ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 21 021
  • 784
  •   1
Отговори
# 630
  • WonderLand
Не забелвам и не смятам, че е нужно. Придърпвам, почуствам под течаща вода и толкова.

Аз пък да се оплача, малчо е хванал някакъв летен вирус, ние с таткото също. Снощи едва спа, цяла нощ мрънка и се въртя, имаше разстройство, вдигна температура, днес е по-кисел от кисела краставичка, само мрънка и реве, не иска да яде, нито вода да пие. Ходихме при педи, гърлото му е розово, изписа прахчета за хидратация, вит. Ц, прахчета за стомаха и лечебна хумана, ама аз нещо не съм сигурна, че искам да давам хуманата, ще видим.

# 631
Аз на моя още от раждането по мъничко забелвам и към 6 мес се забели напълно. Но сега вече не дава много много да го бутам там Stuck Out Tongue Winking Eye
За думичките малко се притеснявам, защото навсякъде чета,.че.на годинката казвали по десетина думи. А моя едва три-четири Rolling Eyes

# 632
На нас хуманата много ни помогна, веднага се намалиха изхожданията, вярно че с 300 зора пиеше..На Хип сокчетата също предлагах..

# 633
Silver, ти още кърмиш ако не се лъжа? Ако е така давай активно кърмене докато не премине вирусът, много помага за хидратация и за антитела.
Аз да се оплача какъв стрес изживях - днес паднахме с количката с бебето Sad супер забързани за Манту за баткото на един светофар - имало в асвалта дупка и предните гуми се запънаха, а ние търчим с бясна скорост и от инерцията количката падна напред, бебето в нея по лице на асвалта, върху него количката, върху нея аз. Неописуем ужас изживях да видя количката захлупила бебето, отдолу се чува рев и не знам в какво състояние ще видя бебето. Оказа се, че бордът и сеникът са обрали удара, той е паднал на брада, беше охлузен и си е прехапал долната устна. По ръце и крака нямаше нищо, даже мръсно от асвалта нямаше, не са се допряли. Баткото ме беше ядосал и търчахме и толкова виновна се чувствам. После газ към неговия час за ваксина и оттам към спешното да видят бебето, но неврологът така и не дойде, чакахме повече от час, а на него много му се доспа и не можахме да го дочакаме, викам той като ми заспи в ръцете неврологът и да дойде няма как да го прегледа. Но мисля всичко е наред, само дано зъбите не са наранени и оцелеят, че така на големия един зъб почерня (удари го дете) чак три седмици след удара и се оказа, че е умъртвен от травмата, добре че му беше ред да го сменя. Та така оплаках се, дълго стана, но съм много афектирана каква съм смотана майка да си обърна така детето Sad

# 634
  • София
За забелването и аз съм на мнението на Силвър. Абсолютно излишно, ако няма медицинска причина, нито баткото нито бебето забелвам. Баткото е на 3, сам се подръпва след като му обясних.
Не се обвинявай...случва се. Баткото ми е с три шева на челото и два потъмнели предни зъба...еми случват се такива неща...

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 21:48 от ditmade

# 635
  • София
Милк, със сигурност си е голям стрес, но не се обвинявай, случват се такива неща. Нито си първата, нито ще си последната. Важното е, че бебето е добре Simple Smile Имам позната, на която и се беше обърнала количката с 40 дневно бебе, което излетяло, но нищо му няма - днес е голям 16 годишен младеж Wink Моята кака падна и си изби един зъб на 2г 10 мес, та и аз живея със страх как ще им опазя зъбите, но дано всичко е наред!

# 636
  • WonderLand
Леле Милк, радвам се, че сте добре. Не се самообвинявай, на всеки може да се случи, станалото - станало. Аз като малка доста съм падала от количката. Поуплашили сте се, нормално е това.

Иначе аз кърмя, но само сутрин и вечер, за през останалото време няма. Поне вода започна пак да пие. Хумана не я взех, той не ака често, днес само два пъти, но пък беше рядко и слузесто. Ще си цока мляко. Стаменов ми беше казал, че в кърмата се съдържат всички нужни пробиотици. Температурата обаче ме притеснява, пак вдигна доста, изкъпах го с хладка вода и го оставих да си поиграе в нея около половин час. После дадох панадол и спадна, сега спи детето, но на мен ми е свито сърцето.

# 637
Добро утро, момичета!
Ние спим по боди без ръкав и на отворена врата на балкона. Навън е 23, а вътре - 27 градуса. 4 човека сме в стаята и явно заради това не може да стане студено.
Бихме пневмококовата ваксина и аз, заредена с Ентерол и Смекта, чакам разстройство.. Ами нямахме. Само едната бебка вдигна 38.5 и дадох панадол и това беше. Средата на месеца сме на МПР. Да видим там как ще е, но предвид положението с Ковид, не ми се отлага за по-късен период.
Моите  маймунки са подивели последните 10на дена. Както заспиваха в 7, сега до 9 се мъчим. Все си стават към 5 и 30, два пъти спят през деня - между 8 и 10 и между 1 и 2 следобед.
И аз имах инфарктна случка със задавяне с банан, че едната не дъвче, ами директно гълта. Мисля, че около минута не дишаше, но може и по-малко да е. Вече си ползвам мрежичките за храна и скоро няма да се престраша да им давам сами да си гризкат..   
Това е от нас. Бъдете здрави и се пазете!

# 638
  • София
Мами, вие как сте с килограмите? Ние с мм решихме да пазим диета, че сме големи дундаци.
Малкия искам да го отбивам по някакъв начин, защото вече е много голям според мен.

Има ли някакви традиции за прощъпулник, освен търкулнатата питка и нещата, от които да си избере?

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 10:52 от Магси

# 639
Аз на моя още от раждането по мъничко забелвам и към 6 мес се забели напълно. Но сега вече не дава много много да го бутам там Stuck Out Tongue Winking Eye
За думичките малко се притеснявам, защото навсякъде чета,.че.на годинката казвали по десетина думи. А моя едва три-четири Rolling Eyes

Относно думичките, при всяко дете е различно. А ето какво четях тъкмо, може да ти е от полза Simple Smile https://deteto.info/school-13urok#part83

# 640
С килограмите и ние се шегуваме с мъжа ми, че сме дебели, пък детето кльощаво, ще кажат хората, че й изяждаме храната. Това в кръга на шегата разбира се. Аз никога не съм била много слаба, структурата ми е лоша, висока съм почти 180, краката са ми гордост (дълги и слаби), обаче пълнея на корем и ръце и гръб. След раждането се чувствам като борец, иначе килата си ги върнах, но някак си станах още по-едра точно там, ама здраве да е.
Постихме две седмици, доста добре се чувствахме

# 641
  • WonderLand
С кг съм зле, пухкава съм. Преди 2 месеца започнах тренировки и режим и паднаха 5-6 кг, но последните седмици нещо не ми върви нито едното, нито другото. Имам още около 20кг да сваля, бавно и плавно ще се справя.

# 642
Аз свалих 7-8 кг досега, но ми остават още 4-5. Но бавно и славно ще ги сваля. Не паза диети, че кърмя, но не ям сладко, само чат пат сладолед. Даже като се гледам, не съм чак толкова зле, но искам да ми стават дрехите.
Думи не казваме никакви, каката проговори на 2 год, сега не й спира устата. Трябва и ние да правим прощъпулник, ама трябва да съберем родата, пък все нещо изкача. Накрая ще си го направим сами.

# 643
Момичета, имам спомен, че някой беше споменавал, че има притеснения за изследванията на детето си. Сега излязоха нашите, педиатърката е на работа чак в понеделник следобед, а аз ще се побъркам от притеснение. Освен да търся дежурен лекар в събота и неделя.https://

# 644
Evche, спокойно. Изпращам ти нашите за справка, на които педиатърката каза, че са в граници за 1 годишно.

Общи условия

Активация на акаунт