ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 20 742
  • 784
  •   2
Отговори
# 180
  • София
Никой не е посмял да дава нещо на детето ми зад гърба ми, но и никой не го е гушкал без позволение. Не че аз така съм  казала, просто хората явно са си такива.

# 181
Мен много ме натискат за проходилка, да съм била по свободна да си гледам домакинството... Ще ме извиняват, ама апартамента ни е 50квадрата, след като хапне и я оставя в столчето за 20минути изчиствам всичко.. за готвенето сме се разбрали с ММ, той иска да слабее, а аз нямам много време за готвене, ако реши нещо, винаги мога да врътна нещо набързо или някоя манджичка, но не ми е приоритет. Готвя само за детето. А в проходилка не искам да я слагам.. нека проходи, когато е готова и се чувства сигурна.. спорове всякакви и колкото искаш... За обличането да не говорим...

# 182
  • WonderLand
Evcheto1, моята свекърва ако направи нещо такова ще я вдигна във въздуха. Аз като цяло много остро реагирам ако някой се опита да прави нещо с детето, което не е окей. Още ми е пред очите как ѝ го давам да го вземе и тя го хваща вместо под мишничките през гърба и през гърдите. Ей откачих и я навиках без да се усетя. Иначе и при нас никой не е давал нещонна малкия зад гърба ми, за сега всичко изглежда сякаш има пълно разбиране какво може да се дава и какво не. Ако не са сигурни ме питат. Като се замисля опитите за вмешателство преди да се роди бебо бяха много повече. То не беше зор да му прави пюрета, да реставрира кошарата на ММ от едно време, дето е почти изгнила, да шие "дюшечета" от дунапрен някакъв незнаен, но се преборихме бързо с тези ѝ пориви.

# 183
  • София
При  нас свекитата не ми се месят, но моите родители и особено майка ми, която е детска медицинска сестра, само ми мърморят и критикуват! Постоянно съм го хранела, щото кърмя на поискване, нямало как да огладнее, затова не ядял пюретата, нощем не трябвало да яде, аз съм го била научила да спи на ръце, да съм го оставяла да реве, защо не пълзи, както трябва, защо не се изправя, да съм вземела проходилка и т.н и т.н. Ами, оставяла съм го да реве, не заспива! Заспива само на цица и на ръце, оставя ли го се буди! Онзи ден реших, че няма да го приспивам, да го видя докога ще издържи и ще заспи сам - ами, не заспа! В 17:30 вече не ми издържаха нервите и го приспах, но той толкова превъзбуден, че спа 20 минути и после вечерта ни разказа играта! На моменти наистина се чудя аз ли съм провал като родител, защото и двете ми деца са неспящи и ревящи! Иначе за храна никой нищо не дава без мое позволение.

# 184
sunny_kid Изобщо не си провал, има си деца и деца. Моите също са ревящи, неспящи и инатливи. За баткото като тръгна на ясла на 1г и 6 м ми звънеха всеки ден да ми се оплакват че не иска да спи, че бил много палав, че се захласвал и посинявал докато не стане неговото, а на взимане обикновено ме посрещаха с думите, огън бе огън.
Сега и малкия е тръгнал натам, но съм се примирила. По добре палаво и неспящо, но здраво дете.
Поне аз нямам свекър и свекърва нито майка, та няма кой да ми дава излишни съвети. А като съм сама по цял ден, ММ като се прибере не му е тепърва да ме пита това защо така. Каквото преценя това давам и правя. Един единствен път баба ми която живее много далече и го е виждала 1 път се опита да ме изнервя, но веднага я скастрих с Когато някой доиде да ми помага иили да ми гледа децата, тогава да ме учи и дотам.

# 185
  • WonderLand
Sunny_kid, не позволявай такива мисли да ти се прокрадват в главата. Важното е децата ти да са здрави и щастливи, като станат ученици ще спят 😅

# 186
  • София
Така е, момичета, здрави да сме всички само! Останалото ще го преживеем 😊

# 187
Обнадеждаващо, Силвър! Grinning Онзи ден една позната по телефона: "На колко стана?" Аз: "На 1 скоро." Тя: "Еее, начи още една и ще спите!" Grinning Мдааа, ще спим, ама ако не дойде следващото...

# 188
  • София
Аз спах само пет месеца преди да се роди второто. Баткото започна да спи прилично на година и девет месеца. Обаче пък после спах добре и първите 6 месеца на бебето.

# 189
Моята свекърва е злато! Толкова съобразителна и добра, за всичко пита. Изобщо не си е позволила своеволия. Признавам- огоромен късмет. А като си помисля, че с тези две момчета един ден ще съм двойна свекърва... 🤪

# 190
  • София
Ох и аз това си мислех. А аз както обичам всичко в мойта къща да става както аз искам, ще трябва да положа големи усилия да не тормозя децата. Joy

# 191
Здравейте. Моля можете ли да ми препоръчате добър детски дерматолог в София- за предпочитане да не е в големите болници?

# 192
Мами, ползвали ли сте тази играчка: https://comsed.net/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1 … 0%BE-fisher-price

Чудя се дали да поръчам за бебчо, но сякаш искам отзиви. 😏

# 193
Мами, ползвали ли сте тази играчка: https://comsed.net/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1 … 0%BE-fisher-price

Чудя се дали да поръчам за бебчо, но сякаш искам отзиви. 😏
Уау, за тия пари трябва и да го храни и приспива:relaxed:. Шегувам се, ако ти харесва давай. В началото като каката беше бебе, взимах какво ли не, но тя с нищо не си играеше, продължава и сега, освен ако не седнем с нея и да играем заедно. Та поне сега сме пълни с играчки, обаче бебето и то не исма играчки, само се чуди какво да рови, какво да вземе наше, или на кака си. Та съм решима за рдто само един сортер да й взема, че кака й го изгуби нейния.

# 194
  • София
Вкъщи се играе предимно с празни бутилки, джапанки и някое руло кухненска хатрия. Всякакви играчки са на заден план. Вече даже не купувам.

Общи условия

Активация на акаунт