ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 21 052
  • 784
  •   1
Отговори
# 585
Мамита, вашите бебета хвърлят ли храната на пода (все още)? При нас, не стига че не иска да седи на стола, ами и е голямо мятане, подбиране и т. н. Чудя се нормално ли е още такова хвърляне и проверяване на консистенцията...

# 586
О да, хвърля си, бута ми ръката и храната е на земята, като цяло е купон. Гоним се по пода с лъжицата.. Нали ми е една злояда..

# 587
  • София
Аз вече ще нося храна навън....забелязвам как в количката при разходка хапва с апетит. Снощи взех едно картофено кюфте и не и стигна, а у нас мята по пода. Даже с малката щерка на сутрешната разходка се жалвахме колко е горещо в 11 и решихме да пробваме и закуската да правим навън. Ставаме, обличаме се и до 9 сме излязли, а закуска в бурканче/кутийка ....и така няма да съм изнервена още от ранна утрин ....
Забравих да кажа по- рано, че от седмица ми вдига блузата...веднъж опита и навън...
Има ли проходили , които у дома щъкат , а навън не искат....като я сваля от количката директно сяда и не я интересува ходенето, а боклуците по земята?

# 588
  • София
И моят е пристрастен и без гърда не заспива! Иначе не търси през останалото време, но гушна ли го за приспиване, няма друг начин просто! И аз искам да отбивам, най-късно до септември трябва да сме приключили, ама не знам как ще се случи, особено и с проблемите покрай анемията, неяденето и повръщането. Все още не дъвче, яде само гладко пюрирана храна и то в символични количества, не може да пие от сламка, той почти и не пие вода, та сега и кърмата ако му спра съвсем зле.... Моят пък не иска да пипа храна - гледа я с погнуса, хваща и хвърля на земята, но нищо не слага в устата. Абе, чудо е,  с каката такива главоболия не съм имала!
Аз пък се чудех за спането - вашите минаха ли вече на един дневен сън? Моето става между 6:30-7:30 и след два часа спи предиобеден сън, после към 15 ч пак спи следобяд. Може да е между 30 Мин и два часа, но си спи два пъти. А все ми се иска да мине на един по-дълъг сън следобяд, но явно не е готов още.....

# 589
Съни, нашата е същата с храната, ако случайно се допре ръката и до храна, я оглежда с погнуса, и се чуди къде да я избърше.. и ние сме на пюрета още..
А и режимът на сън ни е почти същия.. към 6 и 30-7 става, към 9 заспива за малко, после като обядва и пощъка малко, към 13, 13-30 спинка пак. Мисля, че си имат нужда от 2 дрямки, като стават толкова рано.. има бебчета до 9-10 спят.. 😁 при тях е нормално само следобед да нанкат.

# 590
Аз не искам да отбивам през лятото и искам да кърмя докато не минат всички ваксини- ние имаме час за МПР баш в най-големите жеги в средата на юли ама каквото такова, ще стискам палци. Моето още спи два пъти на ден и дано се позадържи още известно време така. Като минат на един сън изобщо не е гаранция, че ще е дълъг- около мен наборчетата, които им направиха един дневен сън, спят между час и час и половина. Голяма набутвация Simple Smile единствено ми пречи, че заради този сутрешен сън не можем да се организираме за плаж- рано сутрин беше до оня ден студено, после спи, после жега вече или дъжд и изтърваме

# 591
И ние сме на МПР ваксина в началото на юли и много се чудя кво да правим...
Последните 2 дни е само на един следобеден сън от 2 -3 часа. Дано задържи така и да отдъхна, че преди това ту с 2 съня, ту с 1 и вечно мрънкаща. Сега пак мрънка ей така за фон или от зъби... как 1 не поникна без драми?! Вече не съм сигурна защо мрънка, само знам, че ток ме хваща като я чуя... Stuck Out Tongue Winking Eye и нощите кошмарни... оф, ама да сме здрави само, пък криво-ляво ще избутаме до по- благоприятен период...
А и нашето ядене е една плесканица, бърка в куоичката, хапе лъжицата, капе по стола, по пода, по стените, по нея, по мен, по тавана само дето няма, ама яде поне. И да, навън храненето е по-лесно.

# 592
Ние на 30ти ще слагаме реимунизацията. Дано и понесе добре. Ще слагаме тази за морбилите също другия месец, стига всичко да е наред, че и ние планираме Август почивка. За храната - ту яде, ту не. Поне от както почнаха зъбите - започна и да суче с удоволствие, че и там имаше драми. Къпем се след всяко ядене, защото плюе, маже и е мазало всеки път и навън пробвах - пълен провал. Та вкъщи си "ядем". Поне от както е на кухня, вече почти месец, като че ли  яде повече. За последния месец не е качила нищо, отново е 7.470кг. 71см. Педиатърката каза, че е екстра Simple Smile Вече прави по няколко крачки сама, иначе по цял ден лази или ходи по мебелите или за ръка. Спи 1-2 пъти по 30-40 мин макс. За последния месец и излязоха и първите зъби - двата отдолу - лееееко са се показали и ме хапе по ръката като не и давам нещо. И аз се отчетох Grinning

# 593
  • WonderLand
При нас съня в повечето случаи е само един, но е дълъг, стига до 3.5 часа, което ме устройва. Истината е, че ако го оставя ще спи и втори път, но на него му се доспива за втора дрямка към 17:30, а легне ли тогава, после лягането не се знае кога ще се случи.

# 594
Здравейте ,честито първно на всички направили цяла една годинка.Да помрънкам нали от скоро проходихме ама и целуваме кучета уж на наш познат обезпаразитено ама като ходи на гърне на глисти е вярвайте чак си вталпих че аз имам. За щастие мина леко пихме сироп и за сега няма ще сме на изследвания след 15 дена да видим дали всичко е ток. Така че внимавайте с мръсните ръце ни уж все се чистим ма и много камъчета облизваме по улицата😅

# 595
Момичета, а след годинка какво АМ давате вече? 2ка или 3ка? Аз трябва да купувам тези дни, та се чудя...

# 596
Аз лично си продължавам с 1цата. Не смятам, че кърмата си променя състава, в зависимост от възрастта на бебето.

# 597
Момичета, а след годинка какво АМ давате вече? 2ка или 3ка? Аз трябва да купувам тези дни, та се чудя...

До 1вата година е 2ка, а след това 3ка.
Бебка от 8мия месец отказа АМ и пиенето от шише, а от раждането си е на АМ. Сега сме само на кисело мляко, ако изобщо пожелае мляко. Хубаво е млякото да е съобразено с възрастта, заради съдържанието му и нуждите на детето. 2ката е обогатена на желязо и витамини повече от 1чката. 3ката също е съобразена с нуждите за след 1вата година и това е едно от малкото предимства на АМ, докато кърмата не променя състава си в такава степен.

# 598
Ние ще пием двойка поне още месец/два. Като беше намалена м. Май купих 2 кутии и сега имаме още 1 и половина. След това ще взема 3-ка,на хип сме, вечер пие по 240 мл.

# 599
Всъщност е точно обратното, променя се съотношението на мазнини, антителата, витамините, желязото. Но последните тенденции са бебето след 1 г. да мине на кисело мляко,  защото в АМ има много по-голямо количество захар.

Та, айде сега здравейте и от мен 😊. Чета ви редовно, но не ми остава време да пиша, то като се подхванем от сутринта, тоалети, закуски, приспиванки, готвя за него, за нас, излизаме и вечерта заспивам с него като труп...
Ние след 3 дена ставаме на 1г и 1м. Последно бяхме 79 см и 9380 г но педиатърката каза, че е нормално, бил много активен, не сме утроили и теглото даже.... Суче сигурно по 5 пъти на ден, нощем също, твърда храна символични количества, но понякога похапва и цяла порция. Гледам да не го насилвам, за да не го отвратя съвсем, предлагам алтернативи обикновено... На гърне го слагам 2-3 пъти на ден, ама няма особен успех. Не ходи още, едвам от скоро се престраши по мебелите.
Вода пие от нормална чаша, но понеже ме дразни навън да се олива, му взех една с мундщуче за 6 лв и съм много доволна от нея. Съни, показвам снимка, виж дали малкия няма да засмуче с нея. Моят започна да прибира и вдига чучурчето и наигра си я хареса. Също отскоро започна да ми дърпа блузата инда си търси 😁. Спи два пъти на ден, но скоро сигурно ще мине на 1, че почна много късно да заспива. Приспивам го без гърда, с ритуал, но затова се упражнявахме месеци наред. Иначе не се събираме с никой, разхождаме се около къщата, до парка и това е, евентуално някоя баба, те също се пазят много, но ММ така или иначе е много контактен в работата си за съжаление... Дитмейд, радвам се, че се е разминало при вас.
Честито и на всички рожденици!❤
Ето чашата.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 11:23 от cheburita

Общи условия

Активация на акаунт