НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 394
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Борнче, знаеш си Heart Всичко ще е наред!

# 166
Борнче, Heart Стискам ти силно палци. Вярвам, че всичко ще е наред. Надявам се докато излезе резултата да намериш начин да се успокоиш и да се чувстваш добре, както ти, така и бебчето.

# 167
Боенче с теб сме! 🙏🙏🙏🙏🙏🍀🍀🍀🍀🍀

# 168
Борнче , колко ти е риска ?
И аз чакам резултати от Прена тест и съм на нокти

# 169
1:251 Биохимичен риск ( на база PAPP-A и beta HCG)
1:649 Възрастов риск (на 29 съм и не би трябвало и тук да е толкова)
1:1191 Вашият риск.

Заради биохимичния риск се насочих към пренатеста.

# 170
Борнче пращам ти много положителни мисли, за да помогнат в този момент. Винаги си го има притеснението знам.
Plam, на мен нищо не са ми казвали за мазането (като сме на темата да попитам с какво и колко често се мажете вече). Кръв ми взеха от вена, защото сега се пускат много и различни изследвания и трябва малко повечко (моите "шишенца" бяха 3) като въобще не усетих, че толкова са ми взели, само леко боцване и гледах в другата посока. Като дете много боледувах и съм свикнала да съм по лабораториите, може и от това да е.

Аз исках да ви попитам кога трябва да се правят следващи квърни изследвания, ако за сега всичко е в норма?

# 171
1:251 Биохимичен риск ( на база PAPP-A и beta HCG)
1:649 Възрастов риск (на 29 съм и не би трябвало и тук да е толкова)
1:1191 Вашият риск.

Заради биохимичния риск се насочих към пренатеста.

Колко е Нухалната транслуценция/ дано така се пише/
Моя риск за Даун е 1:550 ,но риска за тризомия 13 е 1:88
Нямам кръвни изследвания защото още стои сакчето  на другото бебе

# 172
Борн, стискаме палци, всичко ще бъде наред Heart
Plam и на мен нищо не са ми казвали за мазането, кръв ми взема миналата седмица в Майчин дом от вена на лявата ръка,ни жената беше внимателна доста Heart

# 173
Борн, стискам палци и аз всичко да е наред! Innocent

Момичета, а да ви попитам понеже ми предстоят първи кръвни изследвания и урина, трябва ли да е първата урина или не е нужно да стискам до лабораторията? ThinkingSmiley

# 174
  • София
Борн, стискам палци и аз всичко да е наред! Innocent

Момичета, а да ви попитам понеже ми предстоят първи кръвни изследвания и урина, трябва ли да е първата урина или не е нужно да стискам до лабораторията? ThinkingSmiley

Първа, първа. Ама мини през някоя аптека предната вечер, вземи си ''чашка за стерилна урина'' пишкай в нея у вас и им я носи в лабораторията. Няма ник'ви грижи така. Аз никога не съм вършила тази работа в лаборатория.

# 175
Стискам палци на всички с пренатест - сигурна съм, че всичко ще е наред, шансът да има проблеми наистина е малък! След месец ще се смеем всички на колко сме били притеснени и ноември естествено ще има здрави бебета!

Да ви кажа моят опит с даването на кръв - доста ми призля онзи ден, сестрата беше малко груба и трая над час цялата мъка докато не извикаха доктор. Според доктора в Германия, трябвало задължително да се яде преди това.. аз препоръчвам малко по-късно през деня да се дава кръв, за да сте в по-добра кондиция.

# 176
  • София
Борнче, палчета и от нас!
Според мен измерванията от ехографа са по-важни, а те при теб са ок.

За даването на кръв - добре е да сте пили повече вода, защото трудно се нацелва вена. Изследват се също кръвна захар и ТСХ (за които имат проблеми), така че е добре да не сте яли поне 2ч преди това (аз си бях гладна от предната вечер) + да не сте си пили хапчето за щитовидната, ако пиете.
При мен урината беше обикновена, но да, по-удобно е да си я донесете от вкъщи в стерилен контейнер.

# 177
  • София
За показатели като глюкоза и хематокрит се изисква не само гладно ами и жадно. Действително за болшинството показатели (даже почти всички) няма значение дали е на гладно, но пък ако са ѝ включили глюкоза, което е хубаво да се включи при бременни, трябва да е нагладно и се обезсмиля иначе, защото нивата ѝ скачат и човек може да се фрапира, че ще има гестационен диабет.
Ако говорим за кръв за БХС вече няма значение. Аз си бях хапнала доволно.

Ох извинете, че така се появих от никъде. Следя ви от няколко дни и получавам нотификации, и отговорих, мислейки си че пиша в групата на октомврийки 2020. Аз съм там, но следя и вас, защото съм с термин в края на месеца, което с едно късо преносване като нищо да стане и ноемврийче:D

Приятно ми е, термин 27 окт, първа бременност, 29 (почти 30г) от София Heart

# 178
Dagny, защо за глюкоза се изисква да е на жадно? Аз като правих обременяване, вената ми не искаше да пуска кръв и лаборантката ме попита дали съм пила вода, от което заключих че може би трябваше. Grinning

Deli, за пиенето на вода - по принцип ли го казваш, че е хубаво преди вземане на кръв, или конкретно за БХС + първи триместър изследванията?

Борнче, стискам палци здраво! Flowers Hibiscus

# 179
  • София
Глюкоза гладно, хематокрит жадно - не се изразих добре.

Общи условия

Активация на акаунт