, че не ги утрои, че как щях да го нося Stuck Out Tongue Winking Eye 10.7 е сега

# 677
Моята дъщеря е малко над 7 кг,може би е най-слабичката от бебетата тук, но почти е утроила теглото си, жизнена е, бих казала хипер активна. Откакто се роди е на долния праг на теглото и така си и върви. Това не ме притеснява. Като цяло си хапва малко, но пък е здрава. Да чукна на дърво от раждането дори хрема не е имала или запушен нос. Като порастне ще навакса, като гледам мен 80 кг 174 см и баща и 107 кг 193 см не ми се вярва да остане така финна.

По скоро ме притеснява, че в жегите хапва още по-малко и по скоро плодове, зеленчуци и то не заради теглото, а искам пълноценно да получава от каквото има нужда.

Майките на момиченца, пробихте ли ушичките на бебките?

# 678
Ние имаме даже и обеци,но седят в кутия ,че ми е жал да и ги пробия ако трябва да съм честна . А толкова хубави и сладки  са ми като видя момиченца с обеци. Много се чудя дали ще ги дърпа мн понеже като и се доспи си пипа ушите.

# 679
Мишето е 7.490кг Simple Smile Тя си е много жизнена и не е много фен на храната, та няма как и да искам да е повече. За цикъл не ми се говори... На 6тия месец като ми дойде, не спря 2 месеца и половина. После пих хапчета защото ми откриха киста, изчистих се, после пак ми дойде за 2 седмици, след това имах само една чиста седмица и после пак прокървях та откакто ми дойде само проблеми и зацапвания и постоянен цикъл. Най-вероятно като спра да кърмя ще се нормализират хомоните, защото една от теориите на АГ са, че заради кърменето се получават тези аномалии. Та Септември живот и здраве мисля да започна да отбивам...

# 680
Ние ги пробихме м. Май, но си стоим с медицинските. Който се чуди - плачат само при слагането и нашата само 20 секунди. Тя като я преглежда личната повече плаче, хем нищо не й правят. Ние също сме слабички и не сме си утроили теглото, роди се 3 кг, на 12 месеца беше 8.200 кг. Но все тая, тя е една и претенциозна мадамата. Сега в градината я учат на маниери и на хранене. То след годината реално на 3 месеца са консултации те, та ще видим как върви. Иначе хапва доста добро количество, ММ ме бъзика, че щял да й се уголеми черния дроб като гъските дето ги хранят от толкова храна по 1380 грама на ден яде.

# 681
Бебка е 10,500, 78-79 см. Добре си е, и тя не се спира, но винаги си е качвала доволно. Даже от доста месеци нищо не е качила де, то по цял ден обикаля напред назад.
Ние пробихме май месец ушите и седи с медицинските, с тях ще си стои, докато ги изгуби. Това за дърпането на ушите - всички си ги дърпат, като им се приспи, имаме едни познати, те все така, ох вашето какво е кротко, нашето си дърпа ушите, вашето така, нашето реве в колата хаха. Та щели да пробиват на 4-5. Успех, каката на тази възраст я е страх само като види игла, какво остава за уши Simple Smile
Терминът ми беше на 27ми, получих на 2ри превод. Аз се връщам на работа на 4ри часа, та ще взимам и половин майчинство и пак е нещо и половин заплата...

# 682
Мирослав си е утроил теглото от раждането. Юни беше 9.600. Май месец също беше толкова. 🙂 Хапва си,не се оплаквам.
Цикълът що годе е нормален от както се появи. Няколко пъти имаше някакви забавяния. Просто при мен идва през кратък интервал,трае около 7-8 дни и все едно постоянно съм в цикъл. Все се надявах малко да се промени след раждането,но не.
Майчинство и на мен преведоха в края на юни. Терминът ми беше 29.
Мая,до колкото знам, когато надвишаваш доходът за пълни детски надбавки взимаш 80%. Пак е нещо. Щом нямате брак с половинката трябва да се водите на различни адреси по настоящ адрес,за да не искат и неговият доход.

# 683
Това с помощите има уловка - получаваш 40 лв, ако на член от семейството се пада до 410 лв, а 80% ако доходът е между 410 и 510 лв. Т. Е. Ако си на брутна заплата под 1020 лв можеш да взимаш, ако не е, не.

# 684
Ние имаме даже и обеци,но седят в кутия ,че ми е жал да и ги пробия ако трябва да съм честна . А толкова хубави и сладки  са ми като видя момиченца с обеци. Много се чудя дали ще ги дърпа мн понеже като и се доспи си пипа ушите.

И ние имаме обеци, а не сме пробили. Цикъл имам откакто е на 2 месеца, но още си се кърмим сутрин и вечер. Уж е редовен

# 685
И ние сме без обички... Имахме и записан час, но заради ИП го отмениха. Мисля другия път като ходя на женска в поликлиниката, да питам каква е процедурата, и колко ще струва, та да я дупнат преди да родя, че после не се знае кога ще имам време да я водя.. Иначе сега за РД ни подариха много красиви златни обички, но май ще е с медицински в началото, че тези са по кръглички, да не вземе да ги отскубне..

# 686
Термина ми беше 17.06 на края на юни получих за първата година, а на 2. 07 ми преведох вече от втората почти половин месец.
Малчо си утрой теглото, че даже и малко повече, но си хапва доволно, даже се наслаждава на храната, а не я яде защото е гладен. По някога даже леко притваря очи и мляска. 😂 Лакомник е голям.
Фонтанелите на вашите бебешори затвориха ли се вече? Малчо има още към 2 см., но му стой изоатрено отпред, водих го при педиатър и каза, че при затварянето защото е бил с голяма фонтанела се опитват дяловете да се за стъпят един върху друг, но понеже има още накъде да се затваря щяло да се оправи. Някой с подобен случай, че ми е малко странно.

# 687
  • София
На малкия почти му е затворена вече. На баткото беше много голяма и се затвори няколко месеца след навършване на две години, обаче застъпване не е имал. Беше си съвсем нормална.

# 688
И нашата не е затворена, педиатърката каза поне до края на август да пием витамин д. Изглежда ми нормална, а и още има крусти, които се опитвам да среша.. Тя не дава й е борба.

# 689
На последната консултация ЛЛ каза, че е затворена фонтанелата и да спрем вит. Д. Онзи ден се престраших и го подстригах с машинката. Беше станала много дълга косата и се потеше. Колко рева не е истина Stuck Out Tongue Winking Eye но сега му е по-добре с къса косичка. И вече не го бъркат за момиче Joy

Общи условия

Активация на акаунт